Apple har købt Shazam og fjerner alle reklamer

Apples opkøb af musik-appen Shazam er endelig gået igennem. Nu vil Apple gøre Shazam gratis at bruge og fjerner alle reklamer.

Shazam

Shazam genkender en sang på få sekunder (Foto: Shazam)

Apples opkøb af musikapplikationen Shazam, der genkender musik og fortæller brugeren hvem kunstneren er og hvad sangen hedder, er netop blevet endelig godkendt.

Shazam genkender sange og kunstnere ved, at "lytte" til den musik, som spilles ”for den”.

Der har længe været en tæt integration og et godt samarbejde mellem Apple og Shazam. Det har blandt andet betydet, at du har kunne spørge Siri om hvad sang der spilles, hvorefter Siri har benyttet Shazam til at undersøge dette efterfølgende.

Overtagelsen af Shazam har været udsat i flere måneder, da opkøbet først skulle godkendes. Vi skrev om handlen allerede i midten af december 2017.

- ”Efter en nøje gennemgang af Shazams bruger- og musikdata har vi konkluderet, at Apples opkøb af selskabet ikke begrænser konkurrencen på det digitale musikstreamingsmarked,” udtalte EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager den 6. september 2018.

Apple oplyser i den forbindelse, at de vil gøre Shazam reklamefri for alle brugere.

- “Apple og Shazam har en lang historie sammen. Shazam var en af de første apps, der blev tilgængelig, da vi lancerede App Store, og er siden blevet en favorit blandt musikfans overalt,” sagde Oliver Schusser, Apples Vice President of Apple Music.

Da Apple lancerede App Store var Shazam en app med ”kun” én funktion. Den kunne genkende den musik, som blev spillet. Siden er applikationen blevet videreudviklet med en masse funktioner, der er alt fra integration med sociale medier, mulighed for køb af sange og meget andet. Shazam er blevet finansieret via annoncer og premium-abonnemt. Men alt dette fjerner Apple altså nu.

 - For tredje år i træk - øget omsætning i musikbranchen

Shazam er downloadet mere 1 milliard gange rundt i verden. Og hver dag er der brugere, som mere end 20 millioner gange får hjælp til at identificere en sang eller kunstner.

Mere til historien

Shazam er en af de mest populære musikapplikationer med flere hundrede millioner brugere rundt i verden. Der er endda et TV-program, Beat Shazam, som er opbygget over appen.

Læs også:
- Spotify vil ændre gratis-versionen så flere vil betale for musikken

Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram