Apple: Væk med gratis musik fra Spotify og YouTube

Spotify og YouTubes gratis musik skal væk, hvis det står til Apple. Myndighederne holder skarpt øje med udviklingen.

Det kan snart være slut med gratis musik på Spotify, i hvert fald hvis Apple får held til, at presse pladeselskaberne til, at stoppe den gratis afspilning af musik hos blandt andet Spotify. Det skriver The Verge.

Beats Music (Foto: Beats)

Beats Music (Foto: Beats)

Apple planlægger i øjeblikket en relancering af Beats musiktjenesten, og i den forbindelse forsøger Apple, at presse pladeselskaberne til, at stoppe for gratis musik via musiktjenester som f.eks. Spotify.

Det må siges, at være en ganske agressiv tilgang, og det har de også bemærket hos det amerikanske justitsministerium og det føderale handelsministerium, som holder skarpt øje med udviklingen.

Apple på gyngende grund

Hvis Apple får held til, at få de store pladeselskaber til at droppe gratis afspilning af musik hos de konkurrerende musiktjenester, så giver det mindre konkurrence til Apples egen betalingstjeneste Beats.

Apple kan dog meget let være på gyngende grund rent juridisk, da det kan være ulovligt på den måde at forhindre konkurrencen. Overtrædelser af konkurrencelovgivningen er noget specielt de amerikanske myndigheder tager meget seriøst, og derfor har det amerikanske justitsministerium allerede foretaget de indledende skridt til en undersøgelse af sagen.

Kilder siger til The Verge, at Apple ligefrem har tilbudt pladeselskabet Universal at betale alle omkostninger, hvis pladeselskabet droppede en aftale med YouTube. Universal og YouTube har en aftale omkring gratis musikdistribution på YouTube, og det er denne aftale Apple efter sigende har været villig til at betale kompensation for, hvis Universal blot ville droppe aftalen.

Ifølge The Verge er Apple også i søgelyset hos EUs konkurrencemyndigheder.

Mere til historien

Apple er tidligere blevet dømt for at have overtrådt den amerikanske konkurrencelovgning på e-bogs markedet - i denne sag har Apple dog appelleret afgørelsen.

Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Spotify-appen får en stor overhaling

Spotify har startet udrulningen med en række nyheder til den populære musik-app.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Påskegul iPhone 14 og iPhone 14 Plus er klar

Apple har netop præsenteret iPhone 14 og iPhone 14 Plus i en gul farve. Specifikationer og pris har ikke ændret sig.

(mere…)
Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram