Kommer der nu et gennembrud for RCS?

De fire store amerikanske teleselskaber AT&T, Verizon, T-Mobile og Sprint vil næste år sparke gang i RCS - fremtidens afløser for SMS.

Rich Communications Services (RCS) har længe været udråbt som afløseren for både SMS- og MMS-tjenesterne, men det har knebet med at få teleselskaber og mobilproducenter med på vognen. Men nu lysner det måske for RCS.

De fire store amerikanske teleselskaber AT&T, Verizon, T-Mobile og Sprint er nemlig gået sammen. De vil næste år åbne for en ny og forbedret løsning, som vil virke på tværs af teleselskaberne og globalt. Det nye initeritiv bliver et joint venture med navnet CCMI. Det skriver Engadget.

Ifølge Engadget er der dog ikke mange konkrete detaljer om planerne udover en lancering på Android næste år. Apples iOS bliver ikke nævnt, men der skulle være tale om en åben platform.

Google vil snige RCS ind ad bagdøren

Platformen skal give mulighed for blandet andet gruppe-chat og deling af videoer og billeder i højkvalitet på tværs af teleselskabernes netværk.

Endvidere skal RCS give mulighed for f.eks. kommunikation med virksomheder. Her tænkes der f.eks. på mulighed for at lave tidsbestillinger, betale regninger, bestille en taxa eller chatte med en kundeservicemedarbejder.

SMS-beskedens afløser har det hårdt

Mere til historien

RCS kan meget forsimplet sammenlinges med Apples iMessage - blot med mange flere muligheder.

Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Google Messages skal forstå iMessage bedre

Nogle uhensigtsmæssigheder fra Apples beskedsystem iMessages til Android forsvinder med opdatering, melder Apple Insider.

(mere…)
WhatsApp får kæmpe GDPR-bøde

KORT NYT: WhatsApp har overtrådt GDRP og fået den næststørste GDPR-bøde nogensinde.

(mere…)
Svindlernes foretrukne jagtmark

En sikkerheds- og analysevirksomhed har kortlagt WhatsApp, Hangouts, Viber og Telegram for phishingangreb.

(mere…)
SMS-angreb mod danske mobiler

PAS PÅ: Telebranchen advarer mod et særdeles aggressivt angreb mod danske mobilejere.

(mere…)
Beskeder på Android kryptereres

KORT NYT: Google har endelig gjort appen Beskeder mere sikker. End-to-end kryptering nu en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
144 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram