For tredje år i træk – øget omsætning i musikbranchen

0

Med streaming som den største faktor formåede den samlede musikbranche at øge omsætningen for tredje år i træk. Den samlede omsætning for 2017 lå på mere end 100 milliarder kroner.

Apple Music med forslag fra venner (Foto: Apple)
Streaming-tjenester som Apple Music har ifølge IFPI været med til øge omsætningen for den optagne musik. (Foto: Apple)

Folk vil tilsyneladende stadig gerne betale for musik. I hvert fald oplevede omsætningen af musik sidste år en rekordstor vækst på 8,1 procent sammenlignet med året før. Det skriver CNet, der refererer til en ny rapport fra brancheorganisationen International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

IFPI beskæftiger sig med musik, der bliver optaget og udgivet.

De seneste 15 år har været præget af en stor nedgang i omsætning af musik. Men nu ser det ud til, at kurven for alvor er vendt. De seneste tre år er omsætningen ved salg af musik nemlig steget.

Ifølge IFPI er der dog stadig lang vej til markedets fordoms tid. For sammenligner man med 1999 udgør den nuværende omsætning kun 68,4 procent af den, man havde inden årtusindskiftet.

HISTORISK: Kom med til CD pladen og CD-afspillerens fødsel

Ifølge IFPI skyldes fremgangen i musikindustrien en stor vækst i streaming og salget af abonnementer til tjenester som Spotify og Apple Music. Ifølge brancheorganisationen voksede omsætningen ved musikstreaming med hele 41,1 procent sidste år. Dermed udgør streaming nu den største omsætning inden for IFPI’s område. Det harmonerer altså godt med den fremgang, som blandt andre Apple har oplevet med Apple Music.

IFPI’s beregninger viser, at den samlede omsætning for den optagne musikbranche lå på 17,3 milliarder dollars i 2017. Det svarer til 104,13 milliarder danske kroner.

30 procent af den samlede omsætning inden for IFPI’s område var stammede sidste år fra fysiske udgivelser som CD’er og LP’er. Til sammenligning stod streamning for 38 procent af omsætningen.

Mere til historien

IFPI har udregnet statistik for den optagne musikbranche siden 1997.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer