Tele-Post lancerer flatrate internet i Grønland

6

Langt om længe lanceres flatrate internet i Grønland i 13 udvalgte byer og én enkelt bygd. 10 mbit/s for 1099 kr./md.

Tasiilaq
Tasiilaq i Østgrønland er et af de steder, der endnu ikke får adgang til flaterate internet. Grønland er uvejsomt land når der skal bygges infrastruktur.  (Foto: Bernd Hildebrandt)

Flatrate internet, som er betegnelsen på ubegrænset dataforbrug til en fast månedlig pris, er langt om længe kommet til Grønland. Hele 13 byer og én enkelt bygd kan nu få flatrate internet fra 499 kroner om måneden. Det skriver det grønlandske teleselskab TELE-POST i en pressemeddelelse.

Lanceringen er en stor nyhed i Grønland. Flere indbyggerne hidtil kun har haft adgang til internet tjenester med begrænsede datapakker. Eksempelvis har de måtte nøjes med at købe en datamængde, og så håbe at man ikke brugte mere.

– Podcast #21: Så fascinerede er mobilnettet i Grønland

Men de gode nyheder stopper ikke her. Indtil nu har det kun været muligt at få adgang til en hurtig internetforbindelse i Nuuk og Qaqortoq. De hurtige internetforbindelser kan nu også fås i Aasiaat, Ilulissat, Kangaatsiaq, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Narsaq, Nanortalik, Paamiut, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq, Sisimiut og Uummannaq.

De nye produkter kan dermed leveres til mere end 80 procent af den grønlandske befolkning.

Dyrt! Set med danske øjne

De nye produkter, der er lanceret under Tusass brandet, kommer i tre varianter: 2/1 Mbit/s for 499 kroner, 10/2 Mbit/s for 1099 kroner og 30/2 Mbit/s for 1.199 kroner. Priserne er per måned.

– “Vi er meget tilfredse med, at vi fra i dag kan tilbyde højhastighedsinternet til mange flere steder og på samme tid give alle disse 14 steder nye pakker med ubegrænset internet. Det er et stort digitalt løft til landet. I de næste par år vil endnu flere borgere kunne få produkterne, som også vil blive videreudviklet,” udtaler administrerende direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand Stine Bosse er ligeledes meget tilfreds med den store lancering:

Tusass internetprodukter (Foto: TELE-POST)
Tusass internetprodukter per december 2017 (Foto: TELE-POST)

– “Det er et flot arbejde af medarbejderne, som gør mig stolt af TELE-POST. Fra at det var 37 procent af befolkningen er det i dag 80 procent der kan få hurtigt internet, så nu kan en rigtig stor del af Grønland drage nytte af de store investeringer vi har lavet i vores netværk.”

Mere til historien

TELE-POSTs målsætningen er, at 92 procent af den grønlandske befolkning skal kunne få hurtigt internet inden 2020. TELE-POST har udgivet en avis om de mange netværksforbedringer, som i øjeblikket bliver udført – læs avisen her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer