Apple Music haler ind på Spotify

På mindre end tre år har Apple skaffet 38 millioner bruger til sin musiktjeneste. Men Spotify er stadig foran.

I et forsøg på sikre sig flere kunder tilbyder Apple Music også underholdning i form af videoer. Her ses James Corden og Will Smith til optagelserne af "Carpool Karaoke". Photo: Terence Patrick/CBS ©2017 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Det har taget Apple mindre end tre år sikre sig 38 millioner betalende bruger til firmaets musikstreaming-tjeneste Apple Music. Det skriver Reuters, der refererer til et statement fra Apple selv.

Dermed er Apple godt i gang med at indhente svenske Spotify, der ifølge eget udsagn har 70 millioner brugere, som betaler for musikken.

70 millioner betaler for at høre musik via Spotify

Apple Music blev præsenteret ved en event i juni 2015. På mindre end tre år har Apple fået 38 millioner betalende bruger. Til sammenligning skulle Spotify bruge godt otte år på at opnå den samme mængde kunder.

De to musiktjenester har dog haft vidt forskellige forudsætninger for at opnå succes. Spotify var oprindeligt kun tilgængelig i Sverige, som tjenesten stammer fra. Siden da udvidede tjenesten sig, men først i 2011 fik amerikanerne mulighed for at bruge den svenske streamingtjeneste. Det skrev Digital Trends samme år.

Microsoft lukker sin musiktjeneste Groove

Til sammenligning har Apple været hurtige til at lancere Apple Music i andre lande end hjemmemarkedet. Allerede i juni 2015, blev musiktjenesten tilgængelig i Danmark. Det samme var tilfældet for 99 andre lande. I dag er Spotify tilgængelig i 60 lande. Det oplyser den svenske streamingtjeneste.

Sidst Apple offentliggjorde tal omkring brugere af Apple Music var i efteråret 2017. Den gang havde tjenesten 30 millioner betalende bruger.

Foruden de betalende brugere har Apple Music også 8 millioner bruger, der prøver tjenesten. Det oplyste Apple Eddy Cue, der blandt andet har ansvaret for Apple Music. Udtalesen faldt i forbindelse med den amerikanske musikfestival South by Southwest (SXSW)

Mere til historien

Apple Music og Spotify har lignende priser. Begge tjenester tilbyder enkeltpersons-abonnementer til 99 kroner om måneden. Og så kan studerende spare penge ved begge streamingtjenester. Det samme gælder også familier.

Netflix klar med 40 nye spil i 2023

Netflix har oplyst, at de vil tilføje 40 nye spil på deres spilplatform i år. 16 spil er i produktion ”in-house”.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Netflix lader dig tilpasse underteksterne

KORT NYT: I dag kan du ændre underteksterne på web-versionen af Netflix, men ikke direkte på TV’et. Den funktion er klar nu.

(mere…)
Spotify-appen får en stor overhaling

Spotify har startet udrulningen med en række nyheder til den populære musik-app.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram