Denne app finder kinesiske apps på din telefon

Kina beskyldes ofte for spionage og overvågning. Måske derfor er en ny Android-app, der lover at identificere kinesiske apps, gået viralt.

Remove China Apps
En app fra Indien vil vil hjælpe dig med at fjerne apps fra Kina - måske på grund af beskyldninger om massiv dataindsamling. Applikationen samler dog selv en betragtelig mængde data fra brugerne. (Foto: Google Play Store / MereMobil.dk)

En app ved navn Remove China Apps er på et par uger blevet den mest populære gratisapp i Indiens Google Play Store. Det skriver Android Authority.

Remove China Apps har kun været tilgængelig på Google Play Store siden den 17. maj. Siden har den fået mere end 1 million downloads. De fleste downloads kommer fra Indien, hvilket ikke er overraskende, da Indien ligesom USA har et anstrengt forhold til Kina for tiden.

Salget af smartphones faldet markant i Kina

Selve appen er udviklet af et indiske startup ved navn OneTouch AppLabs. På Google Play Store er de beskrevet som værende udviklet med uddannelse for øje og med det formål at identificere, hvilket land en specifik app stammer fra. Appen scanner din telefon for Kina-baserede apps, hvorefter den giver mulighed for at afinstallere eventuelt fundne apps på din enhed.

Ydermere skriver udviklerne, at appen finder Kina-baserede apps på baggrund af markedsresearch. De vil dog ikke garantere for rigtigheden af informationen.

Ifølge Android Authority, så lykkes det appen at identificere Mi Remote fra kinesiske Xiaomi samt videodelingsmediet TikTok. Det lykkedes ikke at identificere mobilversionen af computerspillet PUBG som ellers er udviklet af kinesiske Tencent Games.

Fortnite langt om længe tilgængelig i Google Play Store

Samler en masse data fra din enhed

Det forlyder også, at Remove China Apps ikke er i stand til at identificere forudinstallerede apps på kinesiske telefoner. Appen tager med andre ord kun højde for applikationer, som brugere selv installerer via Google Play Store eller en tredjepartsbutik.

Vi ved endnu ikke, hvor godt appen virker i Danmark, hvis den overhovedet virker. For mit eget vedkommende er appen ikke kompatibel med nogen af mine enheder. Dette inkluderer Samsung Galaxy Note9, OnePlus 7 Pro, ASUS Zenfone 6 og Xiaomi Mi Note 10.

Skulle du selv få lyst til at afprøve Remove China Apps, så kræver det ingen brugeroprettelse. Appen indsamler dog alligevel en stor mængde data fra dig. Her kan blandt andet nævnes din telefons Android-version, antallet af klik du foretager i appen, hvilket sprog din enhed er indstillet til, versionen af de applikationer den scanner samt hvilket tidspunkt på døgnet, du bruger app’en.

Mistanken om kinesisk overvågning er ikke altid taget ud af det blå. Kina er store inden for teknologi til overvågning. Faktisk sælger Kina overvågningsteknologi til mere end 60 lande.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I retningslinjerne for Google Play Store står der, at en app ikke må foretage ændringer i andre apps på en enhed. Derfor kan Remove China Apps befinde sig i lidt af en gråzone. I sidste ende kan den risikere at blive fjernet fra Googles butik.

DJI-droner er under beskydning

Kinesiske DJI er i modvind. DJI anklages for at være i ledtog med den kinesiske regering. Danske styrelser og politiet overhører advarslerne.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram