Sådan må du aldrig oplade din telefon

Så galt kan det gå, når telefonen oplades i sengen. Beredskab opfordrer til omtanke og advarer. Se billedet her.

mobilbrand Falck Sindal
Her ses resultatet af mobilopladning i sengen (Foto: Falck Sindal / skadeslidte)

En overophedet mobiltelefon var mandag aften årsagen til en kørsel-1 for Falck i Sindal.

Telefonen udviklede en del røg og tre personer måtte en tur omkring sygehuset. Ifølge Nordjyllands Beredskab har den automatiske brandalarm i bygningen sandsynligvis reddet menneskeliv.

ABA, Automatisk Brandalarmeringsanlæg, sørgede for at branden aldrig udviklede sig – men røgen er dog farlig i sig selv, lyder det fra beredskabet. Nordjyllands Beredskab anbefaler samtidigt, at opladning af mobiltelefoner kun sker, mens man er vågen. Hvis der oplades om natten, så sørg for en funktionsdygtig røgalarm, skriver de videre på Facebook.

I dette tilfælde er det ikke selve opladeren, som har været problemet. På billede ses det nemlig, at denne sidder helt frit i strømstikket. Sandsynligvis er det fordi telefonen ”ikke har kunne få luft” under puden, at varmen har ført til røgudvikling og brand.

Så naturligvis skal en telefon, computer eller tablet ikke oplades i sengen, sofaen eller lignende steder.

Når det kommer til opladning, så er billige kopiopladere ofte i fokus – og med god grund. Billig plastik der ikke er brandhæmmende og komponenter, der sidder alt for tæt inde i opladeren, er nogle af de primære årsager til advarslerne mod kopiopladere.

BAGGRUND: Har du købt en billig oplader til smartphonen så læs med her!

Der er også eksempler på originale opladere, der ikke har været sikre. Her går de store firmaer dog ind i mellem ud og tilbagekalder opladere eller oplyser om problemerne. Dette vil aldrig ske ved en kopioplader, som ingen ved hvor kommer fra, er produceret eller under hvilke forhold.

Forbrugerprogrammet Kontant har tidligere påvist, at selv CE-mærkede mobilopladere kan være farlige at anvende.

Det er i øvrigt helt normalt, at en oplader bliver varm under opladning. Her kan du læse, hvor varm mobilopladeren må blive.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Accept fra skadelidte om brug af billede

Slået op af Falck SindalMandag den 20. januar 2020
Her ses opslaget på Facebook fra Falck Sindal

Mere til historien

Hvis dit kabel har synlige skader, så skal det smides ud. Køb et nyt kabel i en ordentlig kvalitet. Sørg i øvrigt for at oplade telefonen på et underlag der ikke er brandfarligt.

iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Smartphone-batterierne bliver større og større

En ny undersøgelse viser, at flere og flere telefoner har større batterier end for få år siden. Selv billige mobiler har store batterier.

(mere…)
Specifikationer for ny OnePlus-telefon lækket – 150 watts opladning

En ny OnePlus-telefon er på vej, det er endnu uvist, hvilken serie telefonen tilhører. Men den rygtede telefon byder angiveligt på 150 watts opladning.

(mere…)
45 watt opladning på nye Samsung topmodeller gør ingen forskel

Samsungs nye S22+ og S22 Ultra byder på hurtigopladning, men gør det nogen forskel? Nej egentlig ikke!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram