Sådan gør du udendørsbelysningen rigtig smart

GUIDE: Mine udendørslamper er nu en del af mit smarthome. Få inspiration til dit eget lyssetup i boligen.

Philips Hue Fuzo udendørslampe med Hue Outdoor sensor
Philips Hue Fuzo udendørslampe med Hue Outdoor sensor (Foto: MereMobil.dk)

Lys på garagen, langs huset og i indkørslen kan være en bøvlet affære. Særligt når du vil tilføje lidt intelligens som en bevægelsesføler. Der findes en smart løsning, som minimerer behovet for besøg af en elektriker.

Denne sæson er Philips Hue smartlight-systemet blevet udvidet med nogle nye udendørslamper og en smart udendørssensor. Efter installationen kan du programmere det hele fra smartphonen.

Sådan gjorde jeg min belysning smartere

Jeg har haft mulighed for at afprøve systemet i et real-life setup.

Mine gamle lamper på garagen var tidligere tilsluttet en traditionel bevægelsesføler, så indkørslen blev oplyst, når vi kom hjem om aftenen. Men det gav mig ikke lys langs huset. Fald over udendørslegetøjet var derfor en reel risiko.

Jeg tog de trætte lamper ned og satte et par nye op, der kunne tale med Hue-systemet.

Min gamle bevægelsessensor, og de tilhørende kabler, afmonterede jeg, da de nye lamper blot skal tilsluttes en konstant strøm.

PODCAST: Lyt til tech-podcasten fra MereMobi.dk og bliv klogere på smarthome-teknologi. Hør blandt andet om smarthome-bøvl og hvor smart det bliver i fremtiden. Episoden om smarthomes finder du her.

Kreative løsninger

Langs huset har jeg to traditionelle udendørslamper, der tændes på en kontakt. Her skiftede jeg pærerne til nogle Hue-pærer med hvidt lys.

Nu starter det sjove. Den nye batteridrevne udendørssensor, der i øvrigt kommunikerer trådløst med resten af systemet, indstillede jeg så lyset på garagen og langs huset tændte, når sensoren blev udløst.

Jeg gjorde altså mine gamle lamper mere smarte, fik nogle nye og tilmed er gangen langs hele huset oplyst, når sensoren udløses.

Jeg ved hvad du tænker...

Du har måske svært ved at overskue udskiftning af alle dine nuværende udendørslamper med Philips Hue. Det behøver du heller ikke.

I mit setup kunne jeg jo have beholdt de gamle lamper på garagen og blot skiftet til smartpærer. Det meste af magien ligger nemlig i Philips Hue udendørssensoren.

Philipe Hue Outdoor Motion Sensor koster Sponseret link kun lige under 350 kroner, ifølge Pricerunner. Og så er du i gang.

VIDEO: Sådan får du internet i hele haven

Mere til historien

Du er ikke begrænset til kun at tænde udendørslamper med sensoren. Den kan frit programmeres og inkludere for eksempel lamper inde i huset, så hele huset oplyses når du kommer hjem.

Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre
(mere…)
Sådan downloader du kort i Apple Maps til offline-brug

TIP: Det er nu muligt at downloade kort i Apple Maps til brug offline. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Philips Hue satser på sikkerhed og overvågning

Kameraer, dør- og vindueskontakter er en del af den nye sikkerhedsplatform i Philips Hue. Desværre kræves der et abonnement

(mere…)
Sådan aktiverer du støjreduktion på din iPhone

TIP: Denne fantastiske effektive funktion i din iPhone får støjen til at forsvinde, når du taler i telefon.

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram