Spotify runder 75 millioner betalende abonnenter

Nyt regnskab fra den svenske streamingtjeneste Spotify viser fortsat dominans over Apple Music.

Free On Spotify

En ny udgave af “Gratis”-Spotify har måske overtalt flere brugere til at punge ud. I hvert fald har Spotify fået 5 millioner betalende brugere mere siden januar. (Foto: Spotify)

75 millioner. Så mange betalende brugere har Spotify ifølge den svenske streamingtjenestes seneste regnskab. Det skriver det amerikanske tech-medie The Verge. Dermed ligger Spotify fortsat et pænt stykke foran Apple og dets musikstreamingtjeneste Apple Music.

Sidst Apple fortalte om antallet af betalende brugere lå tallet på 38 millioner.

Her er den nye gratis Spotify

Spotifys seneste opgørelse kommer i kølvandet på en række markante ændringer af tjenestens gratisudgave. Hvis man vil udnytte det fulde potentiale i Spotify, så skal man dog fortsat betale for tjenesten. Gratisbrugerne kan eksempelvis kun “shuffle” deres egne afspilningslister.

Og noget tyder på, at Spotify har overbevist flere gratisbrugere om, at streamingtjenesten er værd at betale for. I hvert fald viser det nyeste tal, at den svenske tjeneste har skaffet fem millioner flere betalende brugere siden januar 2018.

På knapt fire måneder har det der næsten svarer til den danske befolkning givet deres kreditkortoplysninger til Spotify.

Apple Music i kraftig vækst

Til sammenligning har Spotifys største konkurrent hentet omkring otte millioner betalende brugere; men det tog et halvt år.

Det er ikke kun i væksten af betalende brugere, at der er en række ligheder mellem Apple Music og Spotify. Prismæssigt ligger både Apple Music og Spotify Premium i samme prisleje. Én licens koster 99 kroner i måneden, mens det halve kan gøre det, hvis man er studerende.

For familier har både Spotify og Apple særtilbud. Apples familieabonnement står i 149 kroner for personer på op til seks medlemmer. Spotify Premium koster det samme Apple Music. Og så kan familien have samme størrelse. Spotify har ikke oplyst, om det er studerende eller familier, der har øget antallet af betalende brugere.

Den største forskel på de to tjenester er udbredelsen. Apple Music er tilgængelig 115 lande, mens Spotify kun findes i 65 stater. Det oplyser tjenesten selv.

Mere til historien

Spotify har flere år på bagen end Apple Music. Tjenesten så dagens lys i 2008, mens Apple Music fik premiere i 2015.

Netflix klar med 40 nye spil i 2023

Netflix har oplyst, at de vil tilføje 40 nye spil på deres spilplatform i år. 16 spil er i produktion ”in-house”.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Netflix lader dig tilpasse underteksterne

KORT NYT: I dag kan du ændre underteksterne på web-versionen af Netflix, men ikke direkte på TV’et. Den funktion er klar nu.

(mere…)
Spotify-appen får en stor overhaling

Spotify har startet udrulningen med en række nyheder til den populære musik-app.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram