Kina eksporterer overvågnings-tech til over 60 lande

Flere kinesiske virksomheder, herunder Huawei, har eksporteret avanceret overvågningsteknologi til mere end 60 lande.

Avanceret teknologi til overvågning er blevet solgt til 63 lande, fortæller en rapport fra den amerikanske tænketank kaldet The Carnegie Endowment for International Peace. Det skriver Nikkei Asian Review.

Firmaerne er identificeret som Huawei, Hikvision, Dahua og ZTE. Køberne er blandt andet lande med begrænsede borgerrettigheder såsom Iran, Myanmar, Venezuela og Zimbabwe.

Det er ikke blot simple kameraer, der er solgt ud af Kina. Der er tale om avanceret teknologi med kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse, forlyder det.

Teknologierne anvendes, ifølge rapporten, af kommunistpartiet i Kina til blandt andet at slå ned på Uyghurs og andre muslimske minoriteter i Xinjiang-regionen i den vestlige del af landet. Beijing beskrives som en ”global driver af autoritær teknologi”.

Facebook kunne genkende brugerne via mobilkameraet

Kineserne er generelt langt fremme, når det handler om overvågning. På under 10 minutter kan en efterlyst, eller mistænkelig, person findes via systemer med automatisk genkendelse. I hvert fald i nogle områder af Kina.

Overvågningen, eller “beskyttelsen af borgerne”, som styret kalder det, er nu begyndt at bekymre den jævne kineser. Bekymringen går på om deres personlige data er sikre nok i systemerne.

Flere borgere ønsker fortsat at kunne anvende traditionelle ID-metoder, frem til eksempelvis en QR-kode på telefonen, til brug ved betalinger. Desværre for borgerne går trenden i retning af genkendelse via ansigtsdata og andre biometriske metoder.

Vil du vide mere om emnet så læs denne: Nu er kineserne bekymrede for ansigtsgenkendelse.

GUIDE: Sådan laver du et sikkert password

Nu vi er ved overvågning. Jeg har tidligere testet nogle trådløse kameraer, som du kan bruge til at overvåge dit hjem med.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Særligt Huawei er under skærpet fokus fra den vestlige verden, hvor der er bekymring for overvågning via telefonerne og de netværk Huawei leverer. Rapporter som den vi her har beskrevet, gavner ikke nødvendigvis tilliden til kinesiske firmaer.

Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram