Tålmodigheden er slut! Google sniger RCS ind ad bagdøren

Fremtidens SMS-platform, RCS-chat, er på vej til alle Android enheder. Google vil ikke længere vente på teleselskaberne.

Du har muligvis hørt om Rich Communication Services (RCS), der anses som afløseren for SMS og MMS. Apple har iMessage mens Google satser på RCS.

Der har været talt om RCS-funktionen i telebranchen i årevis, og nogle teleselskaber er da også begyndt at understøtte RCS, men det går fodslæbende langsomt, selvom RCS er en branchestandard.

RCS giver mange af de samme muligheder som kendes fra iMessage og Facebook Messenger; understøttelse af rigtigt meget andet end tekst og grynede billeder.

Google og Telenor på vej med RCS i Danmark

En af udfordringerne er, at teleselskabets bagvedliggende netværk skal understøtte RCS. Derefter skal de enkelte smartphones opdateres med de korrekte indstillinger. Men nu har Google tabt tålmodigheden, og begynder at skubbe RCS-funktionaliteten ud på alle Android-telefoner.

Google har ifølge The Verge proklameret, at de meget snart begynder at give brugere i Storbritannien og Frankrig mulighed for at installere Google Chat direkte på smartphonen. Efter planen skal Google Chat-klienten udrulles global til alle Android telefoner.

Google lancerer iMessage-konkurrent: Send SMS fra din computer

En af ulemperne med RCS har indtil videre været den manglende kryptering af beskeder. Andre beskedtjenester som iMessage, Facebook Messenger, WeChat m.fl. har allerede indbygget kryptering, som sikrer folks privatliv. Google Chat har manglet funktionalitet. Her lover Google en forbedring.

Fremtidens SMS får nu tilført flere resurser

Googles opgradering af Androids beskedapplikation fungerer ved, at brugeren ved opstart af appen bliver tilbudt at opgradere til RCS-chat applikationen i stedet for.

Nye telefoner vil som standard blive leveret med RCS chat i stedet for Android Beskeder. En uddybende forklaring på opgraderingsprocessen er forklaret på The Verges side.

Mere til historien

Rich Communication Services (RCS) understøttes i Danmark af blandt andet Telenor.

Telia og Call Me-kunder har store problemer (LØST)

DRIFT: Hvis du har bøvl med kommunikationen, så er du ikke den eneste. (LØST)

(mere…)
Nyt forældreværktøj i Snapchat

Et værktøj skal beskytte børn og unge på Snapchat, men er det nok?

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Falske SMS’er om afmelding af køretøj i omløb

Motorstyrelsen er ude med en advarsel mod falske beskeder. Modtageren kræves oplysninger om afmelding af et køretøj.

(mere…)
SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram