Google og Telenor på vej med RCS i Danmark - afløseren til SMS

Google og Telenor er klar til at lancere den nye beskedstandard RCS i Danmark og resten af Europa.

Google Messenger RCS

RCS understøtter nye muligheder

I fremtiden kan det være, at vi skal vænne os til at sige RCS i stedet for SMS.
RCS står for Rich Communication Services, og byder på en række nye muligheder.

Med RCS bliver det muligt at sende beskeder, som er længere end de sædvanlige 160 tegn på SMS. Kvaliteten af billederne bliver bedre, og formatet understøtter også gruppe-chat m.m. Det ligner meget det vi kender fra f.eks. Facebook Messenger.

 - Telenor først med samtaler over 4G-nettet

Google og Telenor går sammen om at lancere RCS

Google har offentliggjort, at de har indledt et samarbejde med Telenor om at lancere RCS i Europa og Asien. At få Telenor ombord kan vise sig at være et vigtigt skridt på vejen til, at få RCS udbredt som afløseren for SMS på android-telefoner.

Telenorkunder i Danmark, Norge, Sverige, Ungarn, Montenegro, Serbien, Bulgarien, Pakistan, Myanmar, Bangladesh, Thailand, Malaysia og Indien vil kunne sende og modtage RCS-beskeder.

Gennem Telenor vil den nye beskedstandard nå ud til omkring 214 millioner abonnenter i Europa og Asien.

 - Sådan aktiveres ugenumre i Google Kalender

Kræver ikke ny app eller anden telefon

Hvis du benytter Google Messenger skal du ikke installere en ny app for at kunne benytte RCS-formatet. Du skal bare installere en opdatering til Google Messenger og så understøttes RCS automatisk.

På mange Android-telefoner benyttes Google Messenger som standard app til SMS'er. Hvis din telefon bruger en anden app til beskeder, skal du installere Google Messenger fra Google Play for at få glæde af RCS.
Google Messenger vil stadig kunne sende beskeder til telefoner som ikke understøtter RCS. Her vil beskeden blive konverteret til SMS.

Hvornår kommer RCS til Danmark?

Vi har kontaktet Telenor for at høre, hvornår det bliver muligt for deres danske kunder at sende RCS-beskeder, men beskeden fra presseafdelingen er nedslående.

- "Vi evaluerer kontinuerligt hvordan og hvornår vi skal udrulle dette interessante projekt til vores kunder i Telenors forskellige markeder, og er selvfølgelig entusiatiske omkring potentialet for vores kunder her. Jeg kan derfor endnu ikke kommentere på en specifik lanceringsdag i Danmark, men skal nok holde jer orienteret," fortæller pressechef hos Telenor, Anne Faigh Rydell, til MereMobil.dk.

Mere til historien

Om Google får succes med den nye beskedstandard afhænger af, hvor mange telefonselskaber, de kan få til at understøtte RCS-formatet. At Telenor understøtter RCS er et vigtigt skridt, men der er stadig lang vej, hvis det skal lykkedes at vippe SMS af pinden.

Nu skal Chomebook have flere kræfter

Chromebook Plus er en ny serie af computere til skoler, hvor lagerplads og ydelse er opgraderet.

(mere…)
Podcast app lukker
(mere…)
Google Pixel 8’erne rygtes at få 7 års Android-opdateringer
(mere…)
YouTube dropper reklamefrit billigabonnement

YouTube stopper med at tilbyde billigere abonnement uden reklamer.

(mere…)
Googles robot vil læse dine mails
(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram