Topchef hos 3: Glem kabler og sats på mobilinternet

Det er billigere at levere internet via mobilmaster end via et kabel i jorden. Teledirektør opfordrer til flere trådløse forbindelser.

Kabler er langt fra den mest effektive metode til at udbrede internet til alle dele af Danmark. Sådan lyder det fra Morten Christiansen, der er adm. direktør i teleselskabet 3. Det skriver Berlingske Business.

Mobilmaster kan ifølge “3″‘s direktør løse internetproblemerne billigere.

Ifølge Morten Christiansen er det langt fra hensigtsmæssigt, når de 40 millioner fra årets bredbåndspuljen bliver fordelt til kablet internet.

– “Det er afsindigt dyrt at grave kabler ned (…) Samfundsfagligt taler vi helt andre priser på at etablere dækning, hvis man gør det mobilt, og det er paradoksalt, at man får indtægter fra mobilselskaberne og bruger pengene på at etablere kablede forbindelser,” siger teledirektøren i et interview med Business.

– “Det koster omkring en million kroner at sætte en mast op, og med 80 millioner til rådighed sidste år svarer det til, at vi kunne dække tre-fire provinsbyer godt og grundigt. Man skal samtidig huske, at hvis der sættes mobilmaster op, vil området generelt have gavn af dem. Det er ikke begrænset til de adresser, hvor der kommer et kabel ind”, fortsætter Morten Christiansen.

Den såkaldte bredbåndspulje blev vedtaget i februar 2016, da den daværende V-regering sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti blev enige om aftalen “Vækst og udvikling i hele Danmark”.

Hele bredbåndspuljen er på 200 millioner kroner i alt. De første 80 millioner blev brugt i 2016, mens der er 40 millioner til rådighed for 2017, 2018 og 2019. Pengene kan søges af husstande, hvor en forbindelse på mindst 10 Mbit/s downlad og 2 Mbit/s upload ikke er mulig.

Husstandene kan søge tilskud til kablet internet. Puljen dækker ikke mobilinternet, som Morten Christiansen er fortaler for. 

Mere til historien

På Energistyrelsens hjemmeside kan du blive klogere på bredbåndspuljen og undersøge, om din adresse kan få tilskud.

Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram