Huawei er klar med fremtidens 5G-chipset

1

Huaweis nye 5G NR chipset Balong 5000 skal levere 5G i Huaweis smartphones og routere. Læs om fremtidens 5G-chip her.

Balong 5000 er navnet på Huaweis nye 5G NR chipset, som selvfølgelig også er bagudkompatibel med de eksisterende 4G LTE netværk.

Det nye chipset kan, ifølge Huawei, opnå downloadhastigheder, der op til 10 gange hurtigere end dem, som der kan opnås på et 4G LTE mobilnetværk.

Balong 5000 introduceres i Beijing

– “Balong 5000 sparker den sidste dør ind til 5G-æraen. På visse 5G-netværk er vi oppe på downloadhastigheder på 6,5 gigabit i sekundet,” siger Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Consumer Business Danmark i en pressemeddelelse fra selskabet.

Lovende specifikationer

Ifølge den engelsk pressemeddelelse fra Huawei, er Balong 5000 fysik lille, men chipsettet vil understøtte både 2G, 3G, 4G og 5G på en og samme chip.

Det reducerer ifølge Huawei både forsinkelsen ved udveksling af data mellem de forskellige netværksteknologier samt holder strømforbruget nede.

Balong 5000 kan på frekvenser på under 6 GHz downloade med op til 4,6 Gbit/s. Overførselshastigheden på mmWave frekvenser vil kunne komme op på 6,5 Gbit/s. Af pressemeddelelsen fremgår dog ikke, hvilke mmWave frekvensbånd chipsettet understøtter.

Ifølge Huawei er Balong 5000 chipsettet det første 5G chipset, som både understøtter enkeltstående (SA) 5G-mobilnetværk og ikke-enkeltstående (SNA) mobilnetværk.

Forskellen imellem de to netværkstyper er, at SA er et mobilnetværk, som udelukkende benytter 5G. Den mest udbredte form for 5G bliver NSA mobilnetværk, hvor mobilnetværket er opbygget med f.eks. både 2G, 4G LTE og 5G NR.

Balong 5000 er også kompatibel med Vehicle ot Everything (V2X) kommunikation. Dette er en mobilteknologi med meget lav latency, hvilket f.eks. skal bruges indenfor selvkørende biler.

Huawei vil introducere 5G-smartphones med Balong 5000 på dette års Mobile World Congress in Barcelona.

Ny router med 5G

Samtidig med lanceringen af Balong 5000 præsenterer Huawei desuden routeren 5G CPE Pro, som er en router, der er målrettet teleselskaber.

En CPE er typisk et modem, som kan styres fra centralhold af teleselskabet. 5G CPE Pro kan bruges af teleselskaberne til at udrulle fast trådløst bredbånd til husstande baseret på teleselskabernes eksisterende 5G NR mobilnetværk.

Huawei 5G CPE Pro opnåede 3,2 Gbits/s under en test på et kørende mobilnetværk

5G CPE Pro benytter Balong 5000 chipsettet. Ifølge Huawei kan brugerne downloade 1 GB HD-video inden for 3 sekunder. 

– “Koblingen mellem Balong 5000 og 5G CPE Pro trækker 5G-revolutionen helt ud til forbrugerne. Den integrerede løsning vil sikre forbrugerne fri og exceptionelt hurtig adgang til internettet, devices og cloud-løsninger,” forklarer Marie Dam Feldborg. 

Mere til historien

Med introduktionen af 5G CPE Pro banker fremtiden for alvor på døren for fast trådløst bredbånd. Det vi være et reel alternativ til fiberforbindelser. I USA udruller teleselskabet Verizon allerede nu 5G CPE’er til deres kunder. Her til byder de hastigheder på op til 300 Mbit/s.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer