Motorola Moto G5 Plus test – til prisen et fremragende valg

TEST: Virkelig lang batteritid, god ydelse, rimeligt kamera til en overraskende lav pris. Moto G5 Plus får min varmeste anbefaling.

Motorola Moto G5 Plus (Foto: Motorola)

Motorola Moto G5 Plus (Foto: Motorola)

Det er ikke længere risikabelt, at købe en meget billig smartphone. Det er Motorola G5 Plus et godt eksempel på.

Telefoner til under 3.000 kroner har jeg altid frarådet. Kvaliteten har simpelthen været SÅ ringe, at man alligevel hurtigt købte en dyrere og bedre. Dermed var den første investering så at sige spildt.

Heldigvis flytter markedet sig, og nu findes der rent faktisk vældigt gode produkter i de lavere priskategorier. Vi har set nogle fra Huaweis subbrand Honor. Blandt andet Honor 8 der i august 2016 kostede 3.500 kroner.

TEST: Honor 8 – årets overraskelse (aug. 2016)

Samsungs A-modeller gør det fornuftigt, men ikke overbevisende. OnePlus 3T flytter for alvor noget til 3.299 kroner med 64 GB hukommelse og 6 GB RAM, men hvad med dem, der vil ofre endnu mindre?

TEST: OnePlus 3T – powermobil til lavpris (mar. 2017)

På MereMobil.dk har vi tidligere anmeldt Sponseret link Moto G5 til en aktuel dagspris på godt 1.600 kroner. Anmeldelsen endte på 4 ud af 6 stjerner, men særligt de 16 GB intern hukommelse trak ned. Læs testen af Moto G5 og få flere detaljer.

Over et stykke tid har jeg haft Moto G5 Plus i hånden. Den leverer faktisk det Moto G5 manglede, og prisen er lige nu godt 2.200 kroner uden abonnement. Jeg glemmer ofte, at det er en lavpris-telefon jeg bruger. Hvorfor? Fordi den virker pi**e godt.

Specifikationer: Moto G5 Plus vs. Moto G5

[infogram id=”moto_g5_plus_vs_moto_g5″ prefix=”mQs”]

Fornuftig skærm og fin ydelse

Design er en smagssag. Moto G5 og G5 Plus minder mig mest om det grå Østtyskland, men heldigvis har telefonen andre sider, der trækker i en positiv retning. Selvom designet ikke lige fanger mig må jeg medgive, at telefonen ligger godt i hånden, og er behagelig ved lange samtaler.

LCD-skærmen klarer sig fornuftigt, men har en tydeligt udvaskning, når den ikke ses direkte på fronten. I dagligt brug har jeg ikke tænkt på det som et problem. Du skal bare forholde dig til skærmkvaliteten, og ikke forvente et glansbillede som på de dyre topmodeller. Opløsningen er i øvrigt Full HD så i forhold til antallet af pixels mangler der ikke noget.

Det kan godt betale sig, at købe Moto G5 Plus fremfor G5, også når vi ser på ydelsen. G5 Plus giver 64.792 point med Antutu Benchmark (allround ydelse) og den får 466 point med 3D Mark (måling af 3D-grafik og krævende spil).

Motorola Moto G5 Plus slår også Samsung Galaxy A3 (2017) på ydelsen, som det fremgår af tabellen herunder.

I dagligt brug opleves G5 Plus hurtig til alt det man bruger en smartphone til, og hvis ikke du er spilentusiast, vil du aldrig opleve, at det ikke er en topmodel du står med i hånden. Jeg dog godt lige understrege, at G5 Plus er IKKE telefonen man køber, hvis avancerede grafiktunge spil (som bilspil) er noget man går op i.

Benchmark: Sådan yder Moto G5 Plus

Moto G5 PlusMoto G5S Galaxy A3 (2017)
Antutu Benchmark64.79244.14643.803
3D Mark466295311

Helt vanvittig lang batteritid

Motorola Moto G5 Plus opladegraf (Grafik: MereMobil.dk)

Motorola Moto G5 Plus opladegraf (Grafik: MereMobil.dk)

Jagter du en telefon med LANG batteritid så prøv Moto G5 Plus af. Batterikapaciteten er 3.000 mAh. Det svarer til kapaciteten i en Samsung Galaxy S8.

Når man kombinerer et fornuftigt stort batteri med en processor og skærm der ikke æder en masse strøm, og laver et styresystem, der ikke opbruger resterne af strømmen, så har du et hit.

Jeg har kunne køre op til to dage uden opladning. Og på en 8 kilometers biltur hjem kan jeg via bilens standard (langsomme) oplader gå fra 15 til 30 procents strøm, og snildt holde til sengetid. Heller ikke under standby bruger telefonen ret meget strøm. Du kan sagtens lade den ligge natten over, uden det stort set kan ses på batteriet.

Der medfølger en hurtiglader i salgspakken. På 30 minutter kan den lade batteriet op til 42 procent. Ved 60 minutter rammer den 78 procent, og en fuld opladning tager godt 100 minutter. Det er bestemt okay for en telefon i denne prisklasse. Ja selv for en topmodel havde det været vildt. Alene at der er en hurtig oplader i salgspakken, er et kæmpe plus. Til sammenligning er hurtigopladeren et tilkøb på nogle af Sonys (langt dyrere) modeller.

Motorola Moto G5 Plus bruger, lige som G5, det gamle MicroUSB stik til opladning, og er altså ikke flyttet med over på USB Type C. Dette betyder kun noget, hvis du generelt er gået over til Type C på dine enheder.

Mens batteriet på Moto G5 kan udskiftes, ved at tage bagsiden af, så er Moto G5 Plus sat sammen, så dette ikke umiddelbart kan lade sig gøre.

Fakta: Motorola og Lenovo

[infogram id=”fakta_motorola_og_lenovo” prefix=”PIe”]

Ikke en ren men en clean Android

Motorola leverer ikke en helt ren Android. Den ligner på flere punkter, men er alligevel ikke helt stock Android som på Nexus og Google Pixel. Enkelte af de originale funktions-apps er skiftet ud med Motorola’s egne – som f.eks. kameraet. Dertil kommer en særlig Moto-app med specielle ekstra tilføjelser til systemet.

Eksempelvis kan man svinge telefonen to gange, for at tænde lommelygten. Vippes / vrides håndledet to gange tænder kameraet. På samme måde kan der skiftes fra hoved- til frontkameraet, når kameraet er åbent.

Alt sammen fine tilføjelser der ikke er ”snasket” ind i hele systemet, men ligger i en app, og Motorola har dermed en reelt chance for at komme med opdateringer forholdsvist hurtigt. Når det er sagt, så skriver vi nu maj måned, og Moto G5 Plus har et sikkerhedsniveau i Android der senest er opdateret 1. januar 2017. Selve systemet kører Android 7.0. Men det er da trods alt stadig bedre end Samsungs Galaxy A-serie, der ramte butikkerne med Android 6.

Motorola får plus i min karakterbog for at have en tydelig udmelding om opdateringer. Her er hvad du kan forvente:

– ”Der kommer én stor Android-opdatering i produktets levetid. Derudover kommer der kvartalsmæssige sikkerhedsopdateringer. Den næste sikkerhedsopdatering rammer Norden inden længe”.

Android-systemet på Moto G5 Plus har alle de samme funktioner, som der kendes fra konkurrerende telefoner samt den bonus, at både Chrome, Fotos, Beskeder m.v. er de originale, og fremragende, Android apps.

Screenshots fra Moto G5 Plus

Fornuftigt kamera til prisen

Protilstand i kameraet på Moto G5 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Protilstand i kameraet på Moto G5 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Billedkvaliteten er fornuftig, og på en solferie vil mobilen kunne klare sig som det primære kamera, men når mørket falder på dykker kvaliteten markant. Her er kameraet virkelig udfordret. Kameraet er desuden ikke vanvittigt hurtigt til at stille skarpt på motivet og opstarten går ikke specielt hurtigt.

Kameraets primære opgave, at få billedet i kassen, lykkedes. Og husk du kan ”lynstarte” kameraet med at vrikke to gange med håndledet. Apropos ”lynstart”. Lad os bare kalde det at ”starte”.

Sat på spidsen kan jeg sige: Moto G5 Plus køber du ikke på grund af kameraet, men langt de fleste købere vil alligevel synes, at kvaliteten er fornuftig – set i forhold til prisen.

I softwaren findes også en pro-tilstand med mulighed for justering af lukketid, ISO, fokus, hvidbalance m.v. Ret cool for en så billig telefon.

Videooptageren kører som standard Full HD 1080p (30 fps), men du kan optage i 60 fps Full HD elle gå helt op på 4K optagelse. Der er ikke optisk stabilisering af billedet, men i Full HD (30 fps) benyttes en softwarebaseret løsning, der giver en rimeligt resultat. I 4K-optagelse har du ikke nogen stabilisering.

Du kan bedømme billederne i galleriet herunder.

Billeder taget med Moto G5 Plus

Fingeraftrykslæser med navigation

Lige under skærmen sidder fingeraftrykslæseren, der i øvrigt både er hurtig og meget præcis. En træls detalje er, at knappen ikke fungerer som hjem-knap. Dette er i stedet en software-knap på skærmen.

Sensoren kan, hvis du aktiverer det, bruges som navigation i brugerfladen. Ved at stryge fingeren til venstre går man til tilbage. Til højre åbner seneste apps. Når disse bevægelsesfunktioner er aktiveret fungerer sensoren faktisk som hjem-knap, men nu skal du så vænne dig til, at knappen også gør andre ting. Vær opmærksom på, at hvis du holder for længe på sensoren, så slukker skærmen.

Motorolas egne bevægelsesgenveje har i øvrigt en lille fin, og meget anvendelig ting; når telefonen lægges med skærmen nedad aktiveres i forstyr ikke tilstand. En detalje men meget anvendelig. Nu vi er i den afdeling. Når telefonen ligger i standby er skærmen sort, men så snart den tages op i hånden tænder skærmen (dimmed) og viser ur, batteritid samt notifikationer.

Irriterende lydprofil

Opstarten af telefonen er total kitch. En kort animation med ”Hello Moto”-speak. Og netop Hello Moto går igen på ringetonen. Jeg har en gammel Motorola MpX220 fra 2004/2005 på hylden med næsten identisk ringetone. I øvrigt var MPx220 the shit dengang – i min optik. Men det er en anden historie.

Heldigvis kan man jo bare ændre ringetonen, men jeg synes stadig det er lidt rigeligt old-school.

Blandt mere positive elementer er hukommelsen. 32 GB indbygget er et godt niveau for mange, og 3 GB RAM (arbejdshukommelse) gør også noget godt for brugeroplevelsen.

Du kan udvide med MicroSD-kort og i øvrigt have både to sim-kort (dual-SIM) og et hukommelseskort i telefonen på én gang. Det finder vi ikke på ret mange andre telefoner.

Lydkvaliteten ved samtaler er rigtigt god, og den indbyggede højtaler leverer nogenlunde tålelig lyd, der sagtens kan bruges hvis du f.eks. lige vil høre et podcast uden headset. Nå ja. Headset medfølger ikke i salgspakken.

Demoklip optaget med Moto G5 Plus

Konklusion: Fremragende til prisen

Motorola Moto G5 Plus (Foto: Motorola)

Motorola Moto G5 Plus (Foto: Motorola)

I anmeldelsen af Moto G5 var vi afmålt glade. 4 ud af 6 stjerner. Det er godt, men jo ikke fremragende. Det er til gengæld Motorola Moto G5 Plus.

Gang på gang har telefonen overrasket positivt. Kun når jeg kigger på designet, mindes jeg om, at dette IKKE er en topmodel til 4-6.000 kroner. Med det mener jeg, at den i dagligt brug performer rigtigt godt. Jeg har ikke brug for en kæmpe processor til almindelige smartphone-opgaver. Trods alt kan jeg ikke skrive SMS-beskeder hurtigere af den grund.

Jeg vil gerne have et bedre kamera i min telefon, men til prisen er jeg alligevel glad. Skærmkvaliteten kunne også have været bedre, men Moto G5 Plus formår at løse opgaven.

Står valget mellem G5 og G5 Plus skal du helt klart tage plusmodellen. De små 500 kroner ekstra er givet godt ud. Det allerstørste plus ved G5 Plus er den uovertrufne batteritid.

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk anbefaler Moto G5 Plus

Selvom anmeldelsen nu er skrevet bruger jeg stadig Moto G5 Plus. Jeg har ikke lige fundet behov for at kaste mig over en anden telefon.

Motorola G5 Plus lader på 5 ud af 6 stjerner, og får udmærkelsen ”MereMobil.dk anbefaler”. Husk så også lige på, at den kun Sponseret link koster 2.200 kroner uden abonnement.

Fordele og ulemper

Fordele

– Rigtig lang batteritid samt hurtigopladning via medfølgende lader
– Leveres med Android 7.0 Nougat, og der er offentliggjort en opdateringsplan
– Dual-SIM + hukommelseskort kan sættes i på én gang

Ulemper

– Intet headset i salgspakken
– Du går på kompromis med kamerakvaliteten
– Kedeligt design

Mere til historien

Stikket til 3,5 mm jackstik er placeret i bunden af telefonen ved siden af MicroUSB-stikket. SIM-kort og MicroSD-kort sættes i en skuffe som tages ud fra toppen af telefonen.

Motorola Moto G5 Plus
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram