Teleoperatør kan blive tvunget til at droppe Huawei

3 håber på en klar 5G-melding fra statsminister Mette Frederiksen efter hun har meldt ud, at telekommunikation er en del af sikkerhedspolitikken.

Teleselskabet 3's direktør Morten Christiansen håber på en afklaring af kravene til leverandørerne til det kommende 5G-net inden sommerferien.

Det siger Morten Christiansen til IT-Watch efter statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Berlingske forleden sagde, at telekommunikation er en del af sikkerhedspolitikken.

- "Vi er nødt til at sikre os, at vi kan stole på leverandørerne, og at de er troværdige. Og det gælder for alle dele af 5G-netværket", sagde statsministeren til Berlingske.

Statsministerens udtalelse sætter de danske teleoperatører under pres. Især når man som 3 har omdiskuterede Huawei som leverandør.

Kinesiske Huawei er i flere omgange blevet beskyldt for spionage, hvilket Huawei vedholdende afviser har noget på sig.

Blandt andet har USA advaret sine europæiske allierede mod at lade Huawei komme ind på det det europæiske kontinent. USA beskylder direkte den kinesiske tech-gigant for at ville bruge det nye netværk til avanceret spionage for Kina. Ifølge den amerikanske regering betragtes Huawei som en sikkerhedstrussel.

3 fortæller til IT-Watch, at man endnu ikke har besluttet, hvem der skal stå for dets 5G-netværk. Men det er en beslutning, som var planlagt at skulle tages inden sommer. 

- "Der kan være hængepartier og uklarheder fra nogle af byderne, som kan trække det ud. Men processen er i fuld gang i øjeblikket", siger han til IT-Watch.

Han tilføjer dog, at Mette Frederiksens udmelding ikke kommer bag på ham, og at den er modtaget og noteret.

I marts sidste år droppede det danske teleselskab TDC en kontrakt med Huawei som leverandør af et nyt 5G-netværk i Danmark. I stedet gik TDC over til svenske Ericsson.

Hvis Huawei bliver bandlyst, vil der kun være netop Ericsson og Nokia tilbage som mulige leverandører af 5G. Det kan gøre det dyrere at være teleoperatør, påpeger Morten Christiansen fra 3.

Mere til historien

Forleden kunne vi fortælle hsitorien om, at Huawei over flere år har forsøgt at påvirke danske statsministre. Et af brevene betegnes af eksperter som truende. Læs om den historie her.

Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Nye abonnementer inkluderer populære Apple-tjenester

Teleselskabet 3 tilbyder nu kendte Apple-tjenester sammen med mobilabonnementet.

(mere…)
Teleselskabet 3 teaser for nye og federe abonnementer

Torsdag lancerer teleselskabet 3 nye abonnementer, som ifølge dem selv bliver "endnu federe".

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
83 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram