TikTok er bandlyst i Indien

1

Den populære videoapp TikTok har fået meget kritik, men er fortsat en af de mest downloadede i verden. Nu har Indien bandlyst TikTok.

TikTok og firmaet bag har fået en masse kritik siden appen blev lanceret. De er kraftigt blevet kritiseret for at stjæle og bruge oplysninger fra de, som downloader appen.

Nu har den indiske regering blokeret en masse kinesiske apps, som et led i deres strid hvor der tidligere på måneden blandt andet var et blodigt opgør mellem Indien og Kina i Himalaya, som kostede 20 soldater livet.

Det amerikanske Senatet anklager TikTok for at dele data

59 apps er bandlyst

Det er ikke kun TikTok, der er blevet bandlyst i Indien. I alt er det 59 apps som den indiske regering nu har bandlyst. Det er hovedsageligt kinesiske apps og TikTok er altså en af dem. Indiens minister for teknologi udtalte mandag, at de 59 apps alle er ”skadelige for Indiens uafhængighed, integritet og sikkerhed”. Det skriver DR.dk.

Indien er det land, som har flest brugere af TikTok. Appen er downloadet mere end 611 millioner gange og Indien står for mere end 30 procent af TikToks brugere på verdensplan. Det viser en analyse ifølge Reuters.

Danskerne er også glade for TikTok, hvor den også er blandt de mest downloadede apps.

Det er virksomheden Bytedance, som står bag TikTok. De nægter at have delt brugeroplysninger med den kinesiske regering.

-”TikTok fortsætter med at overholde alle data- og sikkerhedskrav i henhold til indisk lovgivning og har ikke delt oplysninger om vores brugere i Indien med nogen udenlandsk regering, herunder den kinesiske,” lyder den officielle statement fra Bytedance.

Denne app finder kinesiske apps på din telefon

Foruden anklagerne om at stjæle og dele oplysninger fra brugerne og dele dem med den kinesiske regering, så er TikTok også kritiseret for ikke at fjerne videoer med vold, racisme, børne- og dyremishandling.

For nu har den indiske regering altså fjernet TikTok fra både Google Play Store og Apples App Store. Det er uvist om det kun er midlertidigt eller det er for altid.

De brugere i Indien som allerede har downloadet app’en, har også fortsat adgang til den. Det skriver Android Authority.

Mere til historien

Coronakrisen har også været god for TikTok appen. Det blev den app i verden, som er downloadet mest i et kvartal med hele 315 millioner downloads i første kvartal 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer