70 millioner betaler for at høre musik via Spotify

2

Hver anden bruger på Spotify betaler sig fri af reklamer, viser nye tal. Spotify lader Apple Music sidde bagest i vognen sammen med Tidal.

Siden juli sidste år er Spotify vokset med 10 millioner betalende brugere.

Det meddeler den svenske musikstreamingtjeneste på Twitter, hvor de ganske kort skriver: “Hej 70 millioner abonnenter”.

Samtidig kan man læse på Spotifys webside, at for hver betalende bruger er der også en gratist, som vælger at høre musik afbrudt af reklamer. Således noterer Spotify, at der er registeret over 140 millioner aktive brugere.

Spotify er tilgængelig i 61 lande fra Andorra til Uruguay og USA og moser således fortsat fremad. Samtidig konverterer tjenesten en større andel af sine brugere til betalende abonnenter.

Således viser tal fra maj 2014, at der var registreret cirka 10 millioner abonnenter ud af cirka 40 millioner brugere – altså at hver fjerde var abonnent mod i dag hver anden.

Forhandler med musikselskaberne

Men det er ikke kun hos brugerne der er hektisk aktivitet. Spotify har de seneste måneder genforhandlet aftalerne med Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group.

Så har du savnet nye udgivelser på Spotify kan det være forklaringen. Både betaling af royalties og udgivelse af nye albums i gratis-delen har nemlig været ramt af pauseknappen.

Ifølge Reuters ventes forhandlingerne dog snart at være afsluttet.

Spotify styrer

Ifølge The Verge styrker de seneste tal – som vel at bemærke er opgjort af Spotify selv – yderligere Spotifys position på markedet for streamingmusik.

Apple Music meddelte sidst i september, at det havde mere end 30 millioner abonnenter, mens Tidal ikke har opgivet antallet af abonnenter eller brugere. Midt i 2017 blev det dog anslået, at Tidal på verdensplan har “mere end tre millioner brugere”.

Mere til historien

Spotify – som er en sammentrækning af “spot” og “identify” – kom til verden i 2006. Bag tjenesten står svenskerne Daniel Ek og Martin Lorentzon. Sidstnævnte var også med til at grundlægge affiliate-netværket TradeDoubler. Spotify har i dag hovedkvarter i Luxembourg.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer