iPhone SE eller iPhone 11 Pro? Hvor store er forskellene?

VIDEO: Disse 5 ting skal du vide, om iPhone SE og iPhone 11 Pro inden du træffer dit valg. Se videoen her og gennemgå listen.

Du skal købe iPhone SE, hvis du er den snusfornuftige type, der vil gøre en god handel. Er du derimod parat til at betale op mod to en halv gange mere, så er det iPhone 11 Pro du skal købe.

Du skal også vide, at når hverdagen indfinder sig, er det så som så med den oplevede forskel på de to telefoner.

Jeg har samlet 5 ting, som jeg synes udgør nogle af de vigtigste forskelle på iPhone SE og iPhone 11 Pro – udover prisen.

5 ting der adskiller iPhone SE og iPhone 11 Pro

1. SKÆRMEN

Du skal vælge mellem 4,7 tommer (iPhone SE) og 5,8 tommer (iPhone 11 Pro). Skærmene er baseret på henholdsvis LCD og OLED-teknologi. LCD-skærmen på iPhone SE klarer sig fint, selvom teknologien er den ældste.

Når det kommer til iPhone 11 Pro, er der mere power på det hele, men du betaler også mere for denne oplevelse. OLED er en bedre skærmtype.

For mig har den største forskel været skærmstørrelsen og ikke skærmkvaliteten. Skoene klemmer lidt, når jeg bruger iPhone SE. Den moderne smartphone-bruger skal helt klart overveje om 4,7 tommer er stort nok.

2. YDELSE

Begge produkter er baseret på det samme chipset kaldet A13 Bionic. Det giver, i hvert fald teoretisk, den samme ydelse.

Kort fortalt: Når iPhone SE om nogle år går tør for ydelse og bliver langsom så gør iPhone 11 Pro også. Det vil ske næsten samtidigt.

3. KAMERA

Du får fine billeder ud af iPhone SE men flest muligheder og de bedste billeder på iPhone 11 Pro.

Billederne er ikke ”som nat og dag”. Faktisk ligger de temmelig tæt på ad hinanden. Du skal zoome på detaljerne i billedet for at se forskellene.

Med iPhone SE kan du stadig skyde portrætfotos med sløret baggrund, men iPhone 11 Pro gør det bedre.

Du får ikke ultra vidvinkel objektiv i iPhone SE. Det er forbeholdt den store model. Jeg har savnet denne mulighed på iPhone SE.

Herunder kan du se billeder fra iPhone SE og iPhone 11 Pro side om side. Det er iPhone SE til venstre.

KAMERATEST: iPhone 11 Pro mod Samsung Galaxy Note10+

iPhone 11 Pro ultra vidvinkelbillede
Ultra vidvinkelbillede taget med iPhone 11 Pro (Foto: MereMobil.dk)

4. SIKRING AF PERSONLIGE DATA

Touch ID fingeraftrykslæser mod Face ID ansigtsgenkendelse. Hvilken skal du vælge?

Touch ID virker stabilt og hurtigt, men det føles som at blive sat tilbage i tiden, når der sammenlignes med Face ID på iPhone 11 Pro. Overraskende nok vænner man sig lynhurtigt igen til Touch ID. Og har man ikke prøvet ansigtsgenkendelse, så ved man ikke, hvad man går slip af.

Men skulle jeg ønske én ting fra den store model lagt over i den lille, så skulle det være Face ID.

5. PRISEN

Her er de vejledende priser.

  • 3.699 kroner, iPhone SE (64 GB)
  • 8.899 kroner, iPhone 11 Pro (64 GB)

Når hverdagen indfinder sig, er de største oplevede forskelle en markant bedre batteritid på iPhone 11 Pro, skærmstørrelsen, Touch ID og manglen på ultra vidvinkelobjektiv.

Du køber iPhone 11 Pro, hvis du er ligeglad med, hvad ting koster og hvis du er typen som ligger søvnløs om natten, når der er rygter om iPhone 12 Pro - men alligevel ikke kan vente på denne.

Hvis du er den mere realistiske type, der ikke gider ærgre dig i flere uger, når du smadrer skærmen, så køber du iPhone SE. iPhone SE er klart den som giver mest value-for-money.

Hvis du har lidt flere penge på lommen, kan du overveje at se nærmere på iPhone Xr, der har en vejledende pris på 4.528 kroner. Læs om forskellene på iPhone SE og iPhone Xr her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Ligesom i iPhone 11-serien så er iPhone SE også klar til Wi-Fi 6. Desuden understøttes trådløs opladning.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram