Face ID kan genkende to personer fra iOS 12

VIDEO: Fra iOS 12 kan Face ID på iPhone X genkende to personer. Se en demo her.

Face ID på iPhone X har hidtil kun understøttet genkendelse af én person. Altså modsat fingeraftrykslæseren (Touch ID) hvor du kan have flere fingre kodet ind.

Fra iOS 12 bliver Face ID opdateret til understøttelse af to personer. Muligheden kalder Apple ”Alternative Apperance” i betaversion af iOS 12.

Du kan i videoen herunder se funktionen demonstreret af AppleInsider.

LÆS OGSÅ: Her er den bedste funktion i iOS 12

Blandt rygterne spekuleres der i, at Apple vil gøre Face ID klar til en kommende iPad, der ligesom iPhone X ikke vil have en hjemknap eller fingeraftrykslæser. Angiveligt er der fundet referencer til Face ID i iOS 12 beta på iPad.

Dette er kun spekulationer, men jeg holder øje med, om der pludselig popper en ny iPad frem.

Face ID på iOS 12

Konkurrenterne genkender også ansigter

Efter introduktionen af Face ID på iPhone X i efteråret 2017 er fokus på ansigtsgenkendelse forøget hos de konkurrerende mobilproducenter. Senest har vi set oplåsning af telefonen, ved brug af ens ansigt, på blandt andet Huawei P20-serien, Motorola Moto G6 Plus og OnePlus 6.

VIDEO: Sådan bruger du Face ID på iPhone X

Face ID genkender 30.000 punkter i ansigtet, mens eksempelvis OnePlus’ telefoner kun genkender 100 punkter. Sikkerheden i Face ID er så høj, at den kan bruges til sikker beskyttelse af dataindhold på telefonen samt brug i eksempelvis bank- og betalingsapps. Dette er ikke tilfældet hos Huawei, Motorola m.fl.

For mange almindelige brugere vil ansigtsoplåsning opleves som en lækker funktion, da det går lynhurtigt med at åbne telefonen. Desværre er sikkerheden ikke ret høj. Faktisk er det lykkedes mig at snyde sikkerheden i Huawei P20 Pro.

Samsung har siden Galaxy Note 7 og Galaxy Note 8 arbejdet med både iris-scanner og ansigtsgenkendelse. Det er dog ikke lykkedes Samsung, at lave det nær på det niveau vi har set på iPhone X.

Til gengæld lyder det fra rygterne, at Samsung arbejder intenst på en skærmtype til Galaxy S10 hvor fingeraftrykslæseren ligger indlejret under skærmen, så der ikke optages plads på bag- eller forsiden af telefonen til en fingeraftrykssensor.

Mere til historien

Ansigts- og øjeregistrering er ikke nyt hos Samsung. I 2013 introducerede Samsung en funktion kaldet ”Smart Pause”. Når brugeren så en video, blev den sat på pause, når brugeren kiggede væk. Dette var en funktion på Galaxy S4.

Mere end 8 ud af 10 har iOS 16

Apple er rigtigt gode til, at få brugerne til at opdatere deres enheder. Her er de nyeste officielle tal fra Apple.

(mere…)
Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram