Apple har købt Shazam og fjerner alle reklamer

Apples opkøb af musik-appen Shazam er endelig gået igennem. Nu vil Apple gøre Shazam gratis at bruge og fjerner alle reklamer.

Shazam

Shazam genkender en sang på få sekunder (Foto: Shazam)

Apples opkøb af musikapplikationen Shazam, der genkender musik og fortæller brugeren hvem kunstneren er og hvad sangen hedder, er netop blevet endelig godkendt.

Shazam genkender sange og kunstnere ved, at “lytte” til den musik, som spilles ”for den”.

Der har længe været en tæt integration og et godt samarbejde mellem Apple og Shazam. Det har blandt andet betydet, at du har kunne spørge Siri om hvad sang der spilles, hvorefter Siri har benyttet Shazam til at undersøge dette efterfølgende.

Overtagelsen af Shazam har været udsat i flere måneder, da opkøbet først skulle godkendes. Vi skrev om handlen allerede i midten af december 2017.

– ”Efter en nøje gennemgang af Shazams bruger- og musikdata har vi konkluderet, at Apples opkøb af selskabet ikke begrænser konkurrencen på det digitale musikstreamingsmarked,” udtalte EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager den 6. september 2018.

Apple oplyser i den forbindelse, at de vil gøre Shazam reklamefri for alle brugere.

– “Apple og Shazam har en lang historie sammen. Shazam var en af de første apps, der blev tilgængelig, da vi lancerede App Store, og er siden blevet en favorit blandt musikfans overalt,” sagde Oliver Schusser, Apples Vice President of Apple Music.

Da Apple lancerede App Store var Shazam en app med ”kun” én funktion. Den kunne genkende den musik, som blev spillet. Siden er applikationen blevet videreudviklet med en masse funktioner, der er alt fra integration med sociale medier, mulighed for køb af sange og meget andet. Shazam er blevet finansieret via annoncer og premium-abonnemt. Men alt dette fjerner Apple altså nu.

 – For tredje år i træk – øget omsætning i musikbranchen

Shazam er downloadet mere 1 milliard gange rundt i verden. Og hver dag er der brugere, som mere end 20 millioner gange får hjælp til at identificere en sang eller kunstner.

Mere til historien

Shazam er en af de mest populære musikapplikationer med flere hundrede millioner brugere rundt i verden. Der er endda et TV-program, Beat Shazam, som er opbygget over appen.

Læs også:
Spotify vil ændre gratis-versionen så flere vil betale for musikken

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram