Teleoperatør kan blive tvunget til at droppe Huawei

83

3 håber på en klar 5G-melding fra statsminister Mette Frederiksen efter hun har meldt ud, at telekommunikation er en del af sikkerhedspolitikken.

Teleselskabet 3’s direktør Morten Christiansen håber på en afklaring af kravene til leverandørerne til det kommende 5G-net inden sommerferien.

Det siger Morten Christiansen til IT-Watch efter statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Berlingske forleden sagde, at telekommunikation er en del af sikkerhedspolitikken.

– “Vi er nødt til at sikre os, at vi kan stole på leverandørerne, og at de er troværdige. Og det gælder for alle dele af 5G-netværket”, sagde statsministeren til Berlingske.

Statsministerens udtalelse sætter de danske teleoperatører under pres. Især når man som 3 har omdiskuterede Huawei som leverandør.

Kinesiske Huawei er i flere omgange blevet beskyldt for spionage, hvilket Huawei vedholdende afviser har noget på sig.

Blandt andet har USA advaret sine europæiske allierede mod at lade Huawei komme ind på det det europæiske kontinent. USA beskylder direkte den kinesiske tech-gigant for at ville bruge det nye netværk til avanceret spionage for Kina. Ifølge den amerikanske regering betragtes Huawei som en sikkerhedstrussel.

3 fortæller til IT-Watch, at man endnu ikke har besluttet, hvem der skal stå for dets 5G-netværk. Men det er en beslutning, som var planlagt at skulle tages inden sommer. 

– “Der kan være hængepartier og uklarheder fra nogle af byderne, som kan trække det ud. Men processen er i fuld gang i øjeblikket”, siger han til IT-Watch.

Han tilføjer dog, at Mette Frederiksens udmelding ikke kommer bag på ham, og at den er modtaget og noteret.

I marts sidste år droppede det danske teleselskab TDC en kontrakt med Huawei som leverandør af et nyt 5G-netværk i Danmark. I stedet gik TDC over til svenske Ericsson.

Hvis Huawei bliver bandlyst, vil der kun være netop Ericsson og Nokia tilbage som mulige leverandører af 5G. Det kan gøre det dyrere at være teleoperatør, påpeger Morten Christiansen fra 3.

Mere til historien

Forleden kunne vi fortælle hsitorien om, at Huawei over flere år har forsøgt at påvirke danske statsministre. Et af brevene betegnes af eksperter som truende. Læs om den historie her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
83 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer