Apple Music åbner nu i Danmark

Danmark er med, når Apple sætter nålen i pladen, og lader musikken flyde på Apple Music.

Apple Music

Apple Music (Foto: Apple)

Tirsdag den 30. juni 2015 er datoen hvor Apple tager skridtet ind i en verden af streaming, og ikke længere kun satser på køb og download af musik fra iTunes Music Store, der åbnede den 28. april 2003.

Der har været forskellige forlydender om hvorvidt Danmark var med ved lanceringen, men den er god nok. Apple Music åbner i Danmark, Norge og Sverige samt i 97 andre lande. MereMobil.dk har fået oplysningerne bekræftet af troværdige branchekilder.

Apple Music’ konkurrenter i Danmark bliver primært Spotify. Dernæst Tidal (tidligere Wimp), TDC Play Musik samt Deezer.

Ud over at Apples tjeneste er direkte indbygget i iPhone og iPad, uden brugeren skal foretage sig noget ekstra, så er prisen et godt argument. En familie med seks personer kan dele et abonnement der i alt koster 149 kroner om måneden. Tilsvarende mulighed tager Spotify 299 kroner for, og her er der maksimalt tale om fem personer.

Mere om danske priser på Apple Music

Tre måneder og du er hooked

Apple giver tre måneders prøveadgang. Mon ikke det er nok til at gøre mange hooked på tjenesten, og da betalingskortet allerede er kodet ind i ens iTunes / App Store konto, er der ikke langt fra tanke til handling, når prøveperioden er slut.

Efter offentliggørelsen af musiktjenesten tidligere på måneden, har Apple fået kritik, da giganten ikke ville betale rettighedsindehaverne for brugen af musikken i den gratis prøveperiode. Efterfølgende har Apple skiftet kurs, og afregner nu også til musikskaberne for denne periode.

Potentialet for Apple Music er enormt. Kundedatabasen er på over 800 millioner konti i iTunes, og Apples mål er ifølge en tidligere artikel i Associated Press 100 millioner kunder på tjenesten. Til sammenligning har Spotify 15 millioner betalende på deres musiktjeneste, og i alt 60 millioner brugere i systemet.

Apple Music vil være tilgængelig samtidigt med opdateringen til iOS 8.4, som forventes udsendt i løbet af tirsdagen. Det præcise tidspunkt er ikke klart, men sandsynligvis et sted mellem klokken 17 og 19.

Tjenesten bliver også blive tilgængelig i iTunes, og vil således også kunne benyttes på PC og Mac. Understøttelse af Android kommer senere på året.

Her er hvad du skal vide om Apple Music

Mere til historien

Vi har tidligere skrevet, at Sonos samarbejder med Apple om integration af Apple Music. Overfor Buzzfeed bekræfter Apple nu dette, og lover Sonos-understøttelse inden udgangen af i år.

Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram