MP3-æraen er slut – fremtiden tilhører AAC

Udviklingen af musikformatet MP3 lægges på hylden. Folkene bag erkender, at tiden er ovre.

MP3-afspillerMP3-æraen er ved at være slut. Selskabet bag det legendariske og populære musikformat MP3 har nemlig stoppet udviklingen og afvikler licensprogrammet.

MP3 slog igennem i 1990’erne og redefinerede vores måde at gemme og afspille musik på.

Men det tyske forskningsinstitut Fraunhofer IIS, der opfandt MP3 og siden har har stået for udviklingen og licensieringen af teknologien, har i en pressemeddelelse meddelt, at det stopper udviklingen og afvikler licensprogrammet når patentet udløber.

Udviklingen af MP3 begyndte i 1987, og formatet satte sig på markedet i slut-halvfemserne da fildelingstjenesten Napster blev udbredt og der samtidig kom dedikerede MP3-afspillere på markedet.

PODCAST: Ekspertens tips til bedre lyd

I takt med de senere års streamingtjenester er brugen af MP3-formatet faldet drastisk til fordel for musikformater som AAC, OGG og FLAC, som blandt andre Spotify og Google Music benytter sig af.

Fraunhofer IIS lægger sig fladt ned og erkender, at de nye formater giver langt bedre lyd og komprimering. Formaterne kan samtidig indeholde tjenester, som mp3-formatet ikke kan.

Selvom udviklingen af MP# stopper, så dør dit musikbibliotek ikke. Dit anlæg, din pc og din mobil vil fortsat understøtte formatet.

Mere til historien

MP3 er en forkortelse af MPEG-1 Audio Layer 3 og er en komprimeringsstandard for lyd. Det var det tyske institut Fraunhofer der udviklede standarden som i sin komprimerede form kunne frembringe lyd i nærheden af CD-kvalitet.

“Nyn eller syng” for at søge på YouTube Music

YouTube Music er klar med en nyhed, da Android-brugere nu kan søge på YouTube Music enten ved at nynne eller med sang.

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Nu skal der tjenes penge på AI-musik

Google er med ved forhandlingsbordet i kapløbet om, at få kontrol over deepfake-baseret musik på basis af etablerede kunstnere.

(mere…)
AI leger med The Beatles: Er det helligbrøde eller bare sådan, det er?

Bliver kunstig intelligens sat til at vogte over kunstig intelligens? Musikbranchen vil have penge for den musik, der er hugget med AI.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram