Teleoperatør kan blive tvunget til at droppe Huawei

3 håber på en klar 5G-melding fra statsminister Mette Frederiksen efter hun har meldt ud, at telekommunikation er en del af sikkerhedspolitikken.

Teleselskabet 3's direktør Morten Christiansen håber på en afklaring af kravene til leverandørerne til det kommende 5G-net inden sommerferien.

Det siger Morten Christiansen til IT-Watch efter statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Berlingske forleden sagde, at telekommunikation er en del af sikkerhedspolitikken.

- "Vi er nødt til at sikre os, at vi kan stole på leverandørerne, og at de er troværdige. Og det gælder for alle dele af 5G-netværket", sagde statsministeren til Berlingske.

Statsministerens udtalelse sætter de danske teleoperatører under pres. Især når man som 3 har omdiskuterede Huawei som leverandør.

Kinesiske Huawei er i flere omgange blevet beskyldt for spionage, hvilket Huawei vedholdende afviser har noget på sig.

Blandt andet har USA advaret sine europæiske allierede mod at lade Huawei komme ind på det det europæiske kontinent. USA beskylder direkte den kinesiske tech-gigant for at ville bruge det nye netværk til avanceret spionage for Kina. Ifølge den amerikanske regering betragtes Huawei som en sikkerhedstrussel.

3 fortæller til IT-Watch, at man endnu ikke har besluttet, hvem der skal stå for dets 5G-netværk. Men det er en beslutning, som var planlagt at skulle tages inden sommer. 

- "Der kan være hængepartier og uklarheder fra nogle af byderne, som kan trække det ud. Men processen er i fuld gang i øjeblikket", siger han til IT-Watch.

Han tilføjer dog, at Mette Frederiksens udmelding ikke kommer bag på ham, og at den er modtaget og noteret.

I marts sidste år droppede det danske teleselskab TDC en kontrakt med Huawei som leverandør af et nyt 5G-netværk i Danmark. I stedet gik TDC over til svenske Ericsson.

Hvis Huawei bliver bandlyst, vil der kun være netop Ericsson og Nokia tilbage som mulige leverandører af 5G. Det kan gøre det dyrere at være teleoperatør, påpeger Morten Christiansen fra 3.

Mere til historien

Forleden kunne vi fortælle hsitorien om, at Huawei over flere år har forsøgt at påvirke danske statsministre. Et af brevene betegnes af eksperter som truende. Læs om den historie her.

Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Nu droppes data-begrænsningen endelig

5G-INTERNET: Ét teleselskab har fjernet databegrænsningen på abonnementer til 5G-forbindelser rettet mod private husstande.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Det koster Galaxy S23’erne hos 3

PRISER: Du kan købe Samsung Galaxy S23 billigt hos 3. Der er dobbelt op på GB uden at det koster ekstra.

(mere…)
Flexii åbner for 5G og fjerner abonnement

Et abonnement forsvinder, mens Flexii-kunderne får adgang til 5G.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
83 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram