Kontant: CE-mærkede mobilopladere kan være livsfarlige

17

Uoriginale men CE-mærkede mobilopladere kan være livsfarlige at anvende. Hovedparten af de uoriginale ladere, bør ikke sættes i stikkontakten.

Opladere
Uoriginale opladere, også CE-mærkede, kan være livsfarlige at bruge (Foto: MereMobil.dk / eBay)

Store kæder som Normal og Coop sælger i stor stil CE-mærkede opladere, der er så farlige, at de ikke burde sætte i en stikkontakt. Det afslører forbrugerprogrammet Kontant på DR.

Redaktionen på Kontant har købt 11 uoriginale opladere i Danmark. De er alle CE-mærkede. Ni af opladerne burde ikke have CE-mærket. De fem af dem er direkte farlige.

Bolls Rådgivnings- og Testcenter har for Kontant testet opladerne, der dumper.

En oplader fra kæden Normal var ifølge Kim Boll, der er ingeniør og ejer af testfirmaet, ”under lavmålet og decideret livsfarlig”. Nogle af komponenterne sidder så tæt på hinanden, at de kan risikere at give brugeren stød.

Opladeren er end ikke konstrueret af brandhæmmende materiale. Plastikken gav derimod testbranden fornyet nærring, viste en test.

Normal har nu fjernet opladeren fra butikshylderne. 

TIPSå varm må mobilopladeren blive

Andre af de testede opladere er købt i det Coop-ejede Kvickly samt på Mackabler.dk. Begge steder er opladerne nu fjernet.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er der 350 forskellige mobilopladere på markedet. Hen mod 150 af dem kan være farlige at bruge, skriver DR.

Det er langt fra første gang, at mobilopladerne er i fokus. Tilbage i 2016 viste en undersøgelse, at trods advarsler mod opladerne, så er detikke noget der bekymrer danskerne.

Mere til historien

Programmet om de farlige mobilopladere kan ses på DRTV. Det sendes første gang på DR tirsdag den 23. april 2019 klokken 20.45.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer