Fremtidens SMS får nu tilført flere resurser

RCS, nu kendt som ”Chat”, skal for alvor tage kampen op mod iMessage, Facebook Messenger og lignende tjenester.

Google vil nu kaste flere resurser i RCS (Rich Communication Services). RCS omtales ofte som fremtidens SMS og endda ”SMS-beskedens afløser”.

Ifølge The Verge vil Google tage resurser fra deres team, som arbejdede på chattjenesten Allo, og sætte dem på udviklingen af RCS. Det sker efter, at Google har skrinlagt Allo efter godt to år på markedet.

Google vil gerne gøre RCS til chatstandarden på smartphones, da SMS (og MMS) efterhånden anses som bedagede tjenester fra en fjern fortid. Kvaliteten af eksempelvis billeder via MMS er, set med nutidens briller, totalt ubrugelig.

RCS understøtter blandt andet deling af større billede- og videofiler. Desuden fungerer RCS over Wi-Fi og 4G (mobildata).

Planen er ikke en separat apps til RCS-beskeder, da tjenesten skal integreres i SMS/besked appen, der medfølger som standard på de enkelte telefoner.

Hvis modtageren af en RCS-besked ikke har en Android telefon, eller tjenesten ikke er understøttet på netværket, bliver SMS anvendt som backup/fallback. Dermed minder opbygningen af RCS ret meget om Apples iMessage.

RCS vil hedde ”Chat”

Navnet for fremtidens SMS bliver ikke RCS. Den er døbt ”Chat” som det kommercielle navn.

Google har indgået partnerskab med blandt andet Huawei, Motorola, LG, HTC og Sony om at anvende Android Beskeder (Android Messages, det engelske navn) som standard SMS/chat app i deres telefoner.

Allerede nu er Android Messages standard SMS-app i Huawei P20 Pro og Sony Xperia XZ2.

LÆS OGSÅ: Huawei vil bruge Android Beskeder – dropper egen SMS-app

Lige nu har Google en aftale med 55 operatører og 11 smartphone-producenter på verdensplan. Dette inkuderer også Telenor.

Da Chat / RCS er en operatørafhængig tjeneste kræver det et partnerskab mellem teleselskabet og Google, inden det vil fungere på telefonen.

Mere til historien

For slutbrugerne vil det være usynligt om det er en SMS- eller Chat (RCS) besked som sendes / modtages.

Google Maps gør det nemmere at finde en ladestander til elbilen

Den nyeste version af Google Maps gør det lettere at finde frem til opladestandere til elbiler. Du kan endda søge ud fra ladeeffekt og stiktype.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Ny version af Android Auto er langt om længe på vej

Der er en ny og forbedret version af Android Auto på vej. Den skulle være kommet i sommer, men skulle altså nu være klar.

(mere…)
Specifikationerne lækket på Google Pixel 7a

Pixel 7a er ikke offentliggjort, men specifikationerne er angiveligt i frit omløb. Pixel 7a skal efterfølge Pixel 6a.

(mere…)
Gmail på vej med smart funktion til online-shoppere

Elsker du at shoppe online? Glæd dig til en ny funktion i Gmail. Den hjælper med at holde styr på forsendelserne.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram