iPhone SE vs. iPhone Xr – hvilken skal du vælge

Apple har præsenteret den nye og længe ventede iPhone SE (2020), men hvordan klarer den sig, hvis den sammenlignes med iPhone Xr? Her er forskellene.

Apple iPhone Xr (Foto: Apple)
Apple iPhone Xr (Foto: Apple)

Rygterne har svirret i årevis, men i sidste uge blev det langt om længe officielt. Apple er klar med en ny iPhone SE (2020), som har fået det officielle navn iPhone SE.

iPhone SE 2020 – endelig er den her

Designet er lig med det, som vi kender fra iPhone 8. Hvilket betyder den kommer med 4,7 tommer skærm og Touch-ID i hjem-knappen. Hardwaren er desuden opgraderet til en A13 Bionic chip og flere RAM.

Det betyder også, at dette års iPhone SE og iPhone Xr fra (2018) nu er de modeller, som er de billigste iPhone-modeller. I forbindelse med iPhone SE (2020) så udgår iPhone 8 og iPhone 8 Plus nemlig fra Apples officielle sortiment. Du kan dog måske være heldig at finde disse til en rigtig fornuftig pris i nærmeste fremtid, hvis forhandlerne har nogle eksemplarer på lager.

Apple fjerner iPhone 8 og iPhone 8 Plus fra hylden

Vi ser her nærmere på iPhone Xr og iPhone SE (2020). Så du kan se, hvilken af telefonerne som du er mest hooked på.

iPhone SE
iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone Xr vs. iPhone SE i tal

 iPhone XriPhone SE (2020)
Skærm6,1 tommer LCD med 326 ppi, True Tone, 625 nits og 828×1792 pixels4,7 tommer LCD med 326 ppi, True Tone, 625 nits, 750×1334 pixels  
 A12 Bionic chipA13 Bionic chip
Kamera12 megapixels12 megapixels
Frontkamera7 megapixels7 megapixels
Hukommelse64 GB/128 GB/64 GB/ 128 GB/ 256 GB
RAM3 GB3 GB
Batteri2.942 mAh1.821 mAh
SensorerFace ID, accelerometer, gyro, proximity, compass, barometerFingerprint, accelerometer, proximity, gyro, compass, barometer  
ForbindelserWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS      Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS    
AndetIP67 dust/water resistant (op til 1 time og 30 minutter), Fast charging 15W, USB Power Delivery 2.0, Qi wireless charging    IP67 dust/water resistant (op til 1 time og 30 minutter), Fast charging 18W, Qi wireless charging  
FarverSort, Rød, Gul, Blå, Coral, HvidSort, hvid og ProductRED
Vægt194 gram148 gram

Her er forskellene

Apple har selv oplyst, at den nye A13 chip er op til 20 procent hurtigere og 30 procent mere energibesparende end A12-chippen. Dette taler for iPhone SE, men er du til så lidt ramme som muligt, så taler det for, at du skal se nærmere på iPhone Xr.

iPhone SE (2020) har et design ligesom iPhone 8, hvilket betyder tykkere kanter for oven og neden af skærmen. iPhone Xr har et notch i forbindelse med frontkameraet og mindre ramme om telefonen.

Har du været vant til ansigtsgenkendelse, så vil du formentlig savne dette rigtig meget på iPhone SE (2020). Men har du ikke haft det, så ved du ikke hvad du går glip af og dermed vil det ikke være et savn, hvis du vælger iPhone SE (2020). Du har fortsat fingeraftrykslæser, da iPhone SE kommer med Touch ID i hjemknappen. Ønsker du ansigtsgenkendelse er det iPhone Xr du skal gå efter.

Kameraet på begge telefoner er et single kamera med 12 megapixels sensor og en f/1.8 aperture. iPhone Xr har en nyere sensor med 1.4µm pixels og større focus pixels, mens iPhone SE har samme sensor som iPhone 8. Her drager iPhone SE dog nytte af A13 chippens forbedrede billedesignal-processor. Derfor vil kameraerne formentlig klare sig rimelig ens i en test. Vi kan dog ikke sige det med sikkerhed, da vi endnu ikke har prøvet iPhone SE.

Længere batteritid

iPhone Xr har teoretisk længere batteritid end iPhone SE da Xr kommer med et større batteri. Apples officielle udmeldinger forlyder, at iPhone SE har batteri til omkring 13 timers videoafspilning (ikke streaming) og 40 timers lydafspilning. iPhone Xr har derimod op til omkring 16 timers videoafspilning (ikke streaming) og op til 65 timers lydafspilning.

iPhone SE er med på understøttelse af Wi-Fi 6, mens iPhone Xr ”kun” understøtter de tidligere Wi-Fi standarder. I praksis betyder det ikke noget.

Nu kommer WiFi 6 – den næste Wi-Fi standard

Desuden understøtter iPhone SE også gigabit-class LTE, hvilket skulle være en smule hurtigere end de LTE-hastigheder, som iPhone Xr understøtter.

Er du til 256 GB intern hukommelse, så er denne forsvundet på iPhone Xr i Apples officielle sortiment. Den kan dog måske findes ved andre forhandlere endnu.

Prisen på grisen…

Hvis prisen er vigtig, så er iPhone SE den billigste af disse to modeller. Den billigste konfiguration koster 3.699 kroner uden abonnement fra salgsstarten. Den officielle pris hos Apple netop nu er 4.528 kroner uden abonnement for den billigste konfiguration af iPhone Xr.

Men tænk også på, at der er forskel på skærmstørrelsen. Er det den store skærm du går efter, så er iPhone SE nok ikke den rette telefon til dig.

Derimod kan du nok vente at få en stor iOS-opdatering (ingen garanti) mere på iPhone SE end på iPhone Xr, da den som sagt kommer med den nye A13 Bionic chip.

Hvis du mangler et billigt abonnement til din nuværnede eller kommende nye telefon, så søg efter billige abonnementer her Sponseret link

Hvilken er din favorit? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Da iPhone SE ikke har Face ID, så understøtter det heller ikke Animoji eller Memoji. Det er dog også meget forskelligt, hvor meget dette bruges i dagligdagen.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram