Apple Music betaler flest penge til kunstnerne

Der er stor forskel på, hvor meget musikstreamingtjenesterne betaler til kunstnerne. Apple er i front mens Googles YouTube ligger i bunden.

Apple Music logo

Apple Music

Musikstreamingtjenesterne er meget forskellige, og det er også forskelligt, hvor meget de giver til musikerne og komponisterne.

 – Apple Music runder 20 millioner betalende brugere

Apple Music faktisk er den musiktjeneste, som betaler mest for musikken. Det viser tal fra den amerikanske brancheorganisation Recording Industry Association of America (RIAA). Forskellen på hvad de forskellige tjenester giver kunstnerne er stor.

Streaming står også for mere end halvdelen af musikbranchens indtægter, mens det fysiske og digitale salg hver står for omkring 25 procent.

Hvor meget de forskellige tjenester betaler for musikken opgives ved dollars per. 1.000 streams. Apple ligger på omkring 12,5 dollars per 1.000 streams, mens Spotify kun giver omkring 7 dollars per 1.000 streams.

 – Spotify på vej med Hi-Fi lydkvalitet

En af grundene til den store forskel er også, at Spotify har rigtigt mange kunder, som benytter deres gratis abonnement. Selvom de nyder musikken, så bidrager de ikke til kunstnernes indtjening. Værre er det dog med der Google ejede YouTube. Her er betalingen til kunstnerne nede på 1 dollar per 1.000 streams.

Direktøren for RIAA, Cary Sherman mener YouTube udnytter et hul i lovgivningen så de kan slippe med at betale en meget lav pris for musikken til kunstnerne.

PODCAST: Sådan får du bedre lyd fra streamingtjenesterne

Mere til historien

Skal du vælge musiktjeneste ud fra, hvor meget man reelt set støtter kunstnerne og musikselskaberne – så skal man undgå YouTube og eventuelt vælge Apple Music. Det kunne dog være sjovt at se en særskilt prissætning fra Spotify, hvor kun betalende brugere talte med.

YouTube-videoer med AI skal mærkes

YouTube er klar med strengere regler, hvis brugerne gør brug af kunstig intelligens i videoerne. Fremover skal det mærkes tydeligt.

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
YouTube-kanalen på mobil og tech som du har manglet

Jeg er ikke ligefrem MrWhoseTheBoss eller Marques Brownlee, men jeg tror på, at mine techvideoer på DANSK har en plads.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram