Sådan gør du udendørsbelysningen rigtig smart

GUIDE: Mine udendørslamper er nu en del af mit smarthome. Få inspiration til dit eget lyssetup i boligen.

Philips Hue Fuzo udendørslampe med Hue Outdoor sensor
Philips Hue Fuzo udendørslampe med Hue Outdoor sensor (Foto: MereMobil.dk)

Lys på garagen, langs huset og i indkørslen kan være en bøvlet affære. Særligt når du vil tilføje lidt intelligens som en bevægelsesføler. Der findes en smart løsning, som minimerer behovet for besøg af en elektriker.

Denne sæson er Philips Hue smartlight-systemet blevet udvidet med nogle nye udendørslamper og en smart udendørssensor. Efter installationen kan du programmere det hele fra smartphonen.

Sådan gjorde jeg min belysning smartere

Jeg har haft mulighed for at afprøve systemet i et real-life setup.

Mine gamle lamper på garagen var tidligere tilsluttet en traditionel bevægelsesføler, så indkørslen blev oplyst, når vi kom hjem om aftenen. Men det gav mig ikke lys langs huset. Fald over udendørslegetøjet var derfor en reel risiko.

Jeg tog de trætte lamper ned og satte et par nye op, der kunne tale med Hue-systemet.

Min gamle bevægelsessensor, og de tilhørende kabler, afmonterede jeg, da de nye lamper blot skal tilsluttes en konstant strøm.

PODCAST: Lyt til tech-podcasten fra MereMobi.dk og bliv klogere på smarthome-teknologi. Hør blandt andet om smarthome-bøvl og hvor smart det bliver i fremtiden. Episoden om smarthomes finder du her.

Kreative løsninger

Langs huset har jeg to traditionelle udendørslamper, der tændes på en kontakt. Her skiftede jeg pærerne til nogle Hue-pærer med hvidt lys.

Nu starter det sjove. Den nye batteridrevne udendørssensor, der i øvrigt kommunikerer trådløst med resten af systemet, indstillede jeg så lyset på garagen og langs huset tændte, når sensoren blev udløst.

Jeg gjorde altså mine gamle lamper mere smarte, fik nogle nye og tilmed er gangen langs hele huset oplyst, når sensoren udløses.

Jeg ved hvad du tænker...

Du har måske svært ved at overskue udskiftning af alle dine nuværende udendørslamper med Philips Hue. Det behøver du heller ikke.

I mit setup kunne jeg jo have beholdt de gamle lamper på garagen og blot skiftet til smartpærer. Det meste af magien ligger nemlig i Philips Hue udendørssensoren.

Philipe Hue Outdoor Motion Sensor koster %%%% kun lige under 350 kroner, ifølge Pricerunner. Og så er du i gang.

VIDEO: Sådan får du internet i hele haven

Mere til historien

Du er ikke begrænset til kun at tænde udendørslamper med sensoren. Den kan frit programmeres og inkludere for eksempel lamper inde i huset, så hele huset oplyses når du kommer hjem.

Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

GUIDE: PlayStation 5 kommer med 825 GB lagerplads, der hurtigt bliver fyldt. I denne guide viser vi, hvordan du kan udvide lagerpladsen på PS5.

(mere…)
De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
Kom i gang med green-screen videoer fra mobilen

VIDEO: Med din telefon og en green-screen kan du skabe tjekkede videoer. Her er mine begyndertips til let og billigt at komme i gang med green-screen.

(mere…)
Sådan får du mere ud af din Nintendo Switch

TIP: Nintendo Switch har 5 år på bagen, men er ikke uden fejl. Vi tager et kig på hvordan du får mest muligt ud af din Nintendo Switch.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Din iPad er fyldt op! Sådan sparer du plads

GUIDE: Din iPad er fyldt op. Hvad nu? Sådan ser du, hvad der fylder mest på din iPad. Læs hvordan du frigør lagerplads på din iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram