Huawei vil bruge Android Beskeder – dropper egen SMS-app

Fremover vil Huawei benytte Android Beskeder på deres smartphones. Huaweis egen SMS-applikation droppes.

Android Beskeder

Android Beskeder kommer nu på Huawei telefoner som standard SMS-app (Foto: Google)

Huawei lægger nu deres egen SMS-applikation på hylden. Fremadrettet skal der satses på Googles SMS-app kaldet Android Beskeder. Det oplyser Google.

Over de kommende måneder vil Huawei derfor rulle Android Beskeder ud over deres smartphone portefølje. Android Beskeder understøtter RCS (Rich Communication Services) hvor brugeren kan sende længere SMS-beskeder, end de normale 160 tegn. Samtidigt forbedres billedkvaliteten. Også afsendelse og modtagelse af beskeder via Wi-Fi er understøttet i Android Beskeder med RCS.

RCS er en operatør-specifik funktion, der kræver, at netværket understøtter det. Denne del samarbejder Google og Huawei om. Huawei er nemlig en af de store leverandører af netværks-infrastruktur til mobilselskaber over hele verden.

- ”Med det strategiske partnerskab melle Huawei og Google vil vi give vore kunder den bedste globale brugeroplevelse med Huawei produkter hvor RCS er enabled. Vi vil også hjælpe operatører til at kunne tilbyde denne unikke service,” lyder det fra Richard Yu, CEO i Huaweis Consumer Business Group.

Det fremgår ikke, hvornår Huawei begynder udrulning af Android Beskeder. Heller ikke på hvilke telefoner, og om det kun er kommende telefoner, der får muligheden, fremgår.

Kan du ikke vente? Android Beskeder kan frit downloades fra Google Play.

- Huawei klar med verdens hurtigste Wi-Fi til hjemmet

Mere til historien

Jeg synes Huawei tager et helt fornuftigt træk. Android er blevet et voksent operativsystem, og brugerne er bedst tjent med de originale apps systemet indeholder. Ikke producenternes ofte vingeskudte forsøg på egen-programmering, der kun sjældent bliver opdateret.

Læs også:
- Huawei får Mate 10 Pro på hylderne i USA

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram