For tredje år i træk – øget omsætning i musikbranchen

Med streaming som den største faktor formåede den samlede musikbranche at øge omsætningen for tredje år i træk. Den samlede omsætning for 2017 lå på mere end 100 milliarder kroner.

Apple Music med forslag fra venner (Foto: Apple)

Streaming-tjenester som Apple Music har ifølge IFPI været med til øge omsætningen for den optagne musik. (Foto: Apple)

Folk vil tilsyneladende stadig gerne betale for musik. I hvert fald oplevede omsætningen af musik sidste år en rekordstor vækst på 8,1 procent sammenlignet med året før. Det skriver CNet, der refererer til en ny rapport fra brancheorganisationen International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

IFPI beskæftiger sig med musik, der bliver optaget og udgivet.

De seneste 15 år har været præget af en stor nedgang i omsætning af musik. Men nu ser det ud til, at kurven for alvor er vendt. De seneste tre år er omsætningen ved salg af musik nemlig steget.

Ifølge IFPI er der dog stadig lang vej til markedets fordoms tid. For sammenligner man med 1999 udgør den nuværende omsætning kun 68,4 procent af den, man havde inden årtusindskiftet.

HISTORISK: Kom med til CD pladen og CD-afspillerens fødsel

Ifølge IFPI skyldes fremgangen i musikindustrien en stor vækst i streaming og salget af abonnementer til tjenester som Spotify og Apple Music. Ifølge brancheorganisationen voksede omsætningen ved musikstreaming med hele 41,1 procent sidste år. Dermed udgør streaming nu den største omsætning inden for IFPI’s område. Det harmonerer altså godt med den fremgang, som blandt andre Apple har oplevet med Apple Music.

IFPI’s beregninger viser, at den samlede omsætning for den optagne musikbranche lå på 17,3 milliarder dollars i 2017. Det svarer til 104,13 milliarder danske kroner.

30 procent af den samlede omsætning inden for IFPI’s område var stammede sidste år fra fysiske udgivelser som CD’er og LP’er. Til sammenligning stod streamning for 38 procent af omsætningen.

Mere til historien

IFPI har udregnet statistik for den optagne musikbranche siden 1997.

Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Nu skal der tjenes penge på AI-musik

Google er med ved forhandlingsbordet i kapløbet om, at få kontrol over deepfake-baseret musik på basis af etablerede kunstnere.

(mere…)
Spotify hæver prisen – her er den danske pris

Spotify har varslet prisstigninger på abonnementerne både i ind- og udland. Her er de nye danske priser på Spotify.

(mere…)
Spotify Hi-Fi – er det endelig på vej?

RYGTE: Der har været snak om højere lydkvalitet på Spotify i mange år, men nu er der nyt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram