Google tager livet af chat-appen Allo

Efter mindre end to år på markedet har Google valgt af stoppe udviklingen af chat-appen Google Allo. Du kan dog fortsat bruge tjenesten. 

Allo fra Google (Foto: Google)

Med Google Allo er det muligt for ens enhed at foreslå svar ud fra konteksten. Eksempelvis kan den svare “pæn summerfugl” i ovenstående situation. Men det er måske snart slut. (Foto: Google)

Listen over døde Google-projekter får snart et nyt medlem. Det står klart, da Google har sat udviklingen af chat-appen Allo på pause. Det skriver techmediet Pocketnow.

Google på vej med nyt design til Gmail

Google Allo blev præsenteret i 2016 ved Google årlige software-konference. Den gang lovede Google, at chat-appen skulle gøre det smartere at skrive beskeder til venner og familie. Men brugerne har tilsyneladende ikke været enige i Google visioner. For nu stopper Google som nævnt udviklingen af appen.

I stedet vil Google fokusere på en universel standard for chatbeskeder. Det harmonerer med tidligere udmeldinger fra Google. I foråret 2016 meldte søgegiganten sig sammen med flere andre store spillere. Ønsket var netop at etablere en fælles standard for chatbeskeder, der også skal afløse SMS.

Google-boss: Android er lige så sikkert som konkurrenterne

Den kommende standard er kendt som Rich Communication Services (RCS). Ifølge brancheorganisationen GSMA er flere operatører og mobilproducenter med i gruppen, der arbejder på en efterfølger til SMS. Listen tæller blandt andre Telia og Telenor samt Huawei og Samsung.

Hvis du bruger Allo kan du fortsætte med at bruge tjenesten endnu. Det er nemlig kun udviklingen, som Google har sat på pause. Man skal dog næppe forvente, at appen får flere funktioner.

Allo er ikke den eneste chatservice, som Google har stoppet udviklingen på. Heller ikke Hangouts bliver udviklet mere. Google har en lang historie med tjenester, som bliver lagt i graven. Et andet eksempel er det sociale medie Orkut, der blev lukket i 2014.

Mere til historien

Google Allo blev præsenteret sammen med videochat-appen Duo. Sidstnævte modtager dog stadig udviklertimer.

Podcast app lukker
(mere…)
Google Pixel 8’erne rygtes at få 7 års Android-opdateringer
(mere…)
YouTube dropper reklamefrit billigabonnement

YouTube stopper med at tilbyde billigere abonnement uden reklamer.

(mere…)
Googles robot vil læse dine mails
(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Hvordan den bærbare teknologi-industri kan få mere ud af Google Ads

Sådan får du mest ud af din online markedsføring med Google Ads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram