Huawei raser over amerikanske restriktioner

Restriktioner sætter en effektiv stopper for amerikanske virksomheders samarbejde med Huawei. Ekspert mener, at Huawei bliver irelevant hos brugerne.

Richard Yu, Huawei
Mobiltopchef Richard Yu fra Huawei præsenterer det nye Kirin 980-chipset på IFA, Berlin i efteråret 2018. I foråret 2019 ramte de første amerikanske restriktioner Huawei. I Danmark vil mængden af medarbejdere hos Huawei blive reduceret kraftigt inden for få år, vurderer teleanalytiker. (Foto: MereMobil.dk)

I en pressemeddelelse slår Huawei igen mod den amerikanske regering der i sidste uge meddelte, at den vil fastholde en begrænsning af salget fra den kinesiske tech-gigant. Trump-administrationen indførte allerede fredag sanktionerne, der foreløbigt vil løbe ind til maj 2021.

Produktion af vitale komponenter til Huawei-toptelefoner stoppes

Det sker ifølge Huawei på trods af, at en række virksomheder og brancheorganisationer mener, det vil berøre mere end tre milliarder Huawei-brugere.

I Danmark mærkes handelsrestriktionerne særligt ved, at Huawei ikke kan benytte sig af Googles tjenester på Huaweis Android smartphones.

Forbudet sætter desuden en effektiv stopper for amerikanske virksomheders muligheder for at samarbejde med Huawei.

Sanktionerne rammer ifølge flere medier udvidelse, vedligeholdelse og kontinuerlig drift af netværk til en værdi af hundreder af millioner af dollars i 170 lande.

Huawei: USA vil knuse industrier

Huawei tilføjer i pressemeddelelsen, at amerikanernes fastholdelse af sanktionerne vil have en alvorlig indflydelse på en lang række globale industrier.

-“USA udnytter sine teknologiske styrker i et forsøg på at knuse industrier uden for sine grænser”, siger Huawei ifølge Pocketnow i pressemeddelelsen.

Huawei tilføjer, at det forventes at deres forretning uundgåeligt vil blive påvirket: 

“[…] Vi vil prøve alt, hvad vi kan, for at finde en løsning“.

PODCAST: Hør denne episode hvor vi går tæt på Huawei P40 Pro og Huaweis muligheder fremadrettet

Spænder ben for chips til telefonerne

De amerikanske restriktioner sætter også begrænsninger for chipproducenten TSMC. 

Det taiwanske firma er ifølge Nikkei Asian Review stoppet med at levere til Huawei for, at overholde de handelsbegrænsninger, som USA har pålagt virksomheden. Det gør det problematisk for Huawei at producere de mobile processorer, de har brug for til deres enheder. Bortset fra Apple har Huawei været TSMCs største kunde.

De nye restriktioner er en forlængelse af handelsrestriktioner, som blev begyndte i maj 2019. De restriktioner har blandt andet betydet, at Huawei Mate 30-serien og Huawei P40-serien er uden Googles tjenester. I stedet satser Huawei på deres egen appbutik kaldet App Gallery, men det er en svær kamp, at få de toneangivende apps til også at vedligeholde en tilpasset app til Huaweis appbutik. 

Ekspert: Huawei bliver irelevant

De telefonserier restriktionerne rammer, er smartphones, hvor forgængerne har solgt rigtigt godt på blandt andet det danske marked. Senest er Huawei Mate 30 Pro slet ikke lanceret herhjemme. Det er Huawei P40 Pro til gengæld – men altså uden Google og den vigtige Google Play Store.

ANMELDELSE: Huawei P40 Pro er bedst og dårligst på samme tid

Når forbrugerne ikke kan bruge Huaweis telefoner som de konkurrerende produkter, så forsvinder virksomheden fra forbrugernes bevidsthed og skærper desuden forbrugernes opmærksomhed for andre dele af kritik mod virksomheden, skriver Ekstra Bladet.

– “For et par år siden tror jeg ikke, at det her (handelskrigen, red.) fyldte ret meget hos de almindelige forbrugere. Men det er helt anderledes i dag. Samtidig er det her ikke et spørgsmål om, hvorvidt Huawei er troværdig eller ej. De er bare en integreret del af det kinesiske system, hvor man ser stort på menneskerettigheder, og som klart udgør en sikkerhedstrussel mod vores samfund,” vurderer teleanalytiker John Strand fra Strand Consult overfor Ekstra Bladet.

John Strand mener, at Huawei om nogle år vil have betydeligt mindre størrelse end vi kneder i dag. I Danmark vil Huawei til den tid, ifølge teleanalytikeren, have meget få mennesker tilbage.

Teleoperatør kan blive tvinget til at droppe Huawei

Huawei har etableret 5G-dækning på toppen af Mount Everst. Læs historien om verdens højeste 5G-net her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I sidste uge kom det frem, at Huawei har sendt mindst ét brev til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvori Huawei truer med “økonomiske konsekvenser”. Ekspert kalder det usædvanligt. Læs historien her

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram