Fremtidens SMS får nu tilført flere resurser

21

RCS, nu kendt som ”Chat”, skal for alvor tage kampen op mod iMessage, Facebook Messenger og lignende tjenester.

Google vil nu kaste flere resurser i RCS (Rich Communication Services). RCS omtales ofte som fremtidens SMS og endda ”SMS-beskedens afløser”.

Ifølge The Verge vil Google tage resurser fra deres team, som arbejdede på chattjenesten Allo, og sætte dem på udviklingen af RCS. Det sker efter, at Google har skrinlagt Allo efter godt to år på markedet.

Google vil gerne gøre RCS til chatstandarden på smartphones, da SMS (og MMS) efterhånden anses som bedagede tjenester fra en fjern fortid. Kvaliteten af eksempelvis billeder via MMS er, set med nutidens briller, totalt ubrugelig.

RCS understøtter blandt andet deling af større billede- og videofiler. Desuden fungerer RCS over Wi-Fi og 4G (mobildata).

Planen er ikke en separat apps til RCS-beskeder, da tjenesten skal integreres i SMS/besked appen, der medfølger som standard på de enkelte telefoner.

Hvis modtageren af en RCS-besked ikke har en Android telefon, eller tjenesten ikke er understøttet på netværket, bliver SMS anvendt som backup/fallback. Dermed minder opbygningen af RCS ret meget om Apples iMessage.

RCS vil hedde ”Chat”

Navnet for fremtidens SMS bliver ikke RCS. Den er døbt ”Chat” som det kommercielle navn.

Google har indgået partnerskab med blandt andet Huawei, Motorola, LG, HTC og Sony om at anvende Android Beskeder (Android Messages, det engelske navn) som standard SMS/chat app i deres telefoner.

Allerede nu er Android Messages standard SMS-app i Huawei P20 Pro og Sony Xperia XZ2.

LÆS OGSÅ: Huawei vil bruge Android Beskeder – dropper egen SMS-app

Lige nu har Google en aftale med 55 operatører og 11 smartphone-producenter på verdensplan. Dette inkuderer også Telenor.

Da Chat / RCS er en operatørafhængig tjeneste kræver det et partnerskab mellem teleselskabet og Google, inden det vil fungere på telefonen.

Mere til historien

For slutbrugerne vil det være usynligt om det er en SMS- eller Chat (RCS) besked som sendes / modtages.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer