“Apple-oplader” tilbagekaldes øjeblikkeligt – den er livsfarlig!

78

Tjek din Apple-oplader! Sikkerhedsstyrelsen tilbagekalder en iPhone/iPad-oplader, som kan bryde i brand. Opladeren er livsfarlig.

Forfalskning af Apple MD836ZMA 1
Forfalskning af opladeren Apple MD836ZMA 1 (Foto: Sikkerhedsstyrelsen)

En ”Apple-oplader” tilbagekaldes ifølge Sikkerhedsstyrelsen, da den kan bryde i brand. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er der ikke tale om en original Apple-oplader men derimod en kopioplader. Opladeren har dog et Apple-logo på, men dette er ifølge Sikkerhedsstyrelsen en forfalskning.

Ikke alene er opladeren altså en kopi og ikke original, som man ellers måske troede. Den er også direkte farlig. Der er risiko for, at den kan bryde i brand eller give elektriske stød, skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Igen! Igen! Én mobiloplader til alt fra iPhone til Samsung

Har du denne oplader, så bør du stoppe med at bruge den da der simpelthen er tale om en fejlkonstruktion, hvor komponenterne er placeret for tæt på hinanden, som gør den er farlig at benytte.

-”Der er målt for små afstande mellem de elektriske dele inde i USB-opladeren. Det kan medføre risiko for brand og elektrisk stød,” skriver Sikkerhedsstyrelsen.

Det er MyTrendyPhone.dk, som har solgt opladeren – både i deres fysiske butikker i København og Hillerød samt på deres webshop.

GUIDE: Husk dette når du bruger en hurtigoplader

MyTrendyPhone.dk er også i gang med at tilbagekalde opladerne. Opladeren har modelnummer MD836ZM/A 12W USB Power Adapter. Den passer til iPhone, iPod og iPad.

LÆS OGSÅ: Sådan må du ALDRIG oplade din telefon

Hvis du har købt et billig oplader til din iPhone, så læs disse vigtige tommelfingerregler.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Tilbage i 2014 tilbagekaldte Apple original oplader da den kunne overophedes og dermed udgøre en sikkerhedsrisiko.

Læs også:
Sådan oplader du smartphonen trådløst i bilen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
78 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer