Her kan du gratis streame koncerter og livemusik

TIP: Her er en kæmpe samling af koncerter og livemusik, som du kan kan streame eller downloade lovligt og ganske gratis. Læs her hvordan du kommer i gang.

Jack Johnson koncert på Live Music Archive

Jack Johnson koncert på Live Music Archive

Spotify, Google Play, Apple Music, Tidal, Deezer, Telmore Musik… Listen er lang over tjenester, som tilbyder musikstreaming.

Der er nærmest ikke den musik, som du ikke kan finde på de store tjenester – og så alligevel. For det meste har de alle de nyeste kunstnere og albums, men hvad med livemusikken? Du kan ofte finde de officielle livealbums men ikke koncertoptagelser? Her må du gå forgæves hos de store tjenester. Det er der heldigvis råd for, for én af de allerstørste samlinger af livemusik ligger frit og lovligt tilgængeligt på nettet.

 – Spotify begrænser gratisternes adgang til ny musik

Stream livekoncerter fra Internet Archive

Internet Archive har en imponerende samling af livemusik, som du ganske gratis og helt lovligt kan streame.

I skrivende stund ligger der 164,195 koncerter tilgængeligt. Lad det være sagt med det samme, hvis du jagter det nyeste hit med Ed Sheeran, StarBoy eller Drake, så finder du det ikke her. I stedet finder du kunstnere som Pearl Jam, Jack Johnson, Smashing Pumpkins og Bruce Springsteen blandt de mange koncerter. Hvis du er klar til at dykke ned i det kæmpe arkiv, venter der timevis af gode koncertoptagelser. Kvaliteten kan være svingende fra optagelse til optagelse, men jeg har fundet flere med fantastisk lyd.

Internet Archives Live Music Archive kan også bruges til at opdage en masse nye kunstnere, som man ikke kender i forvejen. Når man først dykker ned i arkivet, er det svært – som musiknørd – ikke at blive fanget i al den musik, som bare venter på at blive opdaget.

 – Apple Music betaler flest penge til kunstnerne

Sådan bruger du Internet Archive: Live Music Archive

Live Music Archive

Live Music Archive

Fra en computer kan du logge ind ved at klikke her. Herefter er det nemt at navigere rundt. Du kan søge på specifikke kunstnere eller dykke ned i forskellige genre i venstre side af skærmen. Så er det ellers bare at gå igang med at søge efter den næste fede koncertoplevelse hjemme i stuen.

Det er også muligt at downloade musikken, så du kan høre den offline. Live Music Archive lader dig typisk downloade i et væld af formater som FLAC, OGG VORBIS og MP3. Af og til er det også muligt at hente billeder fra koncerten.

Hvis du gerne vil bruge Live Music Archive fra telefonen, er det muligt at downloade apps, som henter musikken fra Live Music Archive. Der er ikke er udviklet en officiel app.

Til Android kan du f.eks. hente Live Music Streamer og til iOS kan du hente Etree Mobile.

 – Netflix og Spotify kan bruges på ferien fra 2018

Men er det lovligt?

Live Music Archive varetages af Etree.org.

Live Music Archive varetages af Etree.org.

Ja, er det korte svar. Det er lovligt at hente og streame musik fra Internet Archives Live Music Archive. Alle kunstnere, hvis koncerter findes på Internet Archive, er såkaldte trade friendly artister. Det betyder, at de har givet tilladelse til, at koncertoptagelser må ligge på Internet Archive og frit streames og downloades.

Denne ret gælder udelukkende koncertoptagelser og ikke studiealbums eller indspilninger. Live Music Archive skal først og fremmest ses som et supplement til andre streaming tjenester og ikke en erstatning.

– GUIDE: Sådan bliver du super-bruger på Spotify

Mere til historien

Internet Archive blev grundlagt i 1996 som et online bibliotek, som stræber efter at give universel adgang for alle til al viden. Internet Archive begyndte med at arkivere internettet tilbage i 1996, og du kan f.eks. bruge The Wayback Machine til at søge i mere end 20 års internethistorie.

Læs også:
Hør vores podcast om lyd og lydkvalitet

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
“Nyn eller syng” for at søge på YouTube Music

YouTube Music er klar med en nyhed, da Android-brugere nu kan søge på YouTube Music enten ved at nynne eller med sang.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er systemet til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram