70 millioner betaler for at høre musik via Spotify

Hver anden bruger på Spotify betaler sig fri af reklamer, viser nye tal. Spotify lader Apple Music sidde bagest i vognen sammen med Tidal.

Siden juli sidste år er Spotify vokset med 10 millioner betalende brugere.

Det meddeler den svenske musikstreamingtjeneste på Twitter, hvor de ganske kort skriver: “Hej 70 millioner abonnenter”.

Samtidig kan man læse på Spotifys webside, at for hver betalende bruger er der også en gratist, som vælger at høre musik afbrudt af reklamer. Således noterer Spotify, at der er registeret over 140 millioner aktive brugere.

Spotify er tilgængelig i 61 lande fra Andorra til Uruguay og USA og moser således fortsat fremad. Samtidig konverterer tjenesten en større andel af sine brugere til betalende abonnenter.

Således viser tal fra maj 2014, at der var registreret cirka 10 millioner abonnenter ud af cirka 40 millioner brugere – altså at hver fjerde var abonnent mod i dag hver anden.

Forhandler med musikselskaberne

Men det er ikke kun hos brugerne der er hektisk aktivitet. Spotify har de seneste måneder genforhandlet aftalerne med Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group.

Så har du savnet nye udgivelser på Spotify kan det være forklaringen. Både betaling af royalties og udgivelse af nye albums i gratis-delen har nemlig været ramt af pauseknappen.

Ifølge Reuters ventes forhandlingerne dog snart at være afsluttet.

Spotify styrer

Ifølge The Verge styrker de seneste tal – som vel at bemærke er opgjort af Spotify selv – yderligere Spotifys position på markedet for streamingmusik.

Apple Music meddelte sidst i september, at det havde mere end 30 millioner abonnenter, mens Tidal ikke har opgivet antallet af abonnenter eller brugere. Midt i 2017 blev det dog anslået, at Tidal på verdensplan har “mere end tre millioner brugere”.

Mere til historien

Spotify – som er en sammentrækning af “spot” og “identify” – kom til verden i 2006. Bag tjenesten står svenskerne Daniel Ek og Martin Lorentzon. Sidstnævnte var også med til at grundlægge affiliate-netværket TradeDoubler. Spotify har i dag hovedkvarter i Luxembourg.

Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Spotify hæver atter priserne – endnu ikke i Danmark

Endnu engang oplyser Spotify, at de hæver prisen på deres abonnementer. Det gælder endnu ikke de danske brugere, men måske et spørgsmål om tid.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Prisstigningen rammer nu eksisterende TV 2 Play-abonnenter

I maj blev TV 2 Play dyrere for nye abonnenter. Nu har prisstigningen ramt eksisterende kunder.

(mere…)
“Nyn eller syng” for at søge på YouTube Music

YouTube Music er klar med en nyhed, da Android-brugere nu kan søge på YouTube Music enten ved at nynne eller med sang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram