Apple: Væk med gratis musik fra Spotify og YouTube

4

Spotify og YouTubes gratis musik skal væk, hvis det står til Apple. Myndighederne holder skarpt øje med udviklingen.

Det kan snart være slut med gratis musik på Spotify, i hvert fald hvis Apple får held til, at presse pladeselskaberne til, at stoppe den gratis afspilning af musik hos blandt andet Spotify. Det skriver The Verge.

Beats Music (Foto: Beats)
Beats Music (Foto: Beats)

Apple planlægger i øjeblikket en relancering af Beats musiktjenesten, og i den forbindelse forsøger Apple, at presse pladeselskaberne til, at stoppe for gratis musik via musiktjenester som f.eks. Spotify.

Det må siges, at være en ganske agressiv tilgang, og det har de også bemærket hos det amerikanske justitsministerium og det føderale handelsministerium, som holder skarpt øje med udviklingen.

Apple på gyngende grund

Hvis Apple får held til, at få de store pladeselskaber til at droppe gratis afspilning af musik hos de konkurrerende musiktjenester, så giver det mindre konkurrence til Apples egen betalingstjeneste Beats.

Apple kan dog meget let være på gyngende grund rent juridisk, da det kan være ulovligt på den måde at forhindre konkurrencen. Overtrædelser af konkurrencelovgivningen er noget specielt de amerikanske myndigheder tager meget seriøst, og derfor har det amerikanske justitsministerium allerede foretaget de indledende skridt til en undersøgelse af sagen.

Kilder siger til The Verge, at Apple ligefrem har tilbudt pladeselskabet Universal at betale alle omkostninger, hvis pladeselskabet droppede en aftale med YouTube. Universal og YouTube har en aftale omkring gratis musikdistribution på YouTube, og det er denne aftale Apple efter sigende har været villig til at betale kompensation for, hvis Universal blot ville droppe aftalen.

Ifølge The Verge er Apple også i søgelyset hos EUs konkurrencemyndigheder.

Mere til historien

Apple er tidligere blevet dømt for at have overtrådt den amerikanske konkurrencelovgning på e-bogs markedet – i denne sag har Apple dog appelleret afgørelsen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer