Sådan gør du udendørsbelysningen rigtig smart

4

GUIDE: Mine udendørslamper er nu en del af mit smarthome. Få inspiration til dit eget lyssetup i boligen.

Philips Hue Fuzo udendørslampe med Hue Outdoor sensor
Philips Hue Fuzo udendørslampe med Hue Outdoor sensor (Foto: MereMobil.dk)

Lys på garagen, langs huset og i indkørslen kan være en bøvlet affære. Særligt når du vil tilføje lidt intelligens som en bevægelsesføler. Der findes en smart løsning, som minimerer behovet for besøg af en elektriker.

Denne sæson er Philips Hue smartlight-systemet blevet udvidet med nogle nye udendørslamper og en smart udendørssensor. Efter installationen kan du programmere det hele fra smartphonen.

Sådan gjorde jeg min belysning smartere

Jeg har haft mulighed for at afprøve systemet i et real-life setup.

Mine gamle lamper på garagen var tidligere tilsluttet en traditionel bevægelsesføler, så indkørslen blev oplyst, når vi kom hjem om aftenen. Men det gav mig ikke lys langs huset. Fald over udendørslegetøjet var derfor en reel risiko.

Jeg tog de trætte lamper ned og satte et par nye op, der kunne tale med Hue-systemet.

Min gamle bevægelsessensor, og de tilhørende kabler, afmonterede jeg, da de nye lamper blot skal tilsluttes en konstant strøm.

PODCAST: Lyt til tech-podcasten fra MereMobi.dk og bliv klogere på smarthome-teknologi. Hør blandt andet om smarthome-bøvl og hvor smart det bliver i fremtiden. Episoden om smarthomes finder du her.

Kreative løsninger

Langs huset har jeg to traditionelle udendørslamper, der tændes på en kontakt. Her skiftede jeg pærerne til nogle Hue-pærer med hvidt lys.

Nu starter det sjove. Den nye batteridrevne udendørssensor, der i øvrigt kommunikerer trådløst med resten af systemet, indstillede jeg så lyset på garagen og langs huset tændte, når sensoren blev udløst.

Jeg gjorde altså mine gamle lamper mere smarte, fik nogle nye og tilmed er gangen langs hele huset oplyst, når sensoren udløses.

Jeg ved hvad du tænker…

Du har måske svært ved at overskue udskiftning af alle dine nuværende udendørslamper med Philips Hue. Det behøver du heller ikke.

I mit setup kunne jeg jo have beholdt de gamle lamper på garagen og blot skiftet til smartpærer. Det meste af magien ligger nemlig i Philips Hue udendørssensoren.

Philipe Hue Outdoor Motion Sensor koster %%%% kun lige under 350 kroner, ifølge Pricerunner. Og så er du i gang.

VIDEO: Sådan får du internet i hele haven

Mere til historien

Du er ikke begrænset til kun at tænde udendørslamper med sensoren. Den kan frit programmeres og inkludere for eksempel lamper inde i huset, så hele huset oplyses når du kommer hjem.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer