TikTok er bandlyst i Indien

Den populære videoapp TikTok har fået meget kritik, men er fortsat en af de mest downloadede i verden. Nu har Indien bandlyst TikTok.

TikTok og firmaet bag har fået en masse kritik siden appen blev lanceret. De er kraftigt blevet kritiseret for at stjæle og bruge oplysninger fra de, som downloader appen.

Nu har den indiske regering blokeret en masse kinesiske apps, som et led i deres strid hvor der tidligere på måneden blandt andet var et blodigt opgør mellem Indien og Kina i Himalaya, som kostede 20 soldater livet.

Det amerikanske Senatet anklager TikTok for at dele data

59 apps er bandlyst

Det er ikke kun TikTok, der er blevet bandlyst i Indien. I alt er det 59 apps som den indiske regering nu har bandlyst. Det er hovedsageligt kinesiske apps og TikTok er altså en af dem. Indiens minister for teknologi udtalte mandag, at de 59 apps alle er ”skadelige for Indiens uafhængighed, integritet og sikkerhed”. Det skriver DR.dk.

Indien er det land, som har flest brugere af TikTok. Appen er downloadet mere end 611 millioner gange og Indien står for mere end 30 procent af TikToks brugere på verdensplan. Det viser en analyse ifølge Reuters.

Danskerne er også glade for TikTok, hvor den også er blandt de mest downloadede apps.

Det er virksomheden Bytedance, som står bag TikTok. De nægter at have delt brugeroplysninger med den kinesiske regering.

-”TikTok fortsætter med at overholde alle data- og sikkerhedskrav i henhold til indisk lovgivning og har ikke delt oplysninger om vores brugere i Indien med nogen udenlandsk regering, herunder den kinesiske,” lyder den officielle statement fra Bytedance.

Denne app finder kinesiske apps på din telefon

Foruden anklagerne om at stjæle og dele oplysninger fra brugerne og dele dem med den kinesiske regering, så er TikTok også kritiseret for ikke at fjerne videoer med vold, racisme, børne- og dyremishandling.

For nu har den indiske regering altså fjernet TikTok fra både Google Play Store og Apples App Store. Det er uvist om det kun er midlertidigt eller det er for altid.

De brugere i Indien som allerede har downloadet app’en, har også fortsat adgang til den. Det skriver Android Authority.

Mere til historien

Coronakrisen har også været god for TikTok appen. Det blev den app i verden, som er downloadet mest i et kvartal med hele 315 millioner downloads i første kvartal 2020.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram