Salget af smartphones faldet markant i Kina

1

Apple, Huawei og Xiaomi oplevede et massivt fald i salget af smartphones i februar på det kinesiske marked. Apple havde et fald i salget på hele 60 procent.

Der er ingen tvivl om, at verden netop nu er ramt i mere eller mindre alle brancher end man måske forestillede sig i starten af udbruddet af coronavirus. Smartphonemarkedet er også ramt, hvilket vi også tidligere har skrevet om.

LÆS OGSÅ: Coronavirus overlever ikke længe på din smartphone

Faktisk er salget af smartphones på det kinesiske så ramt, at salget i februar faldt med 45 procent i forhold til februar måned 2019. Det er alle producenter, som er berøt af dette.

Apple formåede kun at sælge mindre end en halv million enheder i februar 2020. Der blev kun solgt 494.000 iPhones på det kinesiske marked, hvor de i februar 2019 solgte 1,27 millioner iPhones. Det er et fald på mindst 60 procent målt år-til-år. Sammenlignes med januar 2020 er faldet endnu større, da Apple her solgte 2 millioner iPhones. Det skriver GSMArena.com.

Apple: Coronavirus påvirker produktionen og salgtal

De kinesiske producenter har også oplevet et markant fald. I februar 2019 solgte de 12,72 millioner enheder, mens det i februar 2020 kun blev til 5,85 millioner, solgte enheder.

Analysefirmaer som IDC og Canalys forventer, at salget i første kvartal 2020 vil være faldet med 40 procent. Grunden er simpelthen udbruddet af coronavirus, der har ramt både efterspørgsel, forsyningskæde og salget på grund af lukkede butikker.

Det samlede salg i Kina er faldet fra 14 millioner solgte smartphones i februar 2019 til 6,34 millioner solgte enheder i februar 2020.

Coronavirus har ramt iPhone SE 2 lancering

Hvor længe salget vil være påvirket er uvist. Ligesom det også er spændende hvor hårdt, at det rammer smartphonemarkedet på verdensplan.

Mere til historien

Flere producenter har også måtte udskyde deres lanceringsevents, men også salgsstarten på nogle produkter er udskudt. Eksempelvis har Motorola svært ved, at få lagrene fyldt op med Motorola Razr enheder.

Læs også:
Google aflyser Google I/O 2020

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer