Apple Music betaler flest penge til kunstnerne

33

Der er stor forskel på, hvor meget musikstreamingtjenesterne betaler til kunstnerne. Apple er i front mens Googles YouTube ligger i bunden.

Apple Music logo
Apple Music

Musikstreamingtjenesterne er meget forskellige, og det er også forskelligt, hvor meget de giver til musikerne og komponisterne.

 – Apple Music runder 20 millioner betalende brugere

Apple Music faktisk er den musiktjeneste, som betaler mest for musikken. Det viser tal fra den amerikanske brancheorganisation Recording Industry Association of America (RIAA). Forskellen på hvad de forskellige tjenester giver kunstnerne er stor.

Streaming står også for mere end halvdelen af musikbranchens indtægter, mens det fysiske og digitale salg hver står for omkring 25 procent.

Hvor meget de forskellige tjenester betaler for musikken opgives ved dollars per. 1.000 streams. Apple ligger på omkring 12,5 dollars per 1.000 streams, mens Spotify kun giver omkring 7 dollars per 1.000 streams.

 – Spotify på vej med Hi-Fi lydkvalitet

En af grundene til den store forskel er også, at Spotify har rigtigt mange kunder, som benytter deres gratis abonnement. Selvom de nyder musikken, så bidrager de ikke til kunstnernes indtjening. Værre er det dog med der Google ejede YouTube. Her er betalingen til kunstnerne nede på 1 dollar per 1.000 streams.

Direktøren for RIAA, Cary Sherman mener YouTube udnytter et hul i lovgivningen så de kan slippe med at betale en meget lav pris for musikken til kunstnerne.

PODCAST: Sådan får du bedre lyd fra streamingtjenesterne

Mere til historien

Skal du vælge musiktjeneste ud fra, hvor meget man reelt set støtter kunstnerne og musikselskaberne – så skal man undgå YouTube og eventuelt vælge Apple Music. Det kunne dog være sjovt at se en særskilt prissætning fra Spotify, hvor kun betalende brugere talte med.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer