Google-boss: Android er lige så sikkert som konkurrenterne

Ifølge Google er der dødt løb mellem operativsystemer til smartphones, når man ser på sikkerhed - men kun på et fåtal af Android-telefonerne.

Kamera Pixel 2

Google Pixel 2 er ifølge Google én af de sikreste telefoner på markedet. Det skyldes, at den er udstyret med de nyeste sikkerhedsopdateringer fra Google selv. (Foto: Google)

I sommeren 2015 begyndte Google at udgive månedlige sikkerhedsopdateringer til Android. Og nu bærer den beslutning frugt; i hvert fald, hvis man skal tro Google selv. CNET rapporterer nemlig, at software-gigantens chef for Android-sikkerhed, David Kleidermacher, mener, at Android er på samme sikkerhedsniveau som konkurrenterne.

Kleidermachers påstand bliver bakket op af Google seneste rapport om sikkerheden i Android. Af den fremgår det, at Android i løbet af 2017 blev markant forbedret på sikkerhedsfronten. Samtidigt fører Android ifølge rapporten nu på flere sikkerhedsområder.

Her er 5 ting du skal vide om Android P

Googles udmelding falder i kølvandet på Meltdown og Spectre – to sikkerhedsbrister, som har ramt langt de fleste gadgets. Og dermed en sikkerhedsbrist, der også har ramt konkurrenten Apple.

Kleidermachers påstand er i høj grad en stikpille til Apple. I løbet af efteråret har Apple udgivet en lang række mindre sikkerhedsopdateringer, der skal højne sikkerheden af iOS. Alligevel er der jævnlige rapporter om, at iOS har nye sikkerhedsbrister.

Gammel Android giver usikre telefoner

Googles argument er baseret på de nyeste udgaver af Android med de seneste sikkerhedsopdateringer. Derfor skal påstanden altså ikke ses som, at Android-telefoner generelt er så sikre som konkurrenterne. Det skyldes, at kun et fåtal af Android-enheder er udstyret med den seneste og mest sikre software.

I skrivende stund har kun 0,3 procent af Android-enheder ifølge Google den seneste version af styresystemet. Faktisk er 12 procent af verdens Android-enheder i brug udstyret med Android 4.4 KitKat fra 2013.

Fra Cupcake til Oreo – Android historien gennem 10 år

På æblefronten er den seneste store udgivelse af iOS installeret på 65 procent af de aktive enheder. Man skal dog bemærke, at denne procentsats kun dækker over iOS 11 generelt og ikke de efterfølgende sikkerhedsopdateringer.

Mere til historien

Androids månedlige sikkerhedsopdateringer blev lanceret i kølvandet på den alvorlige sikkerhedsbrist “Stagefright” i 2015.

Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
95 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram