Galaxy S20 er den første mobil med denne godkendelse

Samsung Galaxy S20 Ultra og de andre telefoner i S20-serien har fået en godkendelse, der gør brugen af USB-hurtigopladere lettere.

S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 Ultra er en af de første telefoner med en certificering af den kablede opladning (Foto: MereMobil.dk)

De nye topmodeller Samsung Galaxy S20 Ultra Sponseret link, S20+ og Galaxy S20 er den første smartphone-serie, der har fået en certificering af USB-hurtigopladnings-funktionen. Godkendelsen kommer fra USB Implementers Forum (USB-IF). Organisationen leder udviklingen inden for USB-teknologi.

Godkendelsen fra USB-IF er et vigtigt skridt på vejen i at standardisere opladerne, så eksempelvis hurtigopladningsteknolgier kan fungere på tværs af enheder fra de forskellige producenter af telefoner og opladere. Dette er ikke tilfældet i dag.

Hvis hurtigopladning skal fungere, så kræver det, at opladeren kan levere en bestemt spænding på det tidspunkt telefonen forlanger det. Opladeren og telefonen skal altså kunne ”tale sammen”. Hvis ikke dette er tilfældet bliver telefonen opladet ved en lavere spænding. Dermed forsvinder muligheden for hurtigopladning. Det skriver Engadget.

I dag kan en oplader fra eksempelvis en Huawei-telefon ikke anvendes til hurtigopladning af en telefon fra f.eks. Samsung eller Sony. Over tid kan certificeringer af telefoner og opladeudstyr ændre dette.

Samsung Galaxy S20 og Galaxy S20 Plus understøtter hurtigopladning ved 25 watt. I salgspakken ligger netop en 25 watt oplader. Samsung Galaxy S20 Ultra understøtter op til 45 watts hurtigopladning, men har dog kun en 25 watts oplader i salgspakken.

Samsung har en ret forrygende 45 watts oplader i sortimentet. Jeg har tidligere anmeldt denne oplader, der udover Samsung egne telefoner også kan oplade computere via USB-C PD, tablets, powerbanks og hvad du ellers måtte have liggende.

ANMELDELSE: Så fed er Samsungs 45 watts hurtigoplader

Samsung Galaxy S20 Ultra har forud over salgsstarten fået kritik for, at 120 Hz skærmteknologien dræner batteriet væsentligt hurtigere end standardindstillingen på 60 Hz. Min oplevelse i pretest-fasen af Galaxy S20 Ultra er, at den holder overraskende godt på strømmen selvom 120 Hz er aktiveret.

Jeg har uden problemer kørt med Galaxy S20 Ultra fra klokken 6 om morgenen til klokken 23 om aftenen uden ”nødladning”. Faktisk var der 36 procent tilbage på batteriet klokken 23 og telefonen rapporterede stadig cirka 8 timers driftstid på de resterende 29 procent – vel at mærke med 120 Hz aktiveret. Det synes jeg er ret fint.

Det mest spændende model fra Samsung i år, er uden tvivl Ultra-udgave. Prisen på Samsung Galaxy S20 Ultra Sponseret link er 10.499 kroner uden abonnement.

Det første kig på Samsung Galaxy S20-serien

Læs mine første testindtryk af Samsung Galaxy S20 Ultra

Mere til historien

Før Samsung Galaxy S20 Ultra landede til test på mit bord, havde jeg mulighed for at anmelde Samsungs nyeste mellemklassemobil. Se min video med testen af Samsung Galaxy S10 Lite her.

Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Advarsel mod iPhone-oplader er igen i omløb

Har du en ældre oplader til din iPhone, så kan den være farlig. Gammel historie har fået nyt liv.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram