Tele-Post lancerer flatrate internet i Grønland

Langt om længe lanceres flatrate internet i Grønland i 13 udvalgte byer og én enkelt bygd. 10 mbit/s for 1099 kr./md.

Tasiilaq

Tasiilaq i Østgrønland er et af de steder, der endnu ikke får adgang til flaterate internet. Grønland er uvejsomt land når der skal bygges infrastruktur.  (Foto: Bernd Hildebrandt)

Flatrate internet, som er betegnelsen på ubegrænset dataforbrug til en fast månedlig pris, er langt om længe kommet til Grønland. Hele 13 byer og én enkelt bygd kan nu få flatrate internet fra 499 kroner om måneden. Det skriver det grønlandske teleselskab TELE-POST i en pressemeddelelse.

Lanceringen er en stor nyhed i Grønland. Flere indbyggerne hidtil kun har haft adgang til internet tjenester med begrænsede datapakker. Eksempelvis har de måtte nøjes med at købe en datamængde, og så håbe at man ikke brugte mere.

- Podcast #21: Så fascinerede er mobilnettet i Grønland

Men de gode nyheder stopper ikke her. Indtil nu har det kun været muligt at få adgang til en hurtig internetforbindelse i Nuuk og Qaqortoq. De hurtige internetforbindelser kan nu også fås i Aasiaat, Ilulissat, Kangaatsiaq, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Narsaq, Nanortalik, Paamiut, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq, Sisimiut og Uummannaq.

De nye produkter kan dermed leveres til mere end 80 procent af den grønlandske befolkning.

Dyrt! Set med danske øjne

De nye produkter, der er lanceret under Tusass brandet, kommer i tre varianter: 2/1 Mbit/s for 499 kroner, 10/2 Mbit/s for 1099 kroner og 30/2 Mbit/s for 1.199 kroner. Priserne er per måned.

- "Vi er meget tilfredse med, at vi fra i dag kan tilbyde højhastighedsinternet til mange flere steder og på samme tid give alle disse 14 steder nye pakker med ubegrænset internet. Det er et stort digitalt løft til landet. I de næste par år vil endnu flere borgere kunne få produkterne, som også vil blive videreudviklet," udtaler administrerende direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand Stine Bosse er ligeledes meget tilfreds med den store lancering:

Tusass internetprodukter (Foto: TELE-POST)

Tusass internetprodukter per december 2017 (Foto: TELE-POST)

- "Det er et flot arbejde af medarbejderne, som gør mig stolt af TELE-POST. Fra at det var 37 procent af befolkningen er det i dag 80 procent der kan få hurtigt internet, så nu kan en rigtig stor del af Grønland drage nytte af de store investeringer vi har lavet i vores netværk."

Mere til historien

TELE-POSTs målsætningen er, at 92 procent af den grønlandske befolkning skal kunne få hurtigt internet inden 2020. TELE-POST har udgivet en avis om de mange netværksforbedringer, som i øjeblikket bliver udført - læs avisen her.

Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram