Kommer der nu et gennembrud for RCS?

129

De fire store amerikanske teleselskaber AT&T, Verizon, T-Mobile og Sprint vil næste år sparke gang i RCS – fremtidens afløser for SMS.

Rich Communications Services (RCS) har længe været udråbt som afløseren for både SMS- og MMS-tjenesterne, men det har knebet med at få teleselskaber og mobilproducenter med på vognen. Men nu lysner det måske for RCS.

De fire store amerikanske teleselskaber AT&T, Verizon, T-Mobile og Sprint er nemlig gået sammen. De vil næste år åbne for en ny og forbedret løsning, som vil virke på tværs af teleselskaberne og globalt. Det nye initeritiv bliver et joint venture med navnet CCMI. Det skriver Engadget.

Ifølge Engadget er der dog ikke mange konkrete detaljer om planerne udover en lancering på Android næste år. Apples iOS bliver ikke nævnt, men der skulle være tale om en åben platform.

Google vil snige RCS ind ad bagdøren

Platformen skal give mulighed for blandet andet gruppe-chat og deling af videoer og billeder i højkvalitet på tværs af teleselskabernes netværk.

Endvidere skal RCS give mulighed for f.eks. kommunikation med virksomheder. Her tænkes der f.eks. på mulighed for at lave tidsbestillinger, betale regninger, bestille en taxa eller chatte med en kundeservicemedarbejder.

SMS-beskedens afløser har det hårdt

Mere til historien

RCS kan meget forsimplet sammenlinges med Apples iMessage – blot med mange flere muligheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
129 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer