Huawei klar med verdens hurtigste Wi-Fi til hjemmet

Lynhurigt Wi-Fi og dækning overalt i hjemmet. Huawei går nu ind på markedet for netværk i private hjem. Læs om WiFi Q2 her.

Huawei WiFi Q2

Huawei WiFi Q2. Hovedenhed og to satellitter (Foto: Huawei)

Huawei er bedst kendt for smartphones, men faktisk er de også en af verdens største leverandører af infrastruktur til mobilnetværk. TDC’s mobilnetværk her i Danmark står Huawei eksempelvis bag.

Netværksafdelingen i Huawei kommer nu internetbrugere med dårligt Wi-Fi i hjemmet til undsætning. Det sker med produktet Huawei WiFi Q2.

Huawei WiFi Q2 er et såkaldt Mesh-baseret routersystem, der erstatter ens nuværende Wi-Fi netværk. Systemet består af en primær enhed, der tilsluttes routeren fra ens internetudbyder, samt to satellitter der placeres centrale steder i boligen. Satellitterne sættes blot i en stikkontakt.

Den primære netværksenhed og satellitterne taler sammen, for at sikre et stabilt netværk, der dækker hele boligen. Netværket er altså intelligent i modsætning til løsninger med en Wi-Fi extender.

Jeg har tidligere anmeldt Netgear Orbi AC2200 og Google Wifi. Dette er nogle af de såkaldte Mesh-baserede systemer, der allerede er på markedet. Begge produkter leverer en enestående netværksoplevelse, og kan slet ikke sammenlignes med de gammeldags extenderløsninger.

Som du an læse i anmeldelsen af Google Wifi, er dette produkt aktuelt min favorit.

Huawei WiFi Q2 har et G.hn gigabit PLC-modul (power-line communication), der ifølge producenten kan gå gennem ”vægge og andre fysiske barrierer”. PLC sender internettet gennem elnettet, og når det kombineres med Mesh teknologien skulle de fysiske barrierer altså bliver fjernet.

- Topchef hos 3: Glem kabler og sats på mobilt internet

Dertil kommer mulighed for op til 192 samtidigt forbundne trådløse enheder. De trådløst tilsluttede enheder kan skifte mellem Wi-Fi satellitterne i systemet på blot 100 millisekunder. Dermed får brugeren trådløst internet gennem den satellit, der i forhold til placeringen, giver den bedste dækning og hastighed.

Den amerikanske pris er 350 dollars for pakken med tre enheder. Huawei har endnu ikke frigivet oplysninger om hvorvidt WiFi Q2 bliver tilgængelig i Danmark. Men hvis det bliver tilfældet, tør jeg godt love en anmeldelse her på MereMobil.dk.

Første kig på WiFi Q2 fra CNET

Mere til historien

Huawei påstod ved præsentationen på CES 2018 i Las Vegas, at WiFi Q2 kan levere verdens hurtigste trådløse Wi-Fi netværk.

Læs også:
- Nu får grønlænderne endelig flatrate internet, men tjek lige prisen

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram