Tålmodigheden er slut! Google sniger RCS ind ad bagdøren

Fremtidens SMS-platform, RCS-chat, er på vej til alle Android enheder. Google vil ikke længere vente på teleselskaberne.

Du har muligvis hørt om Rich Communication Services (RCS), der anses som afløseren for SMS og MMS. Apple har iMessage mens Google satser på RCS.

Der har været talt om RCS-funktionen i telebranchen i årevis, og nogle teleselskaber er da også begyndt at understøtte RCS, men det går fodslæbende langsomt, selvom RCS er en branchestandard.

RCS giver mange af de samme muligheder som kendes fra iMessage og Facebook Messenger; understøttelse af rigtigt meget andet end tekst og grynede billeder.

Google og Telenor på vej med RCS i Danmark

En af udfordringerne er, at teleselskabets bagvedliggende netværk skal understøtte RCS. Derefter skal de enkelte smartphones opdateres med de korrekte indstillinger. Men nu har Google tabt tålmodigheden, og begynder at skubbe RCS-funktionaliteten ud på alle Android-telefoner.

Google har ifølge The Verge proklameret, at de meget snart begynder at give brugere i Storbritannien og Frankrig mulighed for at installere Google Chat direkte på smartphonen. Efter planen skal Google Chat-klienten udrulles global til alle Android telefoner.

Google lancerer iMessage-konkurrent: Send SMS fra din computer

En af ulemperne med RCS har indtil videre været den manglende kryptering af beskeder. Andre beskedtjenester som iMessage, Facebook Messenger, WeChat m.fl. har allerede indbygget kryptering, som sikrer folks privatliv. Google Chat har manglet funktionalitet. Her lover Google en forbedring.

Fremtidens SMS får nu tilført flere resurser

Googles opgradering af Androids beskedapplikation fungerer ved, at brugeren ved opstart af appen bliver tilbudt at opgradere til RCS-chat applikationen i stedet for.

Nye telefoner vil som standard blive leveret med RCS chat i stedet for Android Beskeder. En uddybende forklaring på opgraderingsprocessen er forklaret på The Verges side.

Mere til historien

Rich Communication Services (RCS) understøttes i Danmark af blandt andet Telenor.

Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Google Messages skal forstå iMessage bedre

Nogle uhensigtsmæssigheder fra Apples beskedsystem iMessages til Android forsvinder med opdatering, melder Apple Insider.

(mere…)
WhatsApp får kæmpe GDPR-bøde

KORT NYT: WhatsApp har overtrådt GDRP og fået den næststørste GDPR-bøde nogensinde.

(mere…)
Svindlernes foretrukne jagtmark

En sikkerheds- og analysevirksomhed har kortlagt WhatsApp, Hangouts, Viber og Telegram for phishingangreb.

(mere…)
SMS-angreb mod danske mobiler

PAS PÅ: Telebranchen advarer mod et særdeles aggressivt angreb mod danske mobilejere.

(mere…)
Beskeder på Android kryptereres

KORT NYT: Google har endelig gjort appen Beskeder mere sikker. End-to-end kryptering nu en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram