Coop åbner for MobilePay - men men men

Dagligvarekoncernen Coop har nu budt MobilePay indenfor og lader kunderne benytte betalingsformen fra dags dato. Der er dog et men...

Coop byder MobilePay indenfor (Foto: MobilePay)

Coop byder MobilePay indenfor (Foto: MobilePay)

Coop meldte i 2016 ud, at de arbejdede på deres egen mobilbetalingsløsning og ikke var interesserede i hverken MobilePay eller Swipp. I november 2016 havde de dog ændret mening og åbnet døren på klem for MobilePay.

I tiden der er gået, har Coop gjort det muligt for kunderne at betale via deres egen app. Det kræver blot, at man er Coop Medlem.

- Du kan betale med mobilen i Coops butikker

Coop er nu klar til at tage imod betaling via MobilePay, men ikke via butiksterminalerne. Det sker i appen.

Du betaler via MobilePay i Coops medlemsapplikation. Dermed fungerer det ligesom betaling via Dankortet i samme app. Du modtager også automatisk en digital kvittering og bonus.

Måden Coop lukker MobilePay ind i deres butikker er via applikationen. Det minder om den måde, at man kan købe billetter i DSB’s app. Kunderne vælger hos DSB MobilePay frem for et betalingskort, da det er nemmere med oprettelse og brugeroplevelsen er god.

- "Nu kan danskerne benytte MobilePay ved kassen i landets næststørste, tredjestørste og fjerdestørste dagligvarekoncerner, COOP, Dagrofa og Rema. I Finland er vi ude hos landets største dagligvarekoncern, S Group, denne måned – og i den næststørste koncern, Kesko, næste år. Det langsigtede perspektiv er uændret, at man skal kunne bruge MobilePay alle steder, når man handler i Norden," siger Mark Wraa-Hansen i en pressemeddelelse.

Det er også muligt at betale med MobilePay i de Coop-butikker, som tilbyder Bip & Betal-løsningen.

Om Coop på sigt vil gøre det muligt, at betale med MobilePay udenom Coop Medlem applikationen - altså på samme måde som det kendes fra Rema - det er i skrivende stund uvist.

Mere til historien

Tilbage i sommeren 2016 var MereMobil.dk på besøg hos SuperBrugsen i Kerteminde, da de var en testbutik med Bip & Betal løsningen. Du kan i nedenstående video se, hvordan denne fungerer. Bip & Betal løsningen er i 2018 endnu ikke rullet ud i alle Coops butikker.

Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Din Coop-app ændres efter stor omlægning

Coop meddelte tirsdag, at den går fra otte til tre butikskæder. Samtidig sker der ændringer i appen. Få overblikket her.

(mere…)
Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
Måske betaler du for meget med Apple Pay?

Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram