Ekspert: Slet TikTok med det samme

Den populære app TikTok er endnu engang endt i modvind. Nu opfordrer en dansk ekspert, at man sletter appen TikTok med det samme.

TikTok blev i første kvartal 2020 den mest downloadede app i et enkelt kvartal, nogensinde. Appen har i USA mere end 100 millioner brugere. Og også i Danmark er den downloadet en masse gange, samt har en stor brugerskare.

I Indien har den indiske regering netop bandlyst 59 apps, hvoraf flere er kinesiske og en af dem er TikTok. Dette er gjort pga. frygten for appen deler oplysninger fra de, som har downloadet den.

TikTok er bandlyst i Indien

På debatforummet Reddit har en bruger beskrevet, hvordan vedkommende har undersøgt opbygningen af TikTok og den indsamling de foretager af brugernes data. Efterfølgende blev det samlet op på mediet Boredpanda.

Dansk ekspert: Slet TikTok NU

Alt dette har fået B.T. til få nogle eksperter i online privatliv til at gå al informationen igennem.

Meldingen fra disse eksperter er også klar. De er nemlig rystet over det, som de kan læse om TikTok.

Ken Friis Larsen, der er lektor ved Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, udtaler, at han som forælder er bestyrtet. Han mener, at det der kan læses på Boredpanda og i tråden på Reddit er rigtigt. Han har dog ikke selv lavet en grundig analyse af TikTok.

Meldingen fra Ken Friis Larsen er også klar. Har du den installeret - så slet den, udtaler han.

TikTok indsamler fakta om netværk, IP-adresse, wifi-oplysninger, wifi-navn, mine apps, apps der er slettet, lokationer. Derudover er der også nogle sikkerhedsfejl, som er bekymrende på TikTok. Det skriver B.T.

Ifølge B.T. er det sikkerhedsfejl, som gør det muligt for udefrakommende at tage kontrol over en telefon, hvis appen er installeret.

Denne app finder kinesiske apps på din telefon

Det betyder også, at de kan tænde for din mikrofon og video, samt se hvad du taster og har i dit clipboard. Billedligt talt vil det svare til, at dine sundhedsdata stod i en kasse ude på gaden til fri afbenyttelse.

Foreningen Rådet for Digital Sikkerhed er enig i Ken Friis Larsens konklusion.

Det er ikke første gang, at TikTok er i modvind. Tidligere har det amerikanske Senat også anklaget TikTok for at dele data.

Mere til historien

Tidligere hed TikTok Musical.ly og havde også stor succes.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram