SMS-beskedens afløser har det hårdt

RCS-beskeder har det hårdt. Kun 5 procent af mobiloperatørerne har taget SMS-beskedens afløser til sig.

Google kæmper for at udfase SMS-beskeden, som vi kender den. Efterfølgeren, RCS (Rich Communications Services), har bare ikke den interesse fra mobiloperatørerne som Google kunne tænke sig.

I Europa er RCS åbnet i Storbritannien og Frankrig, og selvom Google forventer udbredt tilgængelighed verden over i slutningen af næste år, så ligner det et hårdt projekt.

Lige nu har kun 43 af verdens cirka 800 mobiloperatører implementeret RCS, oplyser Sanaz Ahari, der hos Google er såkaldt director of product for consumer and communication offerings. Overfor Wired erkender han, at det ud fra slutbrugernes perspektiv ikke er imponerede.

Brancheorganisationen GSM Association adopterede allerede RCS som SMS-beskedens afløser i 2008, hvilket ikke har fået operatørerne til at kaste sig over RCS.

En af årsagerne til operatørernes tilbageholdenhed er økonomi. Generelt er de ikke glade for ting, der kræver investeringer i redesign af de tekniske systemer. Lige nu har operatørerne fuldt fokus på 5G, hvilket ikke nødvendigvis levner ret meget opmærksomhed til RCS.

Ifølge Nick Lane fra analysefirmaet Mobilesquared, vil det koste operatørerne ”millioner” at gå over til RCS.

Måske handler den langsomme udrulning også om, at implementeringen af RCS kommer alt for sent. Siden 2008 er tjenester som WhatsApp, Signal, Facebook Messenger og iMessage poppet frem. Disse tilbyder alle den samme mulighed for at sende billeder, dokumenter og videoer i høj kvalitet.

I dag er WhatsApp verdens største beskedtjeneste.

TIP: Derfor skal du bruge WhatsApp

Hvis operatørerne i sidste ende vil investere i RCS, så er det store spørgsmål: Vil slutbrugerne overhovedet bruge det? De har jo allerede nu så mange andre muligheder.

Dernæst er den store udfordring at sikre kompatibilitet mellem alle netværkene og telefonmodellerne. Desuden er RCS ikke end-to-end krypteret.

Efter Storbritannien og Frankrig arbejder Google på udrulning af RCS i USA, Canada, Mexico, Tyskland, Norge, Sydafrika, Sydkorea og Japan. Hvor mange operatørerne der er med her, vides ikke.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

RCS er i Danmark aktiveret hos Telenor, men kun for udvalgte testbrugere. Det har Telenor tidligere oplyst til MereMobil.dk.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram