Nu kan du få eSIM til iPad

En række iPads kan nu komme på nettet via eSIM.

SIM-kort historien
Udviklingen af SIM-kort set over tid. Mini-SIM blev standardiseret i 1996, Micro-SIM i 2003, Nano-SIM i 2012 (Foto: Teleselskabet 3)

Vil du have mobilforbindelse på din iPad, kan det for første gang nu ske via eSIM. Teleselskabet 3 bliver den første danske operatør, der giver kunderne muligheden.

Det elektroniske SIM-kort (eSIM) fungerer på iPad Pro 11”, iPad Pro 12.9” (tredje generation), iPad Air 10.5 og iPad Mini 7.9 (femte generation).

ANMELDELSE: Apple har med iPad Pro 2018 genopfundet iPad

Med eSIM skal der ikke længere et fysisk SIM-kort i enheden. I stedet aktiveres den indbyggede eSIM-chip ved at scanne en QR-kode

BAGGRUNDBliv klogere på eSIM – fremtidens SIM-kort

SIM-kortet er på vej ud

Teleselskabet 3 mener, at det fysiske SIM-kort er på vej væk.

 - ”Der er ingen tvivl om, at vi på sigt kommer til at bevæge os helt væk fra det fysiske SIM-kort. Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde vores kunder den nyeste teknologi, og derfor er det afgørende, at vi følger med udviklingen,” siger David Elsass, direktør hos 3 for privatmarkedet.

3 tilbyder allerede eSIM på iPhone Xs, Xs Max og iPhone Xr.

I maj 2018 var 3 det første selskab i Danmark til at lancere mobilforbindelse via eSIM til Apple Watch Series 3. Senere er Series 4-uret også fulgt med på eSIM-muligheden.

3 er først med dual-SIM på iPhone

Telia er klar på Apple Watch

Konkurrenten Telia åbnede for eSIM på Apple Watch i sidste uge. Telia tilbyder eSIM på Apple Watch Series 4.

Telenor har også eSIM i støbeskeen. Dette skrev vi om i foråret 2018. Aktuelt oplyser Telenor, at de ”snart” åbner for eSIM på Apple Watch Series 4.

Elektronisk SIM-kort var der stort fokus på ved Mobile World Congress i februar 2019. Det kan du høre mere om i vores tech-podcast. Episode 59handler blandt andet om eSIM.

I branchen er det generelt opfattelsen, at operatørerne ikke er begejstrede for eSIM, da det principielt giver kunderne mulighed for at skifte teleselskab på et øjeblik.

Samsung sendte i efteråret Galaxy Watch på gaden med eSIM-mulighed, men ingen af teleselskaberne har fortsat ikke meldt sig klar til at understøtte Galaxy Watch.

ANMELDELSESamsung Galaxy Watch er en uambitiøs opgradering

Mere til historien

Apple var de første med eSIM-telefoner på det danske marked. Trods den åbenlyse mulighed for at udnytte dual-SIM funktionaliteten i iPhone Xs, Xs Max og Xr var teleselskaberne ikke klar, da telefonerne kom på markedet. De nyeste iPhones har både fysisk SIM-kort og eSIM-mulighed.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
iPhone 12-stråling: Apple løser fejlen

Apple vil frigive en softwareopdatering, som ændrer de ulovlige SAR-værdier, der er målt i Frankrig på iPhone 12.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram