Danmark skal være testland for 5G

I år vil et par af teleselskaberne bruge Danmark som prøveklud for 5G-teknologi.

TT-netværket, der er Telia og Telenors fælles mobilnet, bringer i år 5G inden for landets grænser.

Hen over foråret vil 5G teknologien blive rullet ud i udvalgte områder, hvor TT-netværket dækker. Det er ikke offentliggjort hvilke områder af landet, der først får 5G-dækning på testplan.

Netværksudstyret bliver leveret af Nokia.

Telenor fortæller, at de skal bruge testområderne til at blive klogere på mulighederne i 5G. Der kigges særligt på IoT (Internet of Things) og AI (Artificial Intelligence) – på dansk ”kunstig intelligens”.

Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor Danmark, mener 5G kan blive en ”katalysator for innovation inden for mange sektorer”. Konkret nævnes sektorer som sundhed, transport og industri som steder, hvor 5G har potentiale til effektivisering.

Hos Telia er ambitionen at give kunderne teknologien i hænderne. Hvordan dette gøres i praksis nævner pressemeddelelsen ikke noget om.

Lokationerne for testudstyret planlægger Telia og Telenor sammen med Nokia. Testen ventes at begynde i andet kvartal i år.

2019 bliver året hvor 5G konkretiseres betydeligt mere end vi har set tidligere. Huawei og Samsung har allerede annonceret, at 5G-telefoner er i deres portefølje i år. Flere andre producenter ventes også at melde sig 5G-klar i løbet af året.

På operatørsiden sker der også noget. I maj sidste år annoncerede TDC en hastighedstest via 5G på hele 1,9 Gbit/s. TDC’s ejere har 5G i sigtekornet. Fiber og 5G er et fokusområde, lød det i sommer.

Hvis du vil blive klogere på 5G i forhold til snakken, der er om Huawei og 5G, så tag et lyt på min tech-podcast hvor 5Gi denne episode er et af emnerne.

Mere til historien

Qualcomm har annonceret Snapdragon X50, der er et modem som understøtter 5G. Huaweis første 5G NR chipset hedder Balong 5000.

Nu droppes data-begrænsningen endelig

5G-INTERNET: Ét teleselskab har fjernet databegrænsningen på abonnementer til 5G-forbindelser rettet mod private husstande.

(mere…)
Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

(mere…)
Flexii åbner for 5G og fjerner abonnement

Et abonnement forsvinder, mens Flexii-kunderne får adgang til 5G.

(mere…)
Telia: Voksende omsætning – men mister mobilkunder

Den danske afdeling af Telia har i det seneste år mistet 16.000 mobilkunder, det viser det seneste årsregnskab.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram