Kommer der nu et gennembrud for RCS?

De fire store amerikanske teleselskaber AT&T, Verizon, T-Mobile og Sprint vil næste år sparke gang i RCS - fremtidens afløser for SMS.

Rich Communications Services (RCS) har længe været udråbt som afløseren for både SMS- og MMS-tjenesterne, men det har knebet med at få teleselskaber og mobilproducenter med på vognen. Men nu lysner det måske for RCS.

De fire store amerikanske teleselskaber AT&T, Verizon, T-Mobile og Sprint er nemlig gået sammen. De vil næste år åbne for en ny og forbedret løsning, som vil virke på tværs af teleselskaberne og globalt. Det nye initeritiv bliver et joint venture med navnet CCMI. Det skriver Engadget.

Ifølge Engadget er der dog ikke mange konkrete detaljer om planerne udover en lancering på Android næste år. Apples iOS bliver ikke nævnt, men der skulle være tale om en åben platform.

Google vil snige RCS ind ad bagdøren

Platformen skal give mulighed for blandet andet gruppe-chat og deling af videoer og billeder i højkvalitet på tværs af teleselskabernes netværk.

Endvidere skal RCS give mulighed for f.eks. kommunikation med virksomheder. Her tænkes der f.eks. på mulighed for at lave tidsbestillinger, betale regninger, bestille en taxa eller chatte med en kundeservicemedarbejder.

SMS-beskedens afløser har det hårdt

Mere til historien

RCS kan meget forsimplet sammenlinges med Apples iMessage - blot med mange flere muligheder.

SMS-funktion lukker i Facebook Messenger

Det er snart slut med at sende SMS-beskeder fra Facebook Messenger, lyder det fra Meta.

(mere…)
Telia og Call Me-kunder har store problemer (LØST)

DRIFT: Hvis du har bøvl med kommunikationen, så er du ikke den eneste. (LØST)

(mere…)
Nyt forældreværktøj i Snapchat

Et værktøj skal beskytte børn og unge på Snapchat, men er det nok?

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Falske SMS’er om afmelding af køretøj i omløb

Motorstyrelsen er ude med en advarsel mod falske beskeder. Modtageren kræves oplysninger om afmelding af et køretøj.

(mere…)
SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
144 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram