SMS-beskedens afløser har det hårdt

RCS-beskeder har det hårdt. Kun 5 procent af mobiloperatørerne har taget SMS-beskedens afløser til sig.

Google kæmper for at udfase SMS-beskeden, som vi kender den. Efterfølgeren, RCS (Rich Communications Services), har bare ikke den interesse fra mobiloperatørerne som Google kunne tænke sig.

I Europa er RCS åbnet i Storbritannien og Frankrig, og selvom Google forventer udbredt tilgængelighed verden over i slutningen af næste år, så ligner det et hårdt projekt.

Lige nu har kun 43 af verdens cirka 800 mobiloperatører implementeret RCS, oplyser Sanaz Ahari, der hos Google er såkaldt director of product for consumer and communication offerings. Overfor Wired erkender han, at det ud fra slutbrugernes perspektiv ikke er imponerede.

Brancheorganisationen GSM Association adopterede allerede RCS som SMS-beskedens afløser i 2008, hvilket ikke har fået operatørerne til at kaste sig over RCS.

En af årsagerne til operatørernes tilbageholdenhed er økonomi. Generelt er de ikke glade for ting, der kræver investeringer i redesign af de tekniske systemer. Lige nu har operatørerne fuldt fokus på 5G, hvilket ikke nødvendigvis levner ret meget opmærksomhed til RCS.

Ifølge Nick Lane fra analysefirmaet Mobilesquared, vil det koste operatørerne ”millioner” at gå over til RCS.

Måske handler den langsomme udrulning også om, at implementeringen af RCS kommer alt for sent. Siden 2008 er tjenester som WhatsApp, Signal, Facebook Messenger og iMessage poppet frem. Disse tilbyder alle den samme mulighed for at sende billeder, dokumenter og videoer i høj kvalitet.

I dag er WhatsApp verdens største beskedtjeneste.

TIP: Derfor skal du bruge WhatsApp

Hvis operatørerne i sidste ende vil investere i RCS, så er det store spørgsmål: Vil slutbrugerne overhovedet bruge det? De har jo allerede nu så mange andre muligheder.

Dernæst er den store udfordring at sikre kompatibilitet mellem alle netværkene og telefonmodellerne. Desuden er RCS ikke end-to-end krypteret.

Efter Storbritannien og Frankrig arbejder Google på udrulning af RCS i USA, Canada, Mexico, Tyskland, Norge, Sydafrika, Sydkorea og Japan. Hvor mange operatørerne der er med her, vides ikke.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

RCS er i Danmark aktiveret hos Telenor, men kun for udvalgte testbrugere. Det har Telenor tidligere oplyst til MereMobil.dk.

Pixel 7a er en solid budgettelefon få forbedringer

VIDEO: Pixel 7a er en budgetvenlig smartphone med svagheder. Se anmeldelsen her og find ud af, om Pixel 7a er pengene værd.

(mere…)
Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Google har lanceret den prisvenlige Pixel 7a og den første tablet i nyere tid, Pixel Tablet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram