Face ID kan genkende to personer fra iOS 12

VIDEO: Fra iOS 12 kan Face ID på iPhone X genkende to personer. Se en demo her.

Face ID på iPhone X har hidtil kun understøttet genkendelse af én person. Altså modsat fingeraftrykslæseren (Touch ID) hvor du kan have flere fingre kodet ind.

Fra iOS 12 bliver Face ID opdateret til understøttelse af to personer. Muligheden kalder Apple ”Alternative Apperance” i betaversion af iOS 12.

Du kan i videoen herunder se funktionen demonstreret af AppleInsider.

LÆS OGSÅ: Her er den bedste funktion i iOS 12

Blandt rygterne spekuleres der i, at Apple vil gøre Face ID klar til en kommende iPad, der ligesom iPhone X ikke vil have en hjemknap eller fingeraftrykslæser. Angiveligt er der fundet referencer til Face ID i iOS 12 beta på iPad.

Dette er kun spekulationer, men jeg holder øje med, om der pludselig popper en ny iPad frem.

Face ID på iOS 12

Konkurrenterne genkender også ansigter

Efter introduktionen af Face ID på iPhone X i efteråret 2017 er fokus på ansigtsgenkendelse forøget hos de konkurrerende mobilproducenter. Senest har vi set oplåsning af telefonen, ved brug af ens ansigt, på blandt andet Huawei P20-serien, Motorola Moto G6 Plus og OnePlus 6.

VIDEO: Sådan bruger du Face ID på iPhone X

Face ID genkender 30.000 punkter i ansigtet, mens eksempelvis OnePlus’ telefoner kun genkender 100 punkter. Sikkerheden i Face ID er så høj, at den kan bruges til sikker beskyttelse af dataindhold på telefonen samt brug i eksempelvis bank- og betalingsapps. Dette er ikke tilfældet hos Huawei, Motorola m.fl.

For mange almindelige brugere vil ansigtsoplåsning opleves som en lækker funktion, da det går lynhurtigt med at åbne telefonen. Desværre er sikkerheden ikke ret høj. Faktisk er det lykkedes mig at snyde sikkerheden i Huawei P20 Pro.

Samsung har siden Galaxy Note 7 og Galaxy Note 8 arbejdet med både iris-scanner og ansigtsgenkendelse. Det er dog ikke lykkedes Samsung, at lave det nær på det niveau vi har set på iPhone X.

Til gengæld lyder det fra rygterne, at Samsung arbejder intenst på en skærmtype til Galaxy S10 hvor fingeraftrykslæseren ligger indlejret under skærmen, så der ikke optages plads på bag- eller forsiden af telefonen til en fingeraftrykssensor.

Mere til historien

Ansigts- og øjeregistrering er ikke nyt hos Samsung. I 2013 introducerede Samsung en funktion kaldet ”Smart Pause”. Når brugeren så en video, blev den sat på pause, når brugeren kiggede væk. Dette var en funktion på Galaxy S4.

Ny opdatering til iPhone retter problem med overophedning

En fejl der fik iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max til at blive rigtig varm, er angiveligt løst.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

(mere…)
Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram