Facebook kunne genkende brugerprofiler via mobilkameraet

KORT NYT: En eksperimentel funktion kunne genkende brugere på Facebook, blot ved at pege mobilkameraet mod deres ansigt.

Mellem 2015 og 2016 citerede Business Insider anonyme kilder, der fortalte, at Facebook havde udviklet en app, som kunne identificere enhver bruger på det sociale netværk, såfremt der var nok data til det.

Nu har Facebook bekræftet eksistensen af en særlig app til ansigtsgenkendelse, der siden udviklingen er taget ud af drift. Det skriver CNET. Ifølge Facebook kunne appen dog ikke genkende alle brugere på netværket.

- ”For at få knowhow om nye teknologier bygger vore teams jævnligt apps til internt brug. Appen har kun været tilgængelig for ansatte på Facebook. Den kunne udelukkende genkende ansatte og deres venner, hvis de havde ansigtsgenkendelse aktiveret,” forlyder det fra en Facebook-talsperson ifølge CNET.

De ansatte kunne pege deres telefonkamera mod en anden person. Herefter blev personens navn og profilbillede vist inden for få sekunder. En sådan funktion, eller blot eksperimenter med den, vil uden tvivl skubbe til nervøsiteten for privatlivets fred, hos nogle brugere af Facebook.

I 2015 annoncerede Facebook funktionen ”tags” på billeder. Denne skabte en del røre og blev omdrejningspunktet for et søgsmål. Når en person blev tagget på et billede, blev der automatisk oprettet et link til vedkommendes profil. Dengang var funktionen aktiveret som standard. I dag er den slået fra som standard.

Her bor nogle af dine Facebook-data

Vi har besøgt Facebook datacenter i Danmark

Mere til historien

Appen blev udviklet før Cambridge Analytica skandalen i 2018.

Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram