Topchef hos 3: Glem kabler og sats på mobilinternet

13

Det er billigere at levere internet via mobilmaster end via et kabel i jorden. Teledirektør opfordrer til flere trådløse forbindelser.

Kabler er langt fra den mest effektive metode til at udbrede internet til alle dele af Danmark. Sådan lyder det fra Morten Christiansen, der er adm. direktør i teleselskabet 3. Det skriver Berlingske Business.

Mobilmaster kan ifølge “3″‘s direktør løse internetproblemerne billigere.

Ifølge Morten Christiansen er det langt fra hensigtsmæssigt, når de 40 millioner fra årets bredbåndspuljen bliver fordelt til kablet internet.

– “Det er afsindigt dyrt at grave kabler ned (…) Samfundsfagligt taler vi helt andre priser på at etablere dækning, hvis man gør det mobilt, og det er paradoksalt, at man får indtægter fra mobilselskaberne og bruger pengene på at etablere kablede forbindelser,” siger teledirektøren i et interview med Business.

– “Det koster omkring en million kroner at sætte en mast op, og med 80 millioner til rådighed sidste år svarer det til, at vi kunne dække tre-fire provinsbyer godt og grundigt. Man skal samtidig huske, at hvis der sættes mobilmaster op, vil området generelt have gavn af dem. Det er ikke begrænset til de adresser, hvor der kommer et kabel ind”, fortsætter Morten Christiansen.

Den såkaldte bredbåndspulje blev vedtaget i februar 2016, da den daværende V-regering sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti blev enige om aftalen “Vækst og udvikling i hele Danmark”.

Hele bredbåndspuljen er på 200 millioner kroner i alt. De første 80 millioner blev brugt i 2016, mens der er 40 millioner til rådighed for 2017, 2018 og 2019. Pengene kan søges af husstande, hvor en forbindelse på mindst 10 Mbit/s downlad og 2 Mbit/s upload ikke er mulig.

Husstandene kan søge tilskud til kablet internet. Puljen dækker ikke mobilinternet, som Morten Christiansen er fortaler for. 

Mere til historien

På Energistyrelsens hjemmeside kan du blive klogere på bredbåndspuljen og undersøge, om din adresse kan få tilskud.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer