Microsoft lukker sin musiktjeneste Groove

4

Microsofts 2015-relancering af sin musiktjeneste som Groove Music virkede ikke. Groove er fortid.

Groove Music
Så er det slut for Groove Music

Da Microsoft i juli 2015 ændrede Xbox Music til Groove Music var det for at give brugerne en mere komplet oplevelse.

Det skete i forbindelse med lanceringen af Windows 10, men den satsning skubbede ikke de musikglade brugere i Microsofts retning. Det koster nu tjenesten livet.

Ifølge Pocketnow er “Microsofts Groove Music-tjeneste officielt død”, som mediet udtrykker det.

MP3-æraen er slut. Fremtiden tilhører AAC

Lokkemad nyttede ikke

Microsoft har forsøgt at lokke med gratis streaming og adgang via spillekonsolen Xbox – men lige lidt har det hjulpet i kampen mod musikstreamingtjenester som Spotify og Apple Music.

Samtidig er Cortanas musikgenkendelsesfunktion død, skriver Pocketnow. Cortana er Microsofts digitale assistent og fungerer ifølge Pocketnow ikke længere, når den bliver bedt om at opdage musik i baggrunden.

“Tjenesten er blevet pensioneret”, konstaterer mediet og skriver, at Microsoft teoretisk kunne lave en aftale om at oprette forbindelse til tredjepartsbiblioteker og genaktivere Cortanas lyttefunktion.

Det er ikke sket, og dermed er Cortana et skridt bag digitale assistenter som Siri og Google Assistant. Cortana har således slet ingen musikgenkendelses-service i Microsofts øko-system.

TIP: Her kan du gratis streame koncerter og livemusik

Mere til historien

Indtil marts sidste år var det muligt, at hente Shazam i Windows Store. Og med Apples overtagelse af musikgenkendelses-servicen i december, er der næppe mulighed for at Microsoft får Shazam-appen tilbage i Windows Store.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer