Sådan overvåger du boligen – den lette måde | test af Netgear Arlo

TEST: Netgear Arlo 2 kan installeres let af alle. Kvaliteten er god, og du slipper for et løbende abonnement. Desværre er overvågningskameraerne lette ofre.

Netgear Arlo Pro 2
Netgear Arlo Pro 2 (Foto: MereMobil.dk)

Der er en hel del forskellige overvågningskameraer på markedet, eller sikkerhedskameraer – som mange producenter nu kalder dem. Langt fra alle er lette at montere.

Jeg har over et stykke tid afprøvet Netgear Arlo Pro 2, der virkelig kan monteres på blot 5-10 minutter. Måske en halv time hvis du nørder rigtigt meget. Kameraerne kræver hverken strøm- eller netværkskabler. De er med andre ord ”true wireless”.

Arlo-kameraerne drives af et batteri og transmitterer data trådløst. Optagelserne samles ”i skyen”, hvor der medfølger plads til syv dages optagelser, uden du skal købe et abonnement. Vil du have mere end syv dage i dit ”hjul” kan du købe ekstra plads.

Ser om natten

Night-vision fra Netgear Arlo Pro 2
Night-vision fra Netgear Arlo Pro 2 (Foto: MereMobil.dk)

Arlo har ”night vision” og kan derfor se i mørket. Kvaliteten af natoptagelserne er fornuftige, men du skal ikke forvente mirakler. De små infrarøde dioder kan nemlig kun oplyse et meget begrænset område. Så selvom kameraet har et stort og bredt perspektiv, er der langt fra ”lys” på hele billedet.

Dagsoptagelserne er derimod klare og fine. Kvaliteten er op til HD 1280 x 720 pixels i farver. Du genkender derfor let personer og ser alle detaljer meget tydeligt.

Arlo er en komplet plug-and-play løsning. Så du skal ikke bekymre dig om eksponeringen. Lysforholdet på optagelserne justeres automatisk i takt med at lyset ændrer sig hen over dagen. Night vision aktiveres også automatisk, når det er relevant.

Optagelserne er med lyd, og du har tilmed mulighed for at tale ud gennem kameraets højttaler via appen. Der er også en sirene i, der kan fyre 100 dB af. Lyden kommer fra basestationen og ikke fra kameraerne – hvilket er et minus.

VIDEO: Sådan får du haven dækket med Wi-Fi

Optager ved bevægelse

Dagsbillede fra Netgear Arlo Pro 2
Dagsbillede fra Netgear Arlo Pro 2 (Foto: MereMobil.dk)

Kameraerne optager kun, når der er bevægelse – følsomheden bestemmer du selv. Derudover kan du bestemme om der skal optages på bevægelse døgnet rundt, eller kun i bestemte tidsrum.

Du har desuden mulighed for at aktivere systemet, når du forlader hjemmet. Dette sker via geofencing.

Arlo er ikke vildt følsom overfor træer og blade, som bevæger sig. Her optages der sjældent et videoklips. Dyr og mennesker optages derimod altid. Det betyder altså, at der tages video af alt fra fugle, edderkopper og andre insekter, som kravler forbi.

Arlo sender en mail og en notifikationsbesked på smartphonen, når en bevægelse er registeret. Dette har jeg dog slået fra, da det blev til alt for mange forstyrrelser.

Optagelserne ligger i videoformatet H.264. Hver enkelt optagelse gennem i syv dage, som tidligere nævnt, og du kan let downloade et klip eller dele det via mail, Facebook eller YouTube.

Skærmbilleder fra Arlo appen

Risiko for tyveri

Hvis dine kameraer bliver stjålet, så har du i udgangspunktet videooptagelser af det, da tyven jo skal hen til kameraet, men tyveri eller hærværk er en reel risiko for dette system.

Kameraerne monteres nemlig på en lille magnetisk halvkugle, der sættes fast med én skrue. Du kan tage kameraet af, uden brug af værktøj. Lækkert når kameraet skal ind til opladning – noget møg hvis nogen finder på at stjæle kameraet.

Du skal ikke være bekymret for regn, vejr og vind. Systemet er IP65-certificeret, og holder fint til regn, blæst, sne og sol. Arlo Pro 2 kan ifølge specifikationerne fungere i temperaturer mellem minus 10 og plus 50 grader.

GUIDE: Sådan gør du udendørsbelysningen rigtig smart

Dette irriterer mig

Netgear Arlo Pro 2
Netgear Arlo Pro 2 monteret på magnetbeslag under et udhæng (Foto: MereMobil.dk)

Arlo udfordres når du placerer et kamera ud for en udendørslampe. Tænder denne om aftenen, bliver det svært at se indholdet på optagelsen, fordi lampen blænder.

Halvkuglemagneten monteres fladt på underlaget. Det kan derfor være svært at dreje kameraet nok til siderne, hvis du f.eks. vil overvågne langs dit hus. Her må du selv være kreativ eller købe et andet monteringsbeslag. Dette koster omkring 200 kroner for en 2-pack.

Kameraerne skal ikke oplades særligt tit. Hvor ofte afhænger blandt andet af hvor mange optagelser det laver, og hvor god kvaliteten skal være. Jeg kan ikke sige præcis, hvor lang tid et kamera kører på en opladning – men et sted mellem 1 og 2 måneder, for hver opladning, skal du nok forvente.

Appen er nogenlunde overskuelig. Det er rigtigt let at se med live eller finde optagelser i arkivet. Desværre er mange indstillinger gemt underlige steder. Når du vil ændre noget, kan du risikere at lede i lang tid efter noget du ved, at du har set tidligere. Så ikke alt er gennemtænkt i app-designet.

Konklusion: Plug-and-play og true wireless

Det bedste ved Netgear Arlo Pro 2 er opsætningen. Det er ualmindeligt let at komme i gang. Jeg elsker, når kabler ikke er nødvendige.

Billedkvaliteten og den daglige betjening er i orden, men du skal forberede dig på jævnlig opladning. Derfor må du placere kameraerne steder hvor du let kan nå dem, hvis du da ikke vælger at montere fast strøm.

Netgear Arlo Pro 2 koster fra cirka 3.600 kroner Sponseret link, ifølge Pricerunner. For denne pris får du en pakke med en basestation, der tilsluttes med et kabel til din nuværende router samt to trådløse kameraer. Inkluderet er også adgang til syv døgns optagelser i skyen.

Om det er dyrt, synes jeg er rigtigt svært at svare på. Jeg tror det er noget den enkelte skal gøre op med sig selv.

Jeg har ikke tidligere testet app-baserede overvågningssystemer. Derfor har jeg ikke så meget at sammenligne med – og derfor ikke en karakter. Men for mig har Netgear Arlo Pro 2 været en god oplevelse, og jeg anbefaler gerne systemet til andre.BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Trådløse overvågningskameraer, der kan styres via en app på smartphonen, er et af mange produkter inden for smarthome-kategorien. Se her en række andre smarthome-techprodukter jeg tidligere har skrevet om.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram