Kameratest: iPhone 11 Pro Max mod Samsung Galaxy Note10+

Kameraerne på iPhone 11 Pro og 11 Pro Max er rigtigt gode, men slår Apple ærkerivalen Samsung? Læs duellen iPhone 11 Pro Max vs. Samsung Galaxy Note10+ her.

iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note10+ kameratest
iPhone 11 Pro har et kamera, som er en smule ringere end kameraet på Samsung Galaxy Note10+. Til gengæld slår iPhone 11 Pro Samsung på video (Foto: MereMobil.dk)

Da Apple lanceres iPhone 11-serien, blev der talt rigtigt meget om kameraet. Årsagen var åbenlys. Apple ville ikke længere stå i skyggen af konkurrenterne, og satte derfor alt ind på at skabe et godt kamera.

ANMELDELSE: Her kan du læse den fulde test af iPhone 11 Pro

Ifølge kameraeksperterne hos DXOMark er det lykkedes. iPhone 11 Pro Max og 11 Pro har kameraer, der er fuldt på højde med de nærmeste konkurrenter.

I kameratesten scorede iPhone 11 Pro Max 117 point (samlet vurdering). Det er præcis samme antal point som Samsung Galaxy Note10+.

ANMELDELSE: Så fed er Samsung Galaxy Note10+

OBS: DXOMark har kun testet kamera på iPhone 11 Pro Max. Ifølge Apple er teknologi, linser og software ens på iPhone 11 Pro Max og iPhone 11 Pro. Derfor kan vi konkludere, at resultaterne fra DXOMarks tests uden problemer kan overføres til iPhone 11 Pro.

På fotodelen ligger iPhone 11 Pro Max 2 point bagud. Når det kommer til video, er iPhone 11 Pro Max til gengæld 4 point foran.

Du kan se pointfordelingen i tabellen herunder. Jeg har også medtaget point fra den seneste Apple-topmodel, udover 11-serien, som DXOMark har testet. Som du kan se, ligger iPhone X et stykke bagud, og det er tydeligt, at Apple har taget et spring opad hitlisten.

iPhone Xr, der var ”den billige” i 2018, fik i øvrigt 101 point i den samlede score.

Jeg har ikke modtaget Huawei Mate 30 Pro, da denne ikke er tilgængelig i Danmark endnu. Når den kommer vil den kun være for interessant for en lille målgruppe, fordi Googles tjenester mangler.Her kan du finde et stort udvalg af tilbehør til iPhone 11 Pro Annoncelink

  Samlet Foto Video
iPhone 11 Pro Max 117 124 102
Samsung Galaxy Note10+ 117 126 98
Huawei P30 Pro 116 125 97
OnePlus 7 Pro 114 122 98
iPhone X 97 101 89

LÆS DEN FULDE VERSION: Her kan du læse den fulde test fra DXOMark af iPhone 11 Pro Max og Samsung Galaxy Note10+.

Samsung er bedre på natbilleder og bokeh

Night-mode på iPhone 11 Pro, Huawei Mate 30 Pro og Samsung Galaxy Note10+
Night-mode på iPhone 11 Pro, Huawei Mate 30 Pro og Samsung Galaxy Note10+
(Foto: DXOMark)

Når jeg ser nærmere på tallene, så ligger Samsung Galaxy Note10+ foran iPhone 11 Pro Max på næsten alle parametre. Ikke meget men lige nok til, at det samlet set må betyde, at Samsungs efterårs-topmodel har et bedre kamera, end det Apple leverer i denne sæson.

Jeg lægger blandt andet mærke til 10 point mere i bokeh-tilstand, der jo bruges til portrætter samt bedre point på zoom og ikke mindst nattilstand. Når jeg ser på testbillederne fra DXOMark så er det tydeligt, at Samsung Galaxy Note10+ er meget bedre til at skelne mellem motiv og baggrund ved bokeh-fotografering.

På aftenbillederne ses lidt støj på Apples billeder, og nogle af detaljerne forsvinder, når billedet efterfølgende zoomes tæt ind. Samsung mister endnu flere detaljer.

Den bedste (61 point) i denne kategori er Huawei Mate 30 Pro, der desværre ikke er specielt relevant for danske brugere, da den kommer uden Googles tjenester. Det ændrer dog ikke på, at Huawei igen klarer sig fantastisk, når mørket falder på.

Om iPhone 11 Pro Max skriver DXOMark, at eksponeringen er god. Der leveres en naturlig hvidbalance, og farverne står flot. Det samme gælder for hudfarven. Selvom det er et godt resultat, så ændrer det bare ikke på, at konkurrenterne gør det bedre.

ANMELDELSE: iPhone 11 Pro er den iPhone du altid har drømt om

Henunder kan du se pointfordelingen mellem de to topmodeller fra Apple og Samsung.

  iPhone 11 Pro Max Samsung Galaxy Note10+
Exposure 96 97
Color 87 90
Autofocus 99 99
Texture 77 72
Noice 73 77
Artifacts 82 77
Night 53 59
Zoom 74 78
Bokeh 65 75
Wide 40 40
Samlet 124 126
Bokeh på iPhone 11 Pro og Samsung Galaxy Note10+
Bokeh på iPhone 11 Pro og Samsung Galaxy Note10+ (Foto: DXOMark)

Den bedste telefon til video

Hvis du skal have den bedste videooptager i en smartphone, så er det iPhone 11 Pro Max eller iPhone 11 Pro, at du skal gå efter.

Som du kan se herunder, så ligger Apples topmodel et mulehår foran Samsungs. På alle testede parametre, klarer iPhone 11 Pro Max sig bedre end Samsung.

  iPhone 11 Pro Max Samsung Galaxy Note10+
Exposure 90 83
Color 90 88
Autofocus 93 94
Texture 75 70
Noice 79 77
Artifacts 85 84
Stabilization 94 93
Samlet 102 98

iPhone leverer konsistente resultater

DXOMark roser Apple for et kamera med rigtigt gode egenskaber på videodelen. Eksempelvis god stabilisering. Ultra vidvinkel får også ros. Her er Apple på niveau med Samsung.

På de tre vigtige egenskaber night, zoom og bokeh er Apple stadig blandt de bedste, men Samsung er synligt bedre end Apple.

Samlet set er det bedste, der kan siges om kameraet på iPhone 11 Pro Max og iPhone 11 Pro, at køberne her igen får et kamera, der leverer konsistente foto- og videoresultater i næsten alle situationer.

Herunder kan du set et af mine billeder taget med henholdsvis iPhone 11 Pro og Samsung Galaxy Note10+ – begge i nattilstand.

Mere til historien

Markedets bedste kameratelefon netop nu er Huawei Mate 30 Pro. Telefonen er et fantastisk stykke hardware, men fejler overfor det vestlige publikum ved ikke at blive leveret med Googles tjenester. Derfor er Mate 30 Pro desværre ikke relevant for ret mange slutbrugere, med mindre de ved præcist hvad det betyder, at Googles services mangler.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram