Kontant: CE-mærkede mobilopladere kan være livsfarlige

Uoriginale men CE-mærkede mobilopladere kan være livsfarlige at anvende. Hovedparten af de uoriginale ladere, bør ikke sættes i stikkontakten.

Opladere
Uoriginale opladere, også CE-mærkede, kan være livsfarlige at bruge (Foto: MereMobil.dk / eBay)

Store kæder som Normal og Coop sælger i stor stil CE-mærkede opladere, der er så farlige, at de ikke burde sætte i en stikkontakt. Det afslører forbrugerprogrammet Kontant på DR.

Redaktionen på Kontant har købt 11 uoriginale opladere i Danmark. De er alle CE-mærkede. Ni af opladerne burde ikke have CE-mærket. De fem af dem er direkte farlige.

Bolls Rådgivnings- og Testcenter har for Kontant testet opladerne, der dumper.

En oplader fra kæden Normal var ifølge Kim Boll, der er ingeniør og ejer af testfirmaet, ”under lavmålet og decideret livsfarlig”. Nogle af komponenterne sidder så tæt på hinanden, at de kan risikere at give brugeren stød.

Opladeren er end ikke konstrueret af brandhæmmende materiale. Plastikken gav derimod testbranden fornyet nærring, viste en test.

Normal har nu fjernet opladeren fra butikshylderne. 

TIPSå varm må mobilopladeren blive

Andre af de testede opladere er købt i det Coop-ejede Kvickly samt på Mackabler.dk. Begge steder er opladerne nu fjernet.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er der 350 forskellige mobilopladere på markedet. Hen mod 150 af dem kan være farlige at bruge, skriver DR.

Det er langt fra første gang, at mobilopladerne er i fokus. Tilbage i 2016 viste en undersøgelse, at trods advarsler mod opladerne, så er detikke noget der bekymrer danskerne.

Mere til historien

Programmet om de farlige mobilopladere kan ses på DRTV. Det sendes første gang på DR tirsdag den 23. april 2019 klokken 20.45.

iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
"Låser" Apple USB-C porten på iPhone 15?

Apple kommer måske med USB-C på den næste iPhone, men det kan være med begrænsninger?

(mere…)
240 watt = fra 0 til 100 procent på under 10 minutter

240 watts hurtigopladning. Batteriet oplades fra 0-100 procent på under 10 minutter.

(mere…)
Ny trådløs standard fremvist – Qi2

En ny trådløs oplade-standard er netop fremvist. Qi2 gør det lettere og mere strømeffektivt at oplade trådløst. Qi2 er baseret på Apples MagSafe.

(mere…)
Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har netop sagt, at de vil følge reglerne på det europæiske marked, hvilket kan betyde, at vi får en iPhone med USB-C.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram