Salget af smartphones faldet markant i Kina

Apple, Huawei og Xiaomi oplevede et massivt fald i salget af smartphones i februar på det kinesiske marked. Apple havde et fald i salget på hele 60 procent.

Der er ingen tvivl om, at verden netop nu er ramt i mere eller mindre alle brancher end man måske forestillede sig i starten af udbruddet af coronavirus. Smartphonemarkedet er også ramt, hvilket vi også tidligere har skrevet om.

LÆS OGSÅ: Coronavirus overlever ikke længe på din smartphone

Faktisk er salget af smartphones på det kinesiske så ramt, at salget i februar faldt med 45 procent i forhold til februar måned 2019. Det er alle producenter, som er berøt af dette.

Apple formåede kun at sælge mindre end en halv million enheder i februar 2020. Der blev kun solgt 494.000 iPhones på det kinesiske marked, hvor de i februar 2019 solgte 1,27 millioner iPhones. Det er et fald på mindst 60 procent målt år-til-år. Sammenlignes med januar 2020 er faldet endnu større, da Apple her solgte 2 millioner iPhones. Det skriver GSMArena.com.

Apple: Coronavirus påvirker produktionen og salgtal

De kinesiske producenter har også oplevet et markant fald. I februar 2019 solgte de 12,72 millioner enheder, mens det i februar 2020 kun blev til 5,85 millioner, solgte enheder.

Analysefirmaer som IDC og Canalys forventer, at salget i første kvartal 2020 vil være faldet med 40 procent. Grunden er simpelthen udbruddet af coronavirus, der har ramt både efterspørgsel, forsyningskæde og salget på grund af lukkede butikker.

Det samlede salg i Kina er faldet fra 14 millioner solgte smartphones i februar 2019 til 6,34 millioner solgte enheder i februar 2020.

Coronavirus har ramt iPhone SE 2 lancering

Hvor længe salget vil være påvirket er uvist. Ligesom det også er spændende hvor hårdt, at det rammer smartphonemarkedet på verdensplan.

Mere til historien

Flere producenter har også måtte udskyde deres lanceringsevents, men også salgsstarten på nogle produkter er udskudt. Eksempelvis har Motorola svært ved, at få lagrene fyldt op med Motorola Razr enheder.

Læs også:
Google aflyser Google I/O 2020

Nothing Phone 1 bliver for særlig inviterede

Det tyder på, at Nothing Phone 1 lanceres med samme strategi, som OnePlus startede med; via invitationer.

(mere…)
Nothing Phone (1) er spottet på video

Der florerer netop nu mange rygter og spekulationer om den kommende smartphone fra Nothing. En video viser nu mere af selve telefonen.

(mere…)
Nothing Phone (1) sådan ser den ud

Så er hele bagsiden af Nothing Phone (1) telefonen afsløret efter en lille teaser har været offentliggjort.

(mere…)
En teaser for Nothing Phone (1) giver hint om design

Den kommende smartphone fra Nothing er endnu hemmelig, men Nothing teaser nu lidt for designet.

(mere…)
Nothing Phone (1) afsløres medio juli

Carl Pei, grundlægger af OnePlus, er på vej med den første smartphone fra hans nye projekt, Nothing. Telefonen præsenteres i midten af juli.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram