iPhone 11 Pro – en ny frisk topmodel

Her er iPhone 11 Pro. Du får et nyt triplekamera med helt nye foto- og videomuligheder, hurtigere processor og længere batteritid.

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro kommer i to størrelser (Foto: Apple / MereMobil.dk)

I årets lineup af nye iPhones er iPhone 11 Pro mellemmodellen, der placerer sig mellem iPhone 11, der erstatter iPhone Xr, og den noget større iPhone 11 Pro Max.

LÆS OGSÅHer er iPhone 11

iPhone 11 Pro er efterfølgeren til iPhone Xs. Her får du 5,8 tommer OLED-skærm med en opløsning på 1.125 x 2.436 pixels. Det er samme størrelse som på iPhone Xs.

Apple introducerer desuden en ny version af deres skærm. Denne kaldes Super Retina XDR.

Du får fortsat Face ID til oplåsning, men 3D Touch er fjernet og erstattet med en ny, og nogenlunde tilsvarende funktion kaldet Haptic Touch.

Hvis du er Telmore-kunde, eller overvejer at blive det, så tjek Telmores priser og abonnementer på iPhone 11 Pro her Sponseret link

Tre kameraer

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro (Foto: Apple)

Endnu engang stepper Apple op på kameradelen. Denne gang med et triple-kamerasetup. Apple kalder kameraet på iPhone 11 Pro for “pro-level camera experience“.

Kameraet består af et hovedkamera samt et telefoto-opjektiv til zoom og portrætbilleder, samt en ultra vidvinkellinse (120 grader). Det er første gang Apple introducerer ultra vidvinkel, der hidtil har været forbeholdt Android-telefoner.

Ultra vidvinkel giver mulighed for at få mere med på billedet. Du kan så at sige fange hele situationen og ikke kun et udsnit. Den brede vidvinkel har dog den ulempe, at den trækker lidt i dimensionerne så dele af billedet ser forvredet ud.

Portrættilstanden har fået et løft, og du får desuden en speciel night-mode, der skulle gøre billeder i mørke omgivelser betydeligt bedre. De første eksempler fra Apple selv, ser rimelig overbevisende ud.

Apple har arbejdet med en ny fototeknik kaldet Deep Fusion. Denne teknik skulle gøre det muligt, at skyde betydeligt bedre billeder, når motivet er udfordrende (set fra kameraets side). Deep Fusion kombinerer 9 billeder og de 4 er skudt inden du overhovedet har trykket på udløseren.

Videooptageren skyder i op til 4K 60 fps kvalitet. Desuden kan den benytte zoom.

Hvis du er typen, der kan lide at arbejde med video, så får du med iPhone 11 Pro mulighed for at optage video med fire kameratilstande (ultra wide, wide, tele og selfie). Det kan ske med appen Filmix Pro, der bliver lanceret i en version eksklusivt til iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Når der optages i denne tilstand, så kan du skifte mellem tilstandene mens du optager og dermed blive min-pro-instruktør.

Kraftigste processor nogensinde i en smartphone

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro (Foto: Apple)

Årets nye processor og chipset har fået navnet Apple A13 Bionic. I lighed med tidligere betyder det flere kræfter til telefonen. Tidligere iPhones er ikke langsomme. Denne er bare hurtigere. Her skal du tænke på, at vi i forvejen har svært ved at udnytte kræfterne i de eksisterende telefoner, men det ændrer ikke på, at udviklingen ikke er til at stoppe.

Apple A13 Bionic er den kraftigste processor vi hidtil at set i en smartphone, oplyser Apple. Alene grafikdelen er dobbelt så hurtig, som hvad vi finder i Samsung Galaxy Note10+, ifølge Apples oplysninger.

iPhone 11 Pro kommer med trådløs opladning og i forhold til tidligere modeller så er batteriets kapacitet løftet en smule.

Apple har arbejdet med batteritiden i iPhone 11 Pro. Nu holder batteriet angiveligt 4 timer længere end hvad vi så på iPhone XS. iPhone 11 Pro Max, den store udgave, holder batteriet kørende 5 timer længere end iPhone Xs Max. Det oplyser Apple.

For første gang nogensinde vedlægger Apple en hurtigoplader i salgspakken.

En anden vigtig ting er IP68-certificeringen mod vand og støv. Ifølge Apple kan iPhone 11 Pro tåle at være på 4 meter dybt vand i 30 minutter uden at tage skade. Spilder du kaffe eller sodavand på telefonen, burde dette heller ikke betyde noget.

Fås i tre størrelser – men tjek prisen

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro (Foto: Apple)

Du vil kunne købe iPhone 11 Pro med tre forskellige størrelser af lagerplads. Mulighederne bliver 64, 256 eller 512 GB intern hukommelse – uden understøttelse af MicroSD-kort.

iPhone 11 Pro koster 8.899 kroner for 64 GB, 10.299 kroner for 256 GB, mens den helt store 512 GB model koster 12.099 kroner.

Forsalget starter fredag den 13. september 2019. Fra den 20. september er iPhone 11 Pro i butikkerne.

iPhone 11 Pro kommer i farverne Midnight Green, Silver, Space Gray og en ny udgave af Gold.

Da iPhone Xs kom i butikkerne i efteråret 2018 lå priserne fra 8.899 til 12.099 kroner.

Hvis ikke skærmen på 5.8 tommer i iPhone 11 Pro er stor nok for dig så tjek iPhone 11 Pro Max ud. Her er skærmen 6.5 tommer.

OVERBLIK: Se alle detaljerne om de danske priser på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.Mere til historien

Alle de nye iPhones kommer med den nyeste iOS-udgave kaldet iOS 13 ud af salgsæsken.

iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram