Sådan oplader du smartphonen trådløst i bilen

11

VIDEO: Trådløs opladning i bilholderen. Det er vejen frem for bilister, der har en nyere smartphone. Se her hvordan det fungerer.

Ventlev Wireless Charging Car Kit
Ventlev Wireless Charging Car Kit (Foto: MereMobil.dk)

Bilholdere fås i et utal af kvaliteter, men uanset hvor god en bilholder du har, så skal du rode med ledningen, for at sætte telefonen til strøm.

Trådløs opladning vinder frem på flere og flere smartphones. Derfor er det oplagt at købe en bilholder med trådløs opladning %%%%. Så slipper du for at rode med kabler, hver gang du skal køre eller stiger ud af bilen.

Med en trådløs biloplader kan du lave en mere permanent montering af kablet – måske endda skjule det helt.

Jeg har prøvet en bilholder med trådløs opladning fra producenten Ventev. Produktet hedder Wireless Charging Car Kit %%%%. Trådløs opladning med op til 15 watts effekt er understøttet.

Lige nu er 15 watts trådløs opladning kun tilgængelig på Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+, iPhone Xs, iPhone Xs Max og Huawei Mate 20 Pro.

Selvom en telefon kun kan oplades trådløst med 5 eller 7,5 watt, vil den stadig kunne oplades i det trådløse car kit fra Ventev, eller andre Qi-baserede opladere med høj effekt.

Tjek dit cover

Ventlev Wireless Charging Car Kit
Ventlev Wireless Charging Car Kit (Foto: MereMobil.dk)

Trådløs opladning giver lidt ekstra frihed der ikke kommer uden kompromisser. Eksempelvis lades der langsommere, end med en almindelig kablet oplader. Bruger du et cover på telefonen, vil dette reducere effekten.

Nogle covers kan slet ikke anvendes sammen med trådløse opladere. Særligt hvis coveret indeholder metal eller andre ting, der kan bremse eller forstyrre induktionsopladningen.

Alle de store smartphone-producenter som Apple, Samsung, Motorola, Huawei, Sony m.fl. følger Qi-standarden. En Qi-certificeret oplader kan derfor benyttes til langt de fleste telefoner på markedet.

Trådløs opladning tog sin begyndelse i 2012 hvor Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 920 og Nexus 4 kom på markedet med muligheden. Nokia forsøgte dengang at gå forrest og satse hårdt på trådløs opladning som et vigtigt salgsargument.

Uanset de mange anstrengelser så trak det aldrig rigtigt fra, men nu lader der til at ske noget. Samsung har haft trådløs opladning i alle topprodukterne siden Galaxy S6. Siden er Apple fulgt med fra iPhone 8. Senest har Huawei lanceret sin første telefon med muligheden. Dog har trådløs opladning altså været længe om at slå igennem. Men flere opladere understøtter det nu også, hvilket gør det nemmere også for slutbrugeren.

Hastigheden er stadig afgørende. Gå derfor efter produkter med det højeste watt-tal – også selvom din telefon kun kan udnytte en lavere effekt. Når du køber en lader med høj effekt, er du lidt mere ”fremtidssikret”.

VIDEO: Fordele og ulemper ved trådløs opladning

Trådløse opladere findes i mange forskellige udgaver. Jeg har tidligere skrevet en guide til de bedste trådløse opladere. Konklusionen blev, at Samsungs 15 watts bordoplader, var det bedste produkt – også når prisen blev taget i betragtning.

Mere til historien

Lige nu kan der kun oplades trådløst gennem plastik eller glas, men der arbejdes på en ændring af dette. I 2015 fortalte Qualcomm, at de kunne oplade gennem metal. Vi har endnu ikke set et kommercielt produkt med muligheden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer