Danmark skal være testland for 5G

I år vil et par af teleselskaberne bruge Danmark som prøveklud for 5G-teknologi.

TT-netværket, der er Telia og Telenors fælles mobilnet, bringer i år 5G inden for landets grænser.

Hen over foråret vil 5G teknologien blive rullet ud i udvalgte områder, hvor TT-netværket dækker. Det er ikke offentliggjort hvilke områder af landet, der først får 5G-dækning på testplan.

Netværksudstyret bliver leveret af Nokia.

Telenor fortæller, at de skal bruge testområderne til at blive klogere på mulighederne i 5G. Der kigges særligt på IoT (Internet of Things) og AI (Artificial Intelligence) – på dansk ”kunstig intelligens”.

Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor Danmark, mener 5G kan blive en ”katalysator for innovation inden for mange sektorer”. Konkret nævnes sektorer som sundhed, transport og industri som steder, hvor 5G har potentiale til effektivisering.

Hos Telia er ambitionen at give kunderne teknologien i hænderne. Hvordan dette gøres i praksis nævner pressemeddelelsen ikke noget om.

Lokationerne for testudstyret planlægger Telia og Telenor sammen med Nokia. Testen ventes at begynde i andet kvartal i år.

2019 bliver året hvor 5G konkretiseres betydeligt mere end vi har set tidligere. Huawei og Samsung har allerede annonceret, at 5G-telefoner er i deres portefølje i år. Flere andre producenter ventes også at melde sig 5G-klar i løbet af året.

På operatørsiden sker der også noget. I maj sidste år annoncerede TDC en hastighedstest via 5G på hele 1,9 Gbit/s. TDC’s ejere har 5G i sigtekornet. Fiber og 5G er et fokusområde, lød det i sommer.

Hvis du vil blive klogere på 5G i forhold til snakken, der er om Huawei og 5G, så tag et lyt på min tech-podcast hvor 5Gi denne episode er et af emnerne.

Mere til historien

Qualcomm har annonceret Snapdragon X50, der er et modem som understøtter 5G. Huaweis første 5G NR chipset hedder Balong 5000.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Derfor bør du overveje at få 5G mobilt bredbånd i hjemmet

Der er mange gode grunde til at bruge 5G som internetforbindelse i hjemmet.

(mere…)
Telenor taber mobilkunder og millioner

Telenor Danmark har store forventninger til 5G.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram