Google-boss: Android er lige så sikkert som konkurrenterne

95

Ifølge Google er der dødt løb mellem operativsystemer til smartphones, når man ser på sikkerhed – men kun på et fåtal af Android-telefonerne.

Kamera Pixel 2
Google Pixel 2 er ifølge Google én af de sikreste telefoner på markedet. Det skyldes, at den er udstyret med de nyeste sikkerhedsopdateringer fra Google selv. (Foto: Google)

I sommeren 2015 begyndte Google at udgive månedlige sikkerhedsopdateringer til Android. Og nu bærer den beslutning frugt; i hvert fald, hvis man skal tro Google selv. CNET rapporterer nemlig, at software-gigantens chef for Android-sikkerhed, David Kleidermacher, mener, at Android er på samme sikkerhedsniveau som konkurrenterne.

Kleidermachers påstand bliver bakket op af Google seneste rapport om sikkerheden i Android. Af den fremgår det, at Android i løbet af 2017 blev markant forbedret på sikkerhedsfronten. Samtidigt fører Android ifølge rapporten nu på flere sikkerhedsområder.

Her er 5 ting du skal vide om Android P

Googles udmelding falder i kølvandet på Meltdown og Spectre – to sikkerhedsbrister, som har ramt langt de fleste gadgets. Og dermed en sikkerhedsbrist, der også har ramt konkurrenten Apple.

Kleidermachers påstand er i høj grad en stikpille til Apple. I løbet af efteråret har Apple udgivet en lang række mindre sikkerhedsopdateringer, der skal højne sikkerheden af iOS. Alligevel er der jævnlige rapporter om, at iOS har nye sikkerhedsbrister.

Gammel Android giver usikre telefoner

Googles argument er baseret på de nyeste udgaver af Android med de seneste sikkerhedsopdateringer. Derfor skal påstanden altså ikke ses som, at Android-telefoner generelt er så sikre som konkurrenterne. Det skyldes, at kun et fåtal af Android-enheder er udstyret med den seneste og mest sikre software.

I skrivende stund har kun 0,3 procent af Android-enheder ifølge Google den seneste version af styresystemet. Faktisk er 12 procent af verdens Android-enheder i brug udstyret med Android 4.4 KitKat fra 2013.

Fra Cupcake til Oreo – Android historien gennem 10 år

På æblefronten er den seneste store udgivelse af iOS installeret på 65 procent af de aktive enheder. Man skal dog bemærke, at denne procentsats kun dækker over iOS 11 generelt og ikke de efterfølgende sikkerhedsopdateringer.

Mere til historien

Androids månedlige sikkerhedsopdateringer blev lanceret i kølvandet på den alvorlige sikkerhedsbrist “Stagefright” i 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
95 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer