Motorola Moto G6 Plus test – derfor er den fremragende

TEST: Moto G6 Plus koster kun 2.300 kroner, men leverer varen på næsten alle punkter. Dette er sommerens ’value-for-money’ smartphone til den almindelige forbruger.

MotoG6Plus

Moto G6 Plus (Foto: Motorola)

Sidste år kom Motorola, der ejes af kinesiske Lenovo, med en række gode smartphones i mellemklassen. Altså påsat et prisskilt som gjorde dem til at betale. Selvom Motorolas telefoner ikke er perfekte, så er de stadig virkeligt gode.

I år vil Motorola tage endnu et skridt frem. Dette sker blandt andet med investeringer i det danske og nordiske marked.

Over et stykke tid har jeg haft fornøjelsen af Motorola Moto G6 Plus. Telefonen har 64 GB lagerplads, der kan udvides med MicroSD-kort. Dertil kommer 4 GB RAM og dual-SIM. Du kan i øvrigt have to SIM-kort OG et MicroSD-kort i telefonen på samme tid.

Motorola Moto G6 Plus koster ifølge Pricerunner cirka 2.300 kroner uden abonnement. Nu skal jeg fortælle dig, hvorfor den er sommerens ’value-for-money’ smartphone til den helt almindelige prisbevidste forbruger.

LÆS OGSÅ: Motorola fokuserer hårdt på value-for-money

Specifikationer: Moto G6 Plus

– Skærm: 5,9 tommer (Full HD+), 18:9 format
– Processor: Qualcomm Snapdragon 630
– RAM: 4 GB
– Hukommelse: 64 GB
– Dual-SIM: Ja (2 sim-kort + MicroSD-kort plads samtidigt)
– Udvidelse af hukommelse: MicroSD op til 128 GB
– Batteri: 3.200 mAh med hurtig opladning
– Kamera: 12 megapixels, F/1.7 og 5 megapixels
– Frontkamera: 8 megapixels
– Størrelse: 160 x 75.5 x 8.0 mm
– Vægt: 167 gram
– Fingeraftrykslæser: På fronten
– Frontvendt højtaler med Dolby Audio
– IP65-cerificering: Nej (P2i)
– Forbindelser: Bluetooth 5.0, USB Type-C, 3.5 mm. Jackstik, Wi-Fi (2.4 GHz + 5 GHz)
– Platform: Android 8.0 med Motorola tilpasninger

Opgraderet designudryk

Fra den tidligere G-serie i 2017 har G6 Plus fået et kraftigt opdateret design. Bagsiden indeholder stadig den runde skive med kameraerne, men telefonens samlede udtryk er blevet flottere. Selvom bagsiden er belagt med poleret ”3D kurvet” Gorilla Glass, så er den ikke poleret nær så glat, som tilfældet er hos mange af konkurrenterne. Du har stadig et fornuftigt greb om telefonen.

Hvis du alligevel gerne vil beskytte telefonen, så ligger der et silikonecover i æsken. Desværre er det min oplevelse, at det stikker lidt ved øret, når du fører en samtale.

Motorola har beholdt 3.5 mm jackstik, der sidder til højre for lade- og datastikket. Her benyttes USB Type-C, altså den nye USB-standard. Selvom det er en billig mobil, så får du ikke aflagt teknologi.

Når du får Moto G6 Plus i hånden vil du opleve, at den føles premium selvom prisen er forholdsvis lav.

Skærmen på 5.9 tommer synes jeg er en fin balance mellem skærm- og telefonstørrelse.

Der er anvendt en IPS LCD-skærm. Kvaliteten er god, men ikke med samme lækkerhed som vi finder på OLED-skærmene. Skærmformatet på 18:9 gør telefonen lidt længere, eller slankere om du vil, og mobilens samlede udtryk føles derfor ikke stor og kluntet.

Skærmen har ikke et ”hak” i toppen (the notch) sådan som det ses på flere af topmodellerne. Det er altså en helt normal skærmoplevelse du her får.

Power på opladeren

Motorola Moto G6 Plus test

Moto G6 Plus (Foto: Motorola)

Salgsæsken er ikke den skrabede udgave. Bag kassens friske grønne farve gemmer sig en TurboPower oplader på 15 watt. Motorolas udtryk for hurtigopladning.

Hvis du eksempelvis har kørt batteriniveauet ned på 25 procent, kan du på blot 30 minutter booste batteriet op til 72 procent.

Batteritiden ved aktivt brug af telefonen, som en moderne smartphone, kan sagtens være over et døgn. Der er så stadig omkring 30 procent strøm tilbage. Imponerende godt. Specielt fordi batteriet kun er på 3.200 mAh.

Jeg er generelt blevet glad for trådløs opladning. Så dette ville klart have været et ekstra plus i min bog, men det må du altså undvære.

Fingeren på fronten

Nederst på fronten finder vi fingeraftrykslæseren. Den er rektangulær og relativt smal. Alligevel opfanger den fingeraftrykket præcist hver gang.

Selvom Moto G6 Plus også har ansigtsgenkendelse, så er fingeraftryksaflæseren et absolut must.

Ansigtsgenkendelse fungerer i de fleste tilfælde hurtigt, så længe lysforholdene er optimale, men sikkerheden er relativt begrænset.

Hos nogle virksomheder er kun pinkode eller fingeraftryk godkendte beskyttelser af indholdet på telefonen. Hvilket vidner om den begrænsede sikkerhed i ansigtsgenkendelsen. Omvendt fungerer ansigtsgenkendelse rigtigt fint for mange private slutbrugere, som gerne vil have låst telefonen, men uden for meget besvær ved oplåsningen.

Motorola Moto G6 Plus bliver, ifølge Motorola, en del af Android Enterprise Recommended programmet. Det er Googles godkendelse af enheder, som kan administreres centralt af virksomheders IT- og mobilansvarlige.

Fingeraftrykslæseren kan også fungere som navigationsknap (OneNav). Eksempelvis kan et swipe mod venstre fungere som ”tilbage”.

Når OneNav er slået til, forsvinder skærmknapperne i bunden. Grundet 18:9 formatet kan ikke alle apps udnytte det sidste stykke. Spotify er en af dem, som ikke fylder skærmen helt ud. Chrome browseren udnytter derimod hele skærmområdet.

I forhold til betjeningen er det mest irriterede dog, at fingeraftrykslæseren ikke som standard også er hjemknap.

Fair ydelse til prisen

Til prisen yder denne smartphone rigtigt flot. Motorola benytter en ”tæt på” ren Android oplevelse, hvilket gør systemet glat som smør at navigere rundt i.

Qualcomm Snapdragon 630 processoren er drivkraften i telefonen. 600-serien fra Qualcomm udmærker sig ved en flot balance mellem ydelse og batteritid. Denne mobil er ingen undtagelse.

4 GB RAM er ikke for lidt, men passende i forhold til prisen. RAM er særligt afgørende for smidigt skift mellem, og opstart af, apps. Her fejler Moto 6G Plus bestemt ikke.

Min måling af den rå ydelse med Antutu Benchmark, der siger noget om allround-ydelsen, endte på 89.441 point. 3D Mark, der fokuserer særligt på afvikling af krævende grafik, endte på 828 point.

I sammenligning med Moto G5 Plus fra foråret 2017, er det et pænt skridt fremad – svarende til cirka 38 procent i allround-ydelsen og godt 77 procent ved 3D-grafik.

Du kan se tallene i skemaet herunder. Jeg har sat Samsungs topmodel ind ved siden af, så du har en fornemmelse af hvad maksimalydelsen på markedet cirka ligger på netop nu.

Husk. Benchmarktal siger ikke noget om den oplevede ydelse på telefonen ved dagligt brug af Facebook, mails, nyhedslæsning osv.

Moto G6 Plus (2018)Moto G5 Plus (2017)Galaxy S9+
Antutu89.44164.792248.247
3D Mark8284663.293

Kameraet fejler ikke

Moto G6 Plus

Moto G6 Plus (Foto: Motorola)

Den største fejl på billige telefoner er ofte kameraet, der tit yder rigtigt dårligt. Jeg er ikke blæst bagover af kameraydelsen. Det er ikke håbløst men ganske fint til prisen. Naturligvis udfordres kameraet altid når lyset mangler, hvilket også gælder for selv dyrere modeller.

G6 Plus har det mest avancerede kamera i G-serien. I forhold til Moto G6 har den hurtigere lukketid og dual autofokus-pixels til hurtigere fokusering. Du får også Auto HDR, panorama og portrættilstand.

Så selv med en telefon til under 2.500 kroner kan du altså tage fornuftige portrætfotos, så længe motivet står nogenlunde stille og lyset er i orden.

Sammen med denne anmeldelse kan du se et portrætfoto taget med henholdsvis Moto G6 Plus og iPhone X. Der er tydelig forskel på resultatet af billedet. Motorola har mørkere farvegengivelse end iPhone X, der så til gengæld laver billede for lyst. Trøjen jeg har på er nemlig ikke helt så sort som Motorola fremstiller den. Men den er heller ikke så lys som iPhone X gengiver den.

Jeg kunne godt ønske mig, at kameraet startede hurtigere op, end tilfældet er.

Billeder taget med Moto G6 Plus

Tæt på original Android

Portræt Moto G6 Plus vs iPhone

Portrættilstand. Moto G6 Plus og iPhone X. Billede er taget i direkte sollys (Foto: MereMobil.dk)

Der er ikke foretaget mange ændringer af Android på denne smartphone. Det er mest et par widgets (ur med vejr og batteriniveau) og baggrunde der ses som ændringer. De grundlæggende systemapps er de originale fra Android.

Portrætdemo iPhone vs Moto skygge

Portrættilstand. Moto G6 Plus og iPhone X. Billedet er taget i skygge (Foto: MereMobil.dk)

Motorola har lagt LinkedIn og Microsoft Outlook på telefonen fra fabrikken, hvilket jeg på ingen måde forstår meningen med – andet end det forretningsmæssige perspektiv mellem Microsoft og Motorola. Det bedste er dog, at ”bloatware” på denne telefon er helt nede på to apps.

Motorolas egen Moto-app er naturligvis også at finde. Motos app indeholder flere forskellige funktioner, som kan udvide glæden ved din telefon. F.eks. et hurtigt vrid med hånden, der åbner kameraet. Nattedisplay som reducerer det blålige lys fra skærmen. Opmærksomt display, der holder skærmen tændt, mens du kigger på den osv.

Jeg vil gerne her slå et slag for Moto Display funktionen. Denne aktiverer skærmen, når telefonen løftes. Du kan tilmeld besvare beskeder fra låst skærm og se forskellige notifikationer – stadig uden at aktivere den helt. Det er ret smart.

Moto appen indeholder flere af de funktioner, som andre producenter indarbejder direkte i styresystemet – hvilket gør det sværere for dem at udrulle opdateringer. Synes du ikke om appen og funktionerne, så kan den deaktiveres.

Motorolas Android-udgave giver en fantastisk brugeroplevelse. Der er lige præcis ikke ændret mere end nødvendigt, og med små kunstgreb formår Motorola stadig at være sig selv, selvom Android-versionen næsten er urørt.

Motorola lover minimum én stor opgradering af Android i produktets levetid samt sikkerhedsopdateringer hver anden måned. Det oplyser Motorola Danmark til MereMobil.dk.

Min testtelefon kører lige nu Android 8.0.0 med sikkerhedsniveau 1. april 2018.

Skærmbilleder fra Moto G6 Plus

Konklusion: Godt nok meget premium for pengene

MereMobil.dk anbefaler Motorola Moto G6 Plus, der i vores anmeldelse får topkarakter.

Til prisen er denne smartphone et RIGTIGT godt køb. Sponseret link Dagsprisen på Moto G6 Plus er 2.295 kroner ifølge Pricerunner. Det er en mobil med premium-light følelse, hvor du hurtigt glemmer den lave pris. Du vil i stedet tro, at den har været væsentligt dyrere.

Jeg har ikke manglet noget i testperioden – alt har kørt perfekt. Selvfølgelig kunne jeg ønske mig et federe kamera – men man lærer at klare sig, og kvaliteten er som tidligere nævnt i den bedre ende. Jeg ville sagtens turde tage denne mobil med på ferie som det primære kamera.

Du får lang batteritid, hurtigoplader i salgspakken, 18:9 format skærm i 6 tommers format og en rigtig fin ydelse til langt de fleste opgaver. 64 GB hukommelse burde også være fint for de fleste.

Designet er løftet fra de tidligere modellers ”Østtyskland under krigen”-udtryk til en moderne international feeling. Et stort plus!

Moto G6 Plus er for dig, der ikke vil ofre boksen på en smartphone, men heller ikke vil gå alt for meget på kompromis. Det her er en vanvittig interessant smartphone for rigtigt mange.

Motorola har også Moto G6 og Moto G6 Play til henholdsvis 1.799 og og 1.499 kroner i deres lineup denne sommer, men uden at have prøvet de andre tør jeg godt konkludere, at det er Moto G6 Plus, som høster den største begejstring.

Motorola Moto G6 Plus er mere end fremragende til prisen.

6 ud af 6 stjerner bliver konklusionen. Jeg smider også ”MereMobil.dk anbefaler”-udmærkelsen oveni. Dette er en telefon jeg sagtens selv kunne finde på at købe, bruge og blive glad for.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele:

  • Flot moderne glasdesign
  • Lang batteritid og hurtigoplader i pakken
  • Der loves løbende opdateringer
  • Næsten ren Android med meget få ændringer
  • Plads til MicroSD-kort
  • Fornuftigt kamera til den jævne forbruger

Dette skal du tænke over:

  • Kameraet kunne godt starte hurtigere
  • LCD-skærmen giver ikke samme lækkerhed som en OLED-type ville gøre
  • Telefonen har ikke trådløs opladning
  • Fingeraftrykslæseren er ikke hjemknap

Mere til historien

Motorola har med de nye produkter taget et skridt væk fra ”Lenovo”. Det er tydeligt, at der satses på Motorola som selvstændigt brand. Eksempelvis står der nu ”Motorola” på kassen og ikke bare ”Moto”. På bagsiden ses også det klassiske Motorola ”M”-logo.

Motorola Moto G6 Plus
iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro: En STOR opgradering | Her er min test på dansk
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Nye budgettelefoner: Hvis mobilen skal være billig

Motorolas nye telefoner er rigtigt interessante til prisen. Du får fede specs til billige penge. Få overblikket her.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo: Ret vilde specs til prisen

En ny Moto Edge 40 har set dagens lys. Du kan læse mere om Moto Edge 40 Neo her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram