Qualcomm bryder barrieren – trådløs opladning igennem metal

0

Qualcomm har fundet frem til en ny teknologi, der gør at metal-telefoner også kan oplades trådløst. Se her hvordan det kan lade sig gøre.

Galaxy S6 og flere Nokia Lumia modeller, samt adskillige andre smartphones, har trådløs opladning. Det har blandt andre, HTC One M9, Huawei P8 og iPhone 6 ikke. Det er der en ret så god grund til.

Qi opladning
Trådløsopladning med Qi (Foto: WPC)

Metal forstyrrer de nuværende metoder til trådløs opladning, så du ikke kan have din smarte metal telefon liggende på en trådløs opladningsplade. Ingeniørerne på Qualcomm har en løsning på det, i hvert fald ifølge selskabets seneste pressemeddelelse. Det er et nyligt annonceret påfund som stemmer overens med den allerede eksisterende Rezence.

IKEA er klar med trådløs opladning i møblerne

Rezence er en trådløs strøm standard, der er forskellig fra Qi og PMA, som er andre trådløse standarder for strøm. Qi er dog standarden for trådløs opladning lige nu, men har sine bristepunkter i form af hastighed og anvendelighed.

Sådan fungerer det

I følge Qualcomm, fungerer deres nyeste påfund ved en frekvens, der er langt mere modtagelig for ekstra materiale mellem enheden og det der skal forbindes til.

Det fungerer via magnetisme, så det er ikke klart om alle metaller kan spille sammen med funktionen. Hvis det ikke er tilfældet, vil jernholdige metaller, som f.eks. stål ikke kunne fungerer med den nye funktionalitet, mens aluminium og titanium telefoner vil være brugbare, hvilket er godt, eftersom aluminium er hyppigt anvendt i skabelsen af metal smartphones.

læs også
Trådløs opladning skal gå meget hurtigere

Mere til historien

Qualcomm har også arbejdet på en ny teknologi, der vil gøre trådløs opladning hurtigere. Lige nu er den trådløse standard Qi, meget langsommere end Qualcomm’s Quick Charge 2.0 teknologien, som kan levere ca. 60% strøm på en smartphone, på ca. 30 minutter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer