Facebook kunne genkende brugerprofiler via mobilkameraet

10

KORT NYT: En eksperimentel funktion kunne genkende brugere på Facebook, blot ved at pege mobilkameraet mod deres ansigt.

Mellem 2015 og 2016 citerede Business Insider anonyme kilder, der fortalte, at Facebook havde udviklet en app, som kunne identificere enhver bruger på det sociale netværk, såfremt der var nok data til det.

Nu har Facebook bekræftet eksistensen af en særlig app til ansigtsgenkendelse, der siden udviklingen er taget ud af drift. Det skriver CNET. Ifølge Facebook kunne appen dog ikke genkende alle brugere på netværket.

– ”For at få knowhow om nye teknologier bygger vore teams jævnligt apps til internt brug. Appen har kun været tilgængelig for ansatte på Facebook. Den kunne udelukkende genkende ansatte og deres venner, hvis de havde ansigtsgenkendelse aktiveret,” forlyder det fra en Facebook-talsperson ifølge CNET.

De ansatte kunne pege deres telefonkamera mod en anden person. Herefter blev personens navn og profilbillede vist inden for få sekunder. En sådan funktion, eller blot eksperimenter med den, vil uden tvivl skubbe til nervøsiteten for privatlivets fred, hos nogle brugere af Facebook.

I 2015 annoncerede Facebook funktionen ”tags” på billeder. Denne skabte en del røre og blev omdrejningspunktet for et søgsmål. Når en person blev tagget på et billede, blev der automatisk oprettet et link til vedkommendes profil. Dengang var funktionen aktiveret som standard. I dag er den slået fra som standard.

Her bor nogle af dine Facebook-data

Vi har besøgt Facebook datacenter i Danmark

Mere til historien

Appen blev udviklet før Cambridge Analytica skandalen i 2018.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer