Tålmodigheden er slut! Google sniger RCS ind ad bagdøren

Fremtidens SMS-platform, RCS-chat, er på vej til alle Android enheder. Google vil ikke længere vente på teleselskaberne.

Du har muligvis hørt om Rich Communication Services (RCS), der anses som afløseren for SMS og MMS. Apple har iMessage mens Google satser på RCS.

Der har været talt om RCS-funktionen i telebranchen i årevis, og nogle teleselskaber er da også begyndt at understøtte RCS, men det går fodslæbende langsomt, selvom RCS er en branchestandard.

RCS giver mange af de samme muligheder som kendes fra iMessage og Facebook Messenger; understøttelse af rigtigt meget andet end tekst og grynede billeder.

Google og Telenor på vej med RCS i Danmark

En af udfordringerne er, at teleselskabets bagvedliggende netværk skal understøtte RCS. Derefter skal de enkelte smartphones opdateres med de korrekte indstillinger. Men nu har Google tabt tålmodigheden, og begynder at skubbe RCS-funktionaliteten ud på alle Android-telefoner.

Google har ifølge The Verge proklameret, at de meget snart begynder at give brugere i Storbritannien og Frankrig mulighed for at installere Google Chat direkte på smartphonen. Efter planen skal Google Chat-klienten udrulles global til alle Android telefoner.

Google lancerer iMessage-konkurrent: Send SMS fra din computer

En af ulemperne med RCS har indtil videre været den manglende kryptering af beskeder. Andre beskedtjenester som iMessage, Facebook Messenger, WeChat m.fl. har allerede indbygget kryptering, som sikrer folks privatliv. Google Chat har manglet funktionalitet. Her lover Google en forbedring.

Fremtidens SMS får nu tilført flere resurser

Googles opgradering af Androids beskedapplikation fungerer ved, at brugeren ved opstart af appen bliver tilbudt at opgradere til RCS-chat applikationen i stedet for.

Nye telefoner vil som standard blive leveret med RCS chat i stedet for Android Beskeder. En uddybende forklaring på opgraderingsprocessen er forklaret på The Verges side.

Mere til historien

Rich Communication Services (RCS) understøttes i Danmark af blandt andet Telenor.

ICQ chat lukker for evigt – trist?

En af de første og største - ICQ. Nu er det snart slut. ICQ lukker. Hvordan husker du ICQ?

(mere…)
Min strømfadæse og SMS-svindel

PODCAST: Strømmen i mit hus gik. Hør historien om min egen dumhed. Jeg sætter også fokus på SMS-svindel.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram