Fremtidens SMS får nu tilført flere resurser

RCS, nu kendt som ”Chat”, skal for alvor tage kampen op mod iMessage, Facebook Messenger og lignende tjenester.

Google vil nu kaste flere resurser i RCS (Rich Communication Services). RCS omtales ofte som fremtidens SMS og endda ”SMS-beskedens afløser”.

Ifølge The Verge vil Google tage resurser fra deres team, som arbejdede på chattjenesten Allo, og sætte dem på udviklingen af RCS. Det sker efter, at Google har skrinlagt Allo efter godt to år på markedet.

Google vil gerne gøre RCS til chatstandarden på smartphones, da SMS (og MMS) efterhånden anses som bedagede tjenester fra en fjern fortid. Kvaliteten af eksempelvis billeder via MMS er, set med nutidens briller, totalt ubrugelig.

RCS understøtter blandt andet deling af større billede- og videofiler. Desuden fungerer RCS over Wi-Fi og 4G (mobildata).

Planen er ikke en separat apps til RCS-beskeder, da tjenesten skal integreres i SMS/besked appen, der medfølger som standard på de enkelte telefoner.

Hvis modtageren af en RCS-besked ikke har en Android telefon, eller tjenesten ikke er understøttet på netværket, bliver SMS anvendt som backup/fallback. Dermed minder opbygningen af RCS ret meget om Apples iMessage.

RCS vil hedde ”Chat”

Navnet for fremtidens SMS bliver ikke RCS. Den er døbt ”Chat” som det kommercielle navn.

Google har indgået partnerskab med blandt andet Huawei, Motorola, LG, HTC og Sony om at anvende Android Beskeder (Android Messages, det engelske navn) som standard SMS/chat app i deres telefoner.

Allerede nu er Android Messages standard SMS-app i Huawei P20 Pro og Sony Xperia XZ2.

LÆS OGSÅ: Huawei vil bruge Android Beskeder – dropper egen SMS-app

Lige nu har Google en aftale med 55 operatører og 11 smartphone-producenter på verdensplan. Dette inkuderer også Telenor.

Da Chat / RCS er en operatørafhængig tjeneste kræver det et partnerskab mellem teleselskabet og Google, inden det vil fungere på telefonen.

Mere til historien

For slutbrugerne vil det være usynligt om det er en SMS- eller Chat (RCS) besked som sendes / modtages.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram