Her er Apple Music – en ny Spotify konkurrent

0

Apple vil fremover ikke kun satse på salg af musik. En ny musikstreaming-service med navnet Apple Music har set dagens lys.

Apple Music
Apple Music

Fremtiden ligger i streaming, og ikke kun i salg af musik i enkeltstyks eller albums, derfor er Apple klar med en musikstreaming-service, kaldet Apple Music, som i vores markedsområde bliver en stor konkurrent til Spotify.

Med en kundedatabase på over 800 millioner konti i iTunes, har Apple en enorm base af potentielle kunder, hvoraf nogle af dem vil kunne konverteres til betalende musikkunder. Ifølge Associated Press har Apple et mål om 100 millioner kunder på musiktjenesten.

Den største musiktjeneste i vores markedsområde er Spotify. Ifølge egne tal har de 60 millioner brugere og 15 millioner betalende kunder.

Verdensdækkende radiostation

Apple lægger vægt på, at deres musiktjeneste ikke kommer med ‘dumme’ forslag i en playliste, baseret på en matematisk model. I Apple Music kommer der en professionel menneskelig hånd indover, og hjælper med tilpasningen.

En del af tjenesten bliver også intelligent musikradio kaldet Beats1, der kører live døgnet rundt med forskellige shows. Beats1 bliver sendt fra New York, Los Angeles og London.

Kunstnere kan på Apple Music forbindes med fans via funktionen kaldet “Connect”. Her vil der være nyheder fra kunstnerne, som har mulighed for, at lægge indhold som billeder, videoklip og nyheder ind i Connect-delen af Apple Music.

“For you” er den del af tjenesten som udvælger forslag til brugeren, og der bliver ligeledes en kategori, der viser ny musik du skal lægge mærke til.

Naturligvis kan brugeren også selv sammensætte sine personlige playlister, i lighed med andre tilsvarende tjenester.

I Apple Music findes desuden titusindvis af musikvideoer i HD-kvalitet.

Sonos vil fungere med Apple Music

Integration med Siri

Du kan også via Siri bede om musik ved at sige “Play Born to run”, hvorefter Bruce Springsteen med Born To Run straks starter. På samme måde kan du også bede om, at få afspillet den aktuelle hitliste.

Der er ingen tvivl om, at Apple fremadrettet vil komme spille en store rolle inden for musikstreaming med Apple Music.

Apple har da også tidligere været ude at kritisere blandt andet Spotify for deres gratisversion, hvor der kan lyttes til musik afbrudt af reklamer, og hvor tjenestens funktionalitet er begrænset.

Prisen på Apple Music

Apple Music lanceres i 100 lande den 30. juni. Prisen bliver 9,99 dollars om måneden, og der bliver adgang til tjenesten på Mac, iOS, Windows og Android. Det er endnu ikke klart om Danmark er med blandt de første 100 lande.

Der kommer også et familieabonnement til 14,99 dollars om måneden hvor seks familiemedlemmer kan bruge tjenesten, men stadig som individuel bruger med egne playlister og preferencer.

Man kan prøve Apple Music gratis de første tre måneder.

Stor ændring på vej til Spotify

Mere til historien

Apples musikservice er det direkte resultat Beats opkøbet i august 2014 hvor tjenesten blev overtaget for 3 milliarder dollars. Det var Apples hidtil største opkøb.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer